Sony prezintă PS5: designul consolei și primele jocuri

După ce conferința a fost amânată din cauza protestelor anti-rasiste pe care le trăiește SUA în ultimele zile, ieri Sony a prezentat ceea ce va fi în cele din urmă PS5. Avem deja primele jocuri și am reușit chiar să vedem designul atât al consolei, al controlerelor, cât și al perifericelor acestora.

O prezentare care a durat mai mult decât ne așteptam mulți dintre noi - aproximativ o oră și un sfert - și unde a fost timp să prezint o mare varietate de jocuri noi, așteptate continuări de saga cunoscute, IP-uri noi și o mână bună de titluri în stil indie .

PlayStation 5 face saltul către alb: acesta este designul final al noii console Sony de ultimă generație

După câteva luni primind scurgeri care s-au dovedit a fi false, am reușit în cele din urmă să vedem designul noului PS5. S-ar putea să vă placă mai mult sau mai puțin, dar ceea ce nu există nicio îndoială este că ne-a prins pe toți pe picior greșit. Ai făcut-o, Sony.

Designul consolei renunță la negrul corporativ al PS2, PS3 și PS4 anterioare pentru a îmbrățișa un finisaj alb cu aeruri cu siguranță futuriste, linii curbate și un miez central negru însoțit de lumini de fundal albastre care definesc marginile mașinii.

Un alt punct culminant a fost prezentarea în aranjament vertical a consolei, deși până în prezent nu se știe încă dacă va putea „să se întindă” orizontal. Ceva care pentru mulți ar putea însemna renovarea mobilierului sufrageriei datorită lipsei simple de spațiu; asta sau duce consola în altă cameră unde poate fi găzduită mai ușor sau atrage mai puțină atenție ... ce remediu. ACTUALIZAT: Se pare că în cele din urmă Sony tocmai a confirmat că consola poate fi plasată și pe orizontală, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

În plus, au fost prezentate două modele de consolă: unul cu un cititor de discuri și o altă versiune „Digital Edition” fără slot pentru introducerea jocurilor fizice. Un semn clar care indică un viitor complet digital în care mediile fizice au din ce în ce mai puțină greutate și mai mult dacă luăm în considerare faptul că majoritatea jocurilor de astăzi necesită de obicei descărcarea de patch-uri și conținut suplimentar din prima zi a lansarea sa pe piață.

Împreună cu noua mașină - care are deja primele sale meme, comparând-o cu un router sau cu chiar turnul ochiului Sauron - am putut, de asemenea, să vedem puțin mai mult din noile comenzi Dual Sense, precum și alte accesorii, cum ar fi o stație de încărcare pentru comenzi, setul cu cască fără fir Pulse 3D, camera web HD și o telecomandă orientată către reproducerea conținutului multimedia.

Jocuri: cantitate și calitate în egală măsură

Cea mai mare parte a prezentării PS5 a fost orientată pentru a arăta unele dintre primele jocuri ale consolei. Conferința a început puternic cu anunțul Spider-Man: Miles Morales , continuarea uneia dintre marile exclusivități PlayStation din ultimii ani. Un titlu care va fi disponibil afară - sau aproape, deoarece încă nu există o dată exactă de lansare - de la Crăciunul acestui an.

Am văzut, de asemenea, trailere, scene cutscen și gameplay-ul altor jocuri extrem de așteptate, cum ar fi Resident Evil 8: Village , Horizon Forbidden West (continuare a lui Horizon Zero Dawn), Gran Turismo 7, un nou Ratchet & Clank pentru PS5 și remake-ul Demon's Suflete . În plus față de noul NBA 2K21 cu grafică hiper-realistă care, fără îndoială, va fi cauzat transpirații reci mai multor persoane.

Din mâna lui Square Enix am putut vedea primele imagini ale Project Athia , o nouă exclusivitate care va ieși pe PS5 la date încă de stabilit (deși se pare că jocul este încă într-un stadiu foarte timpuriu de dezvoltare). Returnal este un shooter în persoana a treia care amestecă horror și science fiction spațial, iar Kena: Bridge of Spirits este un joc open-world care amintește puternic de Zelda: Breath of the Wild de la Nintendo.

Un detaliu izbitor este că în niciun moment al prezentării nu a fost menționată compatibilitatea cu PS4, despre care s-a vorbit mult și se aștepta . Totul indică faptul că anumite titluri ale consolei pot fi redate cu caracteristici îmbunătățite, deși acesta este un factor care va fi în mod evident exclus complet pentru cei care pariază pe versiunea digitală fără un cititor PS5 fizic.

Pe scurt, o prezentare cu mult conținut și multe jocuri, care nu a lăsat pe nimeni indiferent și care, fără îndoială, va da multe de vorbit în lunile următoare până la lansarea oficială a consolei de Crăciunul acestui 2020, care, ne amintim, nu este încă cunoscută. a anunțat care va fi prețul sau data oficială de plecare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .