10 trucuri utile pentru a face fotografii bune cu telefonul mobil - Android fericit

Voi începe această postare aruncând puținul meu de credibilitate rămas: nu, nu sunt un fotograf profesionist . Sunt doar un simplu blogger IT, dar vă pot asigura că am făcut multe fotografii cu telefonul mobil și vreau să cred că am învățat ceva în tot acest timp. Și acum vine întrebarea cheie: Cum să faci o fotografie bună cu telefonul tău mobil ? Acesta este punctul!

Nu totul este megapixeli, contează și calitatea obiectivului

Înainte de a începe cu sfaturile, trebuie să avem în vedere faptul că calitatea fotografiilor pe care le facem nu va depinde doar de rezoluția sau megapixeli pe care le are camera . De asemenea, trebuie să țineți cont de alte lucruri, cum ar fi:

  • Diafragma obiectivului (F) : Cu cât numărul „F” este mai mic, cu atât va funcționa mai bine în condiții de lumină slabă.
  • Dimensiunea senzorului .
  • Stabilizator de imagine : optic (OIS) sau digital (EIS). Opticienii sunt de obicei mai buni.

În cele din urmă, nu trebuie să plătim 600 de euro pentru a avea un smartphone cu o cameră foto bună, dar merită să ținem cont și de alți factori pe lângă megapixeli bine folosiți. Xiaomi, de exemplu, este un brand cunoscut pentru că are una dintre cele mai bune camere din sectorul mobil, iar telefoanele lor nu depășesc de obicei 300 de euro în majoritatea cazurilor.

10 sfaturi pentru a face fotografii bune cu un telefon Android

Ceea ce vom vedea în continuare este o compilație de recomandări care ne vor fi minunate pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor noastre. Ca orice în viață, în cele din urmă este o chestiune de practică și de a face multe fotografii. Toate acestea fără a uita factori sau sfaturi precum următoarele.

Cunoașteți software-ul camerei

Este important să cunoaștem aplicația utilizată de camera mobilă pentru a face fotografii . Pentru aceasta, este esențial să-l folosim și să „analizăm” tot ce putem și mai mult. Multe camere nu au de obicei rezoluția maximă activată în mod implicit și, printre altele, este ceva ce putem schimba în câteva secunde.

Pe de altă parte, dacă camera noastră nu are software din fabrică cu multe posibilități, putem instala oricând o aplicație de cameră bună pentru a avea mai multă putere asupra configurației sale.

Curățați obiectivul

Acesta este foarte evident, bine. Desigur, atunci când curățați obiectivul, rețineți că nu orice pânză merită și că trebuie să fim atenți să nu-l zgâriem. Este recomandat să folosiți o capră specială, o cârpă din microfibră sau o cârpă moale din bumbac sau tricou. Cel mai bun.

Ia notă de cadru

Încercați să nu puneți obiectul principal în centru și încercați să lăsați „spații libere” în instantaneu. De exemplu, dacă cineva privește în lateral, este interesant să lase un spațiu gol spre locul în care îi privește privirea.

Majoritatea telefoanelor mobile vă permit, de asemenea, să activați modul grilă : acest lucru vă va fi util pentru a evita orizonturile înclinate și pentru a crea compoziții mai stabile. Important!

Aveți grijă la iluminare

Este recomandabil să utilizați lumina naturală ori de câte ori este posibil și să evitați contrastele mari de lumină (mai ales dacă camera noastră nu este foarte bună). Pentru a rezolva aceasta din urmă, o opțiune bună este să activați modul HDR prezent în multe camere. În acest fel vom evita într-o anumită măsură ca luminile să pară prea arse și să se piardă detaliile în umbră.

Un alt lucru pe care îl putem face, dacă soarele este cu fața către noi, este să acoperim razele soarelui cu mâna noastră, ca vizor (dar fără a acoperi lentila, desigur).

Stabilitatea imaginii

Un alt punct care trebuie luat întotdeauna în seamă este acela de a nu mișca și prinde ferm dispozitivul mobil. Un sfat bun este de obicei să găsești un punct de sprijin sau să-ți ții respirația . În plus, trebuie să știm că aparatele foto preiau imaginea înainte de a auzi sunetul declanșatorului. Prin urmare, trebuie să apăsăm obturatorul cu răbdare și să ne ținem pulsul câteva secunde.

De asemenea, în general se recomandă utilizarea unui trepied. Mai ales noaptea, deoarece iluminarea redusă suferă mult mai mult și generează mai mult zgomot atunci când imaginea nu este cu adevărat stabilizată.

Apropiați-vă și evitați zoomul

În general, zoom-ului digital îi lipsește calitatea - distorsionează și estompează - și se recomandă să nu îl utilizați. Dacă dorim să mărim o imagine, este mai bine să o luăm la rezoluție maximă, apoi să mărim după cum ne place, cu un editor de imagini.

Un alt sfat pentru o fotografie bună este să folosiți prim-planuri sau fotografii făcute de foarte aproape . Multe smartphone-uri au moduri „macro”, „detaliu” sau „close-up”, setări care ajută la optimizarea acestor tipuri de fotografii.

Uitați de bliț

Blițul LED pe care îl formează majoritatea telefoanelor mobile are o lumină foarte puternică și generează umbre și contraste foarte marcate. Fotografiile flash scad naturalețea și aplatizează imaginile. Cel mai bine este să-l evitați ori de câte ori este posibil.

Îndrăznește cu planuri și perspective creative

A face o fotografie din față și la nivelul ochilor este bine, dar plictisitor. Coborâți și căutați perspective la nivelul solului Sacadat și joasă tăiat avioane , de obicei , oferă un punct mai creativ și frapant de vedere. Dacă doriți să mergeți și mai departe, puteți încerca chiar fotografii nadir (de jos) sau zenit (de sus) .

Puncte de fugă și sensul adâncimii

Punctele de fugă sunt acele linii care se proiectează la infinit și ajută la conferirea unei mari senzații de profunzime unei fotografii. Exemplul clasic este imaginea șinelor de tren care sunt proiectate la infinit, dar pot fi căutate mai multe fotografii de zi cu zi care contemplă același principiu. Acestea dau o notă foarte profesională problemei.

Editorul de imagini este prietenul tău

În cele din urmă, nu trebuie să uităm de editorii foto. Android are o ofertă largă de editori de imagini gratuite , precum Pixlr și mulți alții. Editorii cu care putem corecta erorile ulterior și retușa lucruri precum culoarea, expunerea sau ajustarea cadrului.

Descărcați QR-Code Pixlr Dezvoltator: 123RF Preț limitat: gratuit

În plus față de acestea, există multe alte sfaturi și bune practici pentru a face fotografii ca un bun pasionat de nivel înalt. Simțiți-vă liber să împărtășiți trucurile dvs. în zona de comentarii!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .