Cum să împiedicați o aplicație să vă acceseze camera Android

Ne confruntăm cu o revenire semnificativă în utilizarea aplicațiilor de chat și videoconferință , iar unii hackeri profită de situație pentru a obține o reducere, așa cum a subliniat Techcrunch în urmă cu câteva zile.

Nu sunt puțini oameni care acoperă camera web a computerului cu o bucată de hârtie sau altele asemenea pentru a evita să fie spionați, dar acesta este un obicei care, în același timp, nu este răspândit în utilizarea dispozitivelor mobile. Cine în mintea lor dreaptă ar dori să-și acopere camera telefonului? În afară de faptul că nu este practic - imaginați-vă să puneți un glob pe ecran sau pe carcasa mobilului dvs. - pentru mulți oameni camera este instrumentul principal al telefonului lor mobil.

S-ar putea să vă intereseze: Metoda infailibilă de blocare a intrușilor în rețeaua dvs. WiFi

Cum să blocăm accesul aplicațiilor la camera telefonului nostru mobil

Soluția în acest caz este refuzarea accesului la cameră sau retragerea permisiunii pe care orice aplicație ar fi putut-o solicita în acest sens. Dacă avem un dispozitiv Android, putem controla acest tip de acces într-un mod foarte simplu și rapid:

  • Deschidem meniul „ Setări ” Android și facem clic pe „ Aplicații și notificări ”.
  • Mergem la „ Advanced -> Permission manager ”.

  • Intrăm în opțiunea „ Camera ”. Aici vom vedea o listă a tuturor aplicațiilor care au acces la camera dispozitivului.
  • Dacă înțelegem că oricare dintre aceste aplicații nu ar trebui să aibă permisiunea, trebuie doar să facem clic pe ea și să activăm caseta „ Refuză .

Dispozitive Samsung cu Android 10

Dacă avem un telefon de la producătorul sud-coreean cu sistem de operare Android 10, această gestionare se face din „Setări -> Confidențialitate”. Intrăm în „Gestionare permisiuni -> Cameră” și selectăm aplicația la care dorim să eliminăm permisiunile de acces.

La ce aplicații ar trebui să retragem permisiunea de a accesa camera?

A priori, este imposibil să știm ce aplicații pot fi exploatate atât de dezvoltatorii aplicației, cât și de terți - practic hackeri - pentru a ne spiona prin camera telefonului. Cu toate acestea, există câțiva indicatori care ne pot ajuta să prevenim acest tip de surprize neplăcute.

  • Verificați lista completă a aplicațiilor care au permisiunea camerei. Dacă vedeți vreo aplicație sau joc care nu folosește deloc funcția cameră dar are acces, blocați-o imediat. De exemplu, dacă vedem că există o aplicație de rețetă de gătit sau un player de muzică, care au acces la cameră ... un semn rău. Le ia permisiunea.
  • În cazul aplicațiilor care ar trebui să aibă acces la cameră pentru o funcționare corectă (galerie, multimedia, aplicații de mesagerie etc.), evitați descărcarea acestora din depozite neoficiale sau din cele care conțin material piratat. Există pagini care oferă aplicații premium gratuit, fără niciun filtru sau control, în care malware-ul circulă liber. Dacă aveți o aplicație de acest tip, dezinstalați-o (sau cel puțin nu lăsați-o să vă acceseze camera).

În cele din urmă, totul este o chestiune de a aplica bunul simț și, dacă vedem vreun comportament care ne atrage atenția, acționează în consecință.

Postare recomandată: cum să protejați cu parolă aplicațiile și fișierele pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .