Dragon Ball Super Manga - Android fericit

Când au anunțat că Dragon Ball se va întoarce pe micul ecran, la 18 ani de la ultimul capitol al dezastruosului și uitabilului Dragon Ball GT, toată lumea a luat vestea cu oarecare suspiciune la început. După 2 filme („Bătălia zeilor” și „Întoarcerea lui F”) puțin leneș, dar cu adevărat reușit la box-office, ideea unei continuări sub forma unui serial de televiziune a început să atârne în aer . În cele din urmă, zvonul a fost confirmat și nu numai asta, ci și Akira Toriyama însuși va fi în spatele proiectelor și scenariilor seriei (!).

După publicitatea inițială așteptată, seria s-a dezumflat cu pași mari, în principal din cauza desenului slab și a animației dezastruoase folosite . Pentru prima dată, întreaga serie a fost desenată și animată în întregime de computer, folosind tablete digitale mai degrabă decât mai multe metode artizanale, iar rezultatul a lăsat ceva de dorit. Cum ar fi Dragon Ball Super dacă ar fi bine desenat?

Ceea ce mulți nu știu este că, cu câteva săptămâni înainte de premiera anime-ului, pe 18 iunie 2015, versiunea manga a DBS publicată de revista V Jump a apărut și pe chioșcurile de ziare japoneze. Folosind argumentele lui Toriyama însuși și cu desenele lui Toyotaro , manga Dragon Ball Super este adevărata continuare în spirit și suflet a clasicului Akira Toriyama. Deși desenele nu ating perfecțiunea angelică a originalelor, ele se apropie destul de mult și servesc drept demn de succesori ai mitului tipărit.

Uneori se pare că nimic nu s-a schimbat ...

Citirea manga poate ajuta la atenuarea acelui corp rău pe care îl lasă în urmă vizionarea serialului de televiziune. Acesta este Dragon Ball . Aceasta este ceea ce ar trebui să vedem în culori și în mișcare. Dar nu vă faceți nicio greșeală, după ce ați citit mai multe numere în manga, începeți să vedeți cusăturile. Atenție, nu spun că este un comic prost, este tot ce ar trebui să fie și reușește să recâștige sentimentul că totul este posibil. Emoția. Dar, dintr-un anumit motiv, are același miros de plastic, unul nou, pe care îl emite anime-ul. Un prefabricat.

Toyotaro este un mangaka care a devenit faimos pentru că a fost autorul fan-manga Dragon Ball AF și a fost angajat ulterior de Shueisha pentru a desena spin-off-ul „ Dragon Ball Heroes: Victory Missio n”. Ar putea fi considerat succesorul logic al lui Akira Toriyama. Și, deși reușește să imite stilul profesorului într-un mod lăudabil , această lipsă de forță este încă vizibilă . Unele din cifrele sale arată anumite probleme de proporție, ca în cazul lui Goku, care, dintr-un anumit motiv, este de obicei destul de încăpățânat. De asemenea, Toyotaro își pierde puțin mâna când trebuie să deseneze zona inferioară a portbagajului lui Son Goku, prelungindu-l într-un mod nefiresc.

Ce s-a întâmplat cu capul tău, Goku?

Ceea ce nu se întâmplă de exemplu cu Vegeta , care este mult mai bine reprezentat . Într-o asemenea măsură încât, de cele mai multe ori, este imposibil să o diferențiem de versiunea autorului original însuși. Aceasta este Vegeta pe care o știm cu toții. Toate loviturile mangaka oferă o versiune foarte reușită și credibilă a prințului Saiyanilor.

Akira Toriyama obișnuia să deseneze câteva pagini color la fiecare număr, pe care Toyotaro le exclude, oferind nu mai mult de câteva ilustrații color în numerele publicate până în prezent. Ceea ce încearcă să o compenseze cu utilizarea unor parcele, care, deși la prima vedere ar putea părea ceva pozitiv, la final ajung să cântărească autenticitatea benzii desenate. Lui Toriyama nu-i plăceau comploturile și de aceea nu le folosea cu greu. Aici, văzând atât de mult complot, ne dăm seama imediat că acesta nu este tata Tori pentru creioane.

Toriyama nu a folosit niciodată comploturi ...

O altă problemă „fierbinte” din continuarea Dragon Ball Z este umorul folosit în poveste. În versiunea manga, umorul este mult mai bine integrat decât în ​​anime și nu scârțâie atât de mult, ceea ce în anime de multe ori ajunge să ne scoată din aceeași poveste, aici curge complet natural. Există câteva momente care se învârt chiar și pe geniu, amintind o mulțime de cele mai nebunești gaguri ale Vila Pingüino.

În scene ca aceasta puteți vedea mâna lui Toriyama, marca casei

În ceea ce privește scenele de luptă, primul lucru pe care îl vedem este că sentimentul de rușine din anime dispare. Aici Toyotaro are o lecție bine învățată și știe ce înseamnă a reprezenta o luptă bună în stilul Dragon Ball. Putem observa o anumită evoluție în scara de putere a personajelor față de saga Buu, în lupta reală personajele au evoluat și au învățat chiar și o altă tehnică pe care în anime nu o putem vedea în niciun moment. Dar, la fel ca halo-ul care trece prin întreaga manga, există ceva care nu prea convinge când vine vorba de luptă corp la corp.

Manga ne face să dorim să îi vedem din nou pe acești tipi în acțiune

Și apoi există problema dacă Dragon Ball revine la tonul său epic sau nu. În acest moment este puțin dificil să ne hotărâm, deoarece, deși are din nou acea aromă bogată și suculentă, că ne vor spune ceva care ne va surprinde, totuși nu ajungem să simțim acel sentiment de nervozitate, acel ceva foarte răul este pe cale să se întâmple. Poate că este dificil să empatizezi cu personajele , deoarece dă senzația că totul este un joc și nimeni nu este în pericol real. Că, împreună cu umorul mai accentuat al acestei noi călătorii, fac ca Dragon Ball Super, în general, să piardă tonul epic care a fost respirați în seria mamă.. Când Vegeta l-a ucis pe Piccolo în prima sa vizită pe pământ, toți fanii au rămas înțepenit în fața televizorului, în timp ce priveau cum regele demonilor îl proteja pe Son Gohan, fiul celui mai mare dușman al său, de atacul ofilitor al înfricoșătorului Saiyan. Ceva de genul acesta în DB Super ar fi de neconceput. Seria nu dă naștere acestui tip de mediu.

Toriyama a avut ideea bună de a extinde mitologia DB

În ceea ce privește aspectul luminos, această nouă serie de saga aduce o nouă mitologie în lumea Dragon Ball , ajutând la extinderea posibilităților și deschiderea de noi teritorii de complot cu care să se ocupe. 7 noi bile de dragon, de mărimea planetelor reale și care acordă un număr infinit de dorințe. Dar, mai presus de toate, structura a 13 universuri, care deschide porțile către personaje noi și posibile confruntări care, pe de altă parte, ar fi deja epuizate, ajută la eliminarea din capul cititorului a gândului că totul a fost deja spus. Există lumi noi și practic orice este posibil. Doar timpul va spune dacă călătoria a meritat.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .