WARP, VPN-ul gratuit nelimitat de Cloudflare pentru Android

După 5 luni de hype, Cloudflare a lansat în cele din urmă noul său serviciu VPN mobil: WARP . Până la lansarea în această miercuri, erau aproximativ 2 milioane de persoane pe lista de așteptare pentru a testa aplicația, ceea ce arată marea cerere pentru un utilitar de acest tip.

Ce este exact WARP? Și cel mai important, în ce este diferit de restul VPN-urilor pe care le putem găsi în prezent pe Android?

WARP, un VPN gratuit axat pe confidențialitate

Primul lucru care trebuie clarificat în ceea ce privește WARP este că nu este conceput pentru a ne ascunde adresa IP. Mai degrabă decât un instrument pentru a facilita accesul la conținut cu blocare regională, WARP se prezintă ca „un VPN pentru persoanele care nu știu ce înseamnă un VPN” (acesta este literalmente sloganul său) și obiectivul său este de a ne proteja confidențialitatea și securitatea de timpul pentru conectarea la Internet .

WARP criptează atât datele, cât și solicitările DNS pe care le facem, în așa fel încât operatorul nostru să nu știe ce facem. Desigur, acest lucru împiedică pe oricine este conectat la aceeași rețea Wi-Fi ca noi să ne spioneze. Perfect pentru a asigura conexiunea atunci când suntem conectați la un Wi-Fi public sau deschis (biblioteci, baruri și cafenele, aeroporturi etc.).

Aplicația este 100% gratuită și nelimitată, dar există și un serviciu cu plată numit WARP + care oferă o viteză mai mare și o criptare mai mare a datelor pentru 3,99 euro pe lună.

Cum se configurează Cloudflare VPN pentru prima dată

Funcționalitatea WARP este integrată în aplicația Cloudflare 1.1.1.1, așa că acum, pe lângă faptul că ne oferă DNS mai rapid, ne putem conecta la Internet în condiții de siguranță cu serviciul lor VPN. Aplicația poate fi descărcată direct fără probleme majore din Magazinul Google Play.

Descărcați QR-Code 1.1.1.1: Internet mai rapid și mai sigur Dezvoltator: Cloudflare, Inc. Preț: Gratuit

Activarea sa este foarte simplă. Odată ce avem aplicația instalată, o deschidem și facem clic pe butonul „ENABLE” pe care îl vom vedea în partea de jos a ecranului. În acest fel vom intra în meniul WARP.

Aici, trebuie doar să activăm fila gigant care apare chiar în centru și să facem clic pe „Instalați profilul VPN”. Aceasta va crea fișierul de configurare pentru a vă conecta în siguranță: acceptăm mesajul „Cerere conexiune” și vom vedea automat mesajul „CONECTAT”.

Folosiți experiența

După ce am testat serviciul Cloudflare de mult timp, am constatat că viteza conexiunii este cu adevărat rafinată. Dacă funcționează întotdeauna așa, adevărul este că ne confruntăm cu un candidat ferm pentru a deveni o aplicație de vârf pentru mobilul nostru.

Dacă orice aplicație nu este compatibilă cu WARP și nu funcționează corect, sistemul ne oferă și posibilitatea de a dezactiva selectiv VPN-ul . Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul de setări și accesați „ Setări -> Mai multe setări -> Opțiuni de conexiune -> Dezactivare pentru aplicațiile selectate ”, unde putem filtra după aplicații.

În cazul meu, am avut probleme cu Google Photos și am reușit să o rezolv rapid în acest fel.

Politica de confidențialitate: Ce face Cloudflare cu datele noastre?

Așa cum am făcut săptămâna trecută cu Turbo VPN , am revizuit politica de confidențialitate a aplicației 1.1.1.1. de la Cloudflare. Deoarece este un serviciu gratuit (și, în principiu, destul de premium), este întotdeauna recomandabil să revizuiți acest tip de informații. Mai exact, acestea sunt datele pe care le înregistrează pentru fiecare utilizator:

  • ID de înregistrare : sistemul înregistrează un identificator aleatoriu când instalăm aplicația. În teorie, acest ID este utilizat pentru a gestiona sistemul de recomandări oferit de aplicație.
  • Date transferate : ținem evidența cantității de date pe care le consumăm prin WARP.
  • Viteza medie : dezvoltatorii colectează, de asemenea, viteza de conectare obținută.
  • Utilizare adăugată : în sfârșit, aveți și un control al cantității de trafic pe site și pe regiune.

Datele care mă sperie cel mai mult sunt că sunt colectate informații despre paginile pe care le vizităm, dar se presupune că este numărat doar volumul de trafic în general și nu paginile pe care le vizitează fiecare utilizator în special. Deși ținând cont de faptul că aplicația ne asociază și cu un ID, nu ne-ar pune mâna în foc spunând că nu vor putea încrucișa aceste două date la un moment dat.

În orice caz, Cloudflare este o companie cu un anumit prestigiu și, de asemenea, avertizează în politica sa de confidențialitate că nu vor vinde niciodată datele noastre către terți și că informațiile colectate sunt minimul necesar pentru ca serviciul să funcționeze corect, ceea ce ar trebui să ne ofere o oarecare liniște sufletească. in acest sens. Ce părere aveți despre VPN Cloudflare?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .