10 idei pentru a reutiliza vechiul router și pentru a-i da o nouă utilizare

În lumea tehnologiei, Internetul este unul dintre cele mai necesare instrumente în ziua noastră. Unul dintre pilonii săi fundamentali este routerul, un dispozitiv care este utilizat pentru a gestiona traficul de informații care circulă printr-o rețea de dispozitive. În plus, ne permite să rămânem conectați și cu o comunicare stabilă. Cu toate acestea, la fel ca alte echipamente, acesta poate deveni învechit. Cu toate acestea, nu există niciun motiv pentru reciclare. Este posibil să îl utilizați în continuare, explorând cum să reutilizați vechiul dvs. router .

Cunoscut și sub numele de router, este prezent în viața noastră. Acum este disponibil în mod obișnuit în case și afaceri. Și este esențial să mențineți serverele distribuite care rulează la nivel global. Când nu mai folosim un router, pentru că decidem să achiziționăm unul mai avansat, nu trebuie să-l aruncăm, i se poate da o nouă utilizare. Există multe alternative pe care le puteți găsi.

10 idei pentru a oferi vechii noastre router-uri o nouă utilizare

La un moment dat simțim nevoia să schimbăm routerele. În general, o facem pentru că cea pe care o avem nu are anumite funcționalități necesare pentru dispozitivele noi. Cu toate acestea, este important să nu-l aruncați și să refolosiți vechiul router. În cazul în care nu știți, îi puteți oferi alte utilizări, ceea ce vă va permite să vă bucurați de o conexiune mai eficientă. În continuare, vom menționa câteva dintre posibilele utilizări pe care le putem da vechilor echipamente.

1- Folosiți-l ca repetor

În unele cazuri, routerul pe care îl cumpărăm nu acoperă o gamă prea mare de semnal. Dacă conectăm vechiul router la acesta, ne va permite să luăm conexiunea la acele site-uri îndepărtate de cel principal . Astfel, va fi posibil să vă conectați acolo unde nu a ajuns în mod normal sau a fost foarte deficitar.

Postare înrudită: Cele mai bune 7 repetoare WiFi pentru a crește semnalul de internet acasă

2- Folosește-l ca și cum ar fi un comutator

În general, un router nu are multe intrări pentru a face porturile Ethernet cablate. Având două routere, aceste intrări ar fi duplicate. Acest lucru va permite conectarea mai multor dispozitive . La fel, va depinde de numărul de porturi libere după montare. În funcție de model, numărul de porturi variază.

3- Folosiți-l ca server

Având un alt router îl putem folosi pentru a crea un server NAS. Această utilizare poate fi dată dacă și numai dacă routerul are un port USB, care ne permite să îl conectăm la hard disk. Astfel, va fi posibil să accesați toate fișierele de oriunde . În plus, cu această funcționalitate am economisi niște bani, deoarece nu ar fi necesar să cumpărăm un server NAS.

4- Creați o rețea de oaspeți

În general, toate routerele includ această caracteristică. Cu toate acestea, dacă aveți una suplimentară, ar fi important să o utilizați ca rețea de oaspeți. În acest fel, am avea unul pentru uzul nostru și celălalt pentru oaspeți. În același timp, va împiedica colapsul rețelei noastre din cauza numărului de dispozitive conectate.

5- Profitați de acesta pentru a testa funcționarea sistemelor alternative

Dacă doriți să instalați diferite sisteme de operare pe noul router și doriți să știți dacă funcționează, atunci ar trebui să efectuați teste. Ce opțiune mai bună decât utilizarea routerului dezafectat, aceasta pentru a evita punerea principalului în pericol. Desigur, ambele computere trebuie să permită sisteme de operare alternative.

6- Conectați-l la dispozitive vechi, profitând de compatibilitatea lor

Când folosim echipamente mai actualizate, uneori acestea nu sunt compatibile cu versiunile anterioare ale altor dispozitive, cum ar fi imprimantele sau telefoanele mobile. Pe termen lung, devine o problemă. Cu toate acestea, se poate rezolva cu routerul pe care îl lăsăm deoparte, deoarece în general acest lucru este compatibil. Conexiunea se poate face prin intermediul acestuia. Facilitând în acest fel conexiunea la Internet și, în multe cazuri, actualizarea dispozitivelor mai vechi .

7- Stabilirea unei rețele private virtuale

Dacă aveți o rețea privată virtuală sau VPN, confidențialitatea și securitatea atunci când navigați pe net cresc semnificativ. Astfel vom păstra datele noastre protejate. Un detaliu de reținut este că, pentru a-l crea, avem nevoie doar de un router. Iar cea pe care nu o mai folosim este considerată opțiunea ideală.

8- Imprimantă de rețea

Utilizarea unei imprimante de rețea vă va permite să faceți fără computer pentru a face imprimări. Reutilizarea unui router vechi în acest mod va fi posibilă numai pe o imprimantă care are această funcție. Fiind conectați, putem imprima documente trimise de pe alte dispozitive conectate la aceeași rețea.

9- Organizați un LAN-Party

Pentru iubitorii de jocuri, aruncarea unui router vechi este o idee proastă. Poate fi un instrument esențial pentru ore de distracție. Opțiunea ideală dacă ceea ce doriți este să jucați într-o rețea, dar fără internet . Trebuie doar să conectați toate computerele care vor participa prin vechiul router, creând o rețea locală.

10- Creați rețele WiFi externe

Oamenii care călătoresc constant nu ar trebui să ignore această alternativă. Puteți lua routerul cu dvs. oriunde doriți și, doar pornind-l, îl puteți folosi pentru a vă conecta dispozitivele . Întotdeauna printr-un port Ethernet cu Internet, deoarece echipamentul dvs. va avea configurația salvată.

Postare înrudită:  Care este gama medie a unei rețele Wi-Fi?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .