Cum se activează subtitrările instantanee în Android 10 - The Happy Android

Odată cu lansarea Android 10  la mijlocul lunii septembrie 2019, am putut în cele din urmă să știm care ar fi noile caracteristici introduse în cea mai recentă iterație a sistemului de operare Google. Una dintre cele mai utile și palpabile la prima vedere este integrarea unei noi funcții numite „ subtitrări instant ”.

Aceasta este o caracteristică foarte interesantă: un utilitar capabil să genereze automat subtitrări pentru orice videoclip sau sunet pe care îl redăm de pe telefon, indiferent dacă este pe YouTube, pe Spotify, pe o pagină web sau în playerul de muzică al terminalului. . Adevărul este că starea actuală a aplicației este departe de ceea ce au vrut să ne vândă în septembrie, deși este încă un instrument foarte practic care merită. În orice caz, haideți să vedem cum funcționează mai întâi, și apoi vom prinde asta ...

Cum se activează subtitrările automate în Android 10

Denumirea oficială a aplicației este „Live Caption ” sau la fel, „ Subtitrări instant ” și este disponibilă apăsând pe oricare dintre butoanele de volum ale dispozitivului nostru cu Android 10.

Când facem acest lucru, vom vedea cum apare o pictogramă în formă de cartelă text chiar lângă bara de volum. Dacă facem clic pe el, subtitrările instant vor fi activate și va apărea un mesaj în bara de notificare a terminalului.

Făcând clic pe bara de notificare vom accesa meniul de setări al instrumentului, de unde putem ascunde cuvintele proaste, arăta etichete sonore (râsete, aplauze) și mai putem face câteva setări.

Odată ce acest lucru este făcut, singurul lucru rămas este să redați orice conținut multimedia, fie că este o melodie, o piesă audio sau un videoclip, din orice sursă / aplicație, astfel încât utilitarul să genereze subtitrările automat.

Unul dintre marile avantaje ale subtitrărilor instantanee este că nu necesită o conexiune la Internet și, prin urmare, îl putem folosi în modul avion sau în zone în care nu există niciun fel de acoperire. Un alt punct pozitiv derivat din acest lucru este că întregul proces de transcriere se desfășoară în interiorul telefonului, deci nu sunt trimise informații la Google (sau cel puțin asta ne asigură ei în setările aplicației).

Toate acestea sună grozav, unde este problema atunci?

Practic, ideea Google este să ne ofere un instrument cu ajutorul căruia putem viziona videoclipuri sau filme în tăcere și care este, de asemenea, mult mai confortabil pentru noi să ascultăm note vocale, chiar și cu volumul la zero.

Conceptul este foarte bun, dar chiar de la început, prima piatră pe care o găsim la activarea subtitrărilor instantanee este că, deocamdată, recunoaște doar limba engleză . Prin urmare, dacă vrem să vizionăm în liniște videoclipuri în spaniolă sau să transcriem note vocale de la un prieten non-anglo-saxon, vom rămâne cu dorința, deoarece utilitatea nu subtitrează spaniola. La toate acestea trebuie să mai adăugăm că aplicația pare să aibă toate problemele din lume pentru a transcrie melodii (deși nu știu dacă este doar problema mea sau este ceva general).

Când vrem să subtitrăm melodii, acesta afișează doar mesajul „MUSIC”.

Pentru a fi complet sinceri, trebuie să recunoaștem că este o caracteristică care poate fi utilă în anumite momente, mai ales dacă vorbim fluent limba engleză și avem obiceiul de a consuma conținut audiovizual în limba respectivă.

În plus, am putut verifica dacă instrumentul funcționează perfect atât în ​​aplicații multimedia, cât și în browsere web și alte tipuri de medii, cu o calitate în transcrierea celor mai remarcabile . Cu toate acestea, este adevărat că pentru comunitatea vorbitoare de limbă spaniolă rămâne un pic „șchiop”. Ce părere aveți despre această nouă funcționalitate a Android 10?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .