Cum se creează fotografii 3D cu Facebook AI pentru Android

În 2018, Facebook a lansat o funcționalitate care a permis crearea de fotografii 3D din imagini 2D. Cu toate acestea, această nouă tehnologie până acum era disponibilă doar în terminalele high-end cu camere cu lentile duale. Ceva care pare să se schimbe de acum înainte, deoarece acum câteva zile Facebook a anunțat prin intermediul blogului său că va extinde disponibilitatea acestui instrument la restul terminalelor Android sau iPhone de pe piață, chiar dacă au doar un singur obiectiv sau sunt dispozitive low-end.

Pentru a face acest lucru, Inteligența Artificială a Facebook folosește tehnici de învățare automată pentru a genera o structură tridimensională din fotografii plate. Ceva care poate fi aplicat atât fotografiilor pe care le realizăm cu camera foto, cât și oricărei alte imagini pe care am descărcat-o de pe Internet sau pe care am stocat-o în memoria dispozitivului nostru.

Rezultatul este o imagine care „se mișcă” pe măsură ce întoarcem sau înclinăm telefonul, dezvăluind părți ale scenei dintr-o altă perspectivă. Rezultatul diferă de la o fotografie la alta, dar, în general, putem spune că efectul este destul de satisfăcător.

Postare similară: Cum să setați un tapet 3D pe Android

Cum să faci o fotografie 3D cu aplicația Facebook pentru Android

Fotografiile 3D sunt acum disponibile pentru oricine are aplicația Facebook pentru Android actualizată la cea mai recentă versiune.

Descărcați QR-Code Facebook Dezvoltator: Facebook Preț: Gratuit

Pașii de urmat sunt aceia:

  • Deschide aplicația Facebook și dă clic pe „La ce te gândești ?”
  • În lista acțiunilor disponibile, derulați în jos până găsiți acțiunea „ Foto 3D ” .
  • În următorul mesaj, acceptați mesajul „ Permiteți accesul ” și selectați o imagine din galeria dvs.
  • Odată ce imaginea este procesată, veți vedea o schiță a modului în care va fi convertită în 3D. Adăugați un comentariu și, când aveți totul gata, faceți clic pe „ Publicați ”.

Pentru a realiza aceste tipuri de efecte, AI-ul Facebook a instruit o rețea neuronală convoluțională (CNN) cu milioane de imagini 3D publice și hărți de adâncime ale acestora, împreună cu diverse tehnici de optimizare mobilă care ar trebui să ajute la realizarea acestui tip de imagini într-un mod fluid. și în câteva secunde.

Funcționează atunci? Ei bine, adevărul este că, după ce am încercat câteva fotografii, am obținut rezultate interesante. Dacă suntem utilizatori obișnuiți ai rețelei sociale, fără îndoială este un instrument din care putem folosi foarte mult.

Lectură recomandată: Descoperiți Phogy, fotografii uimitoare și selfie-uri în 3D pentru Android și iOS

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .