Jucătorii de șah pur înving un mare maestru de șah pe Twitch - The Happy Android

De când Amazon.com a achiziționat Twitch în urmă cu doi ani , dominația sa de streaming prin Internet a fost neînduplecată și nu este aproape nicio știre, dar pentru concurenții săi, care oricât de mult ar lupta, s-ar putea spune aproape că o consideră de neatins.

Sursa: xboxtavern.com

O mare parte din vina succesului său provine din e-sport, în care s-a găsit o mare venă. Jocuri precum League of Legends , Starcraft sau Hearthstone măturează platforma, deși în ultima perioadă a existat și un boom semnificativ în cele mai populare sporturi mentale. Pokerul este un bun exemplu, iar jucătorii precum Jason Somerville au deja statutul de star pe Twitch, în parte datorită faptului că transmisiile de pe canalul său „ jcarverpoker” sunt urmate de o legiune de fani. Șahul, care încă nu are atâta atracție, încearcă să nu rămână în urmă și industria sa încearcă să-și ascuțească ingeniozitatea pentru a fi, de asemenea, vizibilă.

Un plan de marketing eficient

Acest lucru pare să fi fost realizat de șahul multiplatform Pure Chess , care vineri, 9, a lansat o promoție interesantă cu ocazia lansării celui mai recent titlu al său, și pentru aceasta au recurs la una dintre bătăliile populare la care am asistat la Twitch în mai multe rânduri. . Cu această ocazie și din provocarea Twitch Vs Pure Chem Grandmaster , mii de spectatori și jucători au avut voie să se conecteze într-o confruntare împotriva șahului Grandmaster Simon Williams , care și-a pus cunoștințele în slujba spectatorilor în cele mai extreme situații ale confruntarea lor.

Sursa: streamernews.tv

Aproximativ 6.000 de oameni nu au dorit să rateze ocazia de a înfrunta o stea de șah, votând pentru următoarea mișcare a jocului pentru a-i învinge pe britanici. Sarcina nu a fost ușoară și în primul dintre jocuri Williams a dominat situația cu solvabilitate pentru a termina câștigarea după două ore de joc.

A doua confruntare a început cu un handicap curios pentru Marele Maestru, că a trebuit să joace la ochi, folosindu-și doar mintea pentru a păstra mișcările pe care i le transmitea un angajat al Ripstone Games în mijlocul jocului . În ciuda nivelului său și a dorinței rivalii să-l răstoarne, a reușit să se impună din nou, obținând victoria în al doilea joc al acestui față în față.

Victoria imposibilă

În cea de-a treia confruntare, când Simon Williams nu a mai putut conține forța miilor de utilizatori care s-au alăturat bătăliei prin Twitch și au ajuns să renunțe la punctul înainte de imposibilitatea de a obține victoria. Posibil oboseala mentală după orele de joc a fost dezechilibrată pentru a se lăsa oponenților săi, care în viitor se vor putea lăuda cu faptul că au bătut pe o tablă nimic mai mult și nimic mai puțin decât un Mare Maestru de șah.

În plus față de satisfacția personală pentru realizarea lor, fiecare dintre mii de participanți care au colaborat la finalizarea provocării a fost recompensat cu diverse materiale Ripstone, cum ar fi jocurile Pure Chess , Pure Pook și Pure Hold 'Em .

[iframe src = »// player.twitch.tv/?video=v88409672 ″ width =» 100% »height =» 500 ″]

Iată reluarea completă cu dezvoltarea jocului (Sursa: Twitch)

Un eveniment similar a avut loc deja în 1999, când Gari Kasparov s-a confruntat cu un grup mare de adversari în același format. Cu acea ocazie, adversarii săi au votat mișcările prin mesaje, deși nici asta nu i-a ajutat să-l învingă pe campionul rus. Fără îndoială, metoda actuală este mult mai eficientă și extrem de atractivă pentru publicul larg, indiferent dacă este sau nu specializată.

Pe scurt, o mișcare bună de marketing prin Ripstone Games pentru lansarea Pure Chess Grandmaster Edition , cea mai recentă din saga Pure Chess care are deja peste 2,5 milioane de jucători. Acest nou titlu a fost deja în vânzare încă de pe 9 pentru Steam și Xbox One , la un preț de 12,99 € .