GPD WIN în revizuire: prima consolă 100% portabilă cu Windows 10

GPD este un producător care în ultimii ani s-a dedicat lansării dispozitivelor la jumătatea distanței dintre o tabletă și o consolă portabilă. GPD-XD a fost predecesorul GPD WIN , o consolă portabilă bazată pe Android și cu un aspect foarte asemănător cu Nintendo 3DS XL. Cu GPD WIN, producătorul a făcut un pas înainte și a prezentat ceea ce ar putea fi descris ca prima consolă portabilă cu Windows 10 de pe piață . Având în vedere că are și o tastatură integrată, putem considera că ne confruntăm și cu un computer de buzunar cu drepturi depline.

În analiza de astăzi, analizăm GPD WIN , o consolă portabilă + computer de buzunar care oferă ceva complet diferit și care deschide o întreagă lume de posibilități pentru comunitatea de jucători.

Proiectare și finisare

GPD WIN este echipat cu 2 panouri: în partea superioară este ecranul tactil, cu o dimensiune de 5,5 "și o rezoluție de 1280 × 720 . Adică, un ecran asemănător ca dimensiune cu phabletele de astăzi. În plus, are o ieșire mini HDMI, deci o putem conecta și la un ecran mai mare sau la televizor.

Pe panoul inferior, pe de altă parte, vom găsi o cruce cu 2 bețe și cele 4 butoane clasice de jucat și chiar sub o tastatură completă . Când a început dezvoltarea GPD WIN, a existat o mulțime de controverse cu privire la adăugarea sau nu a tastaturii și, în cele din urmă, după prezentarea fanilor 3 prototipuri de design diferite (unul cu tastatură și altul 2 fără), au ajuns să opteze pentru includerea acestui lucru. Adevărul este că adăugarea tastaturii este un plus real, având în vedere că această consolă este un tablet PC cu toate legile și că datorită Windows 10 putem lucra cu Office, naviga și face alte o mie de lucruri .

În ceea ce privește dimensiunea, consola este foarte asemănătoare ca dimensiune cu Nintendo 3DS XL, 15,50 x 9,70 x 2,20 cm (putem folosi capacele sale pentru a stoca GPD WIN, se potrivesc perfect).

Puterea și performanța

Specificațiile GPD WIN sunt mai mult decât interesante pentru o „consolă portabilă / tablet PC” pentru jucători. Dispune de un procesor Intel Cherry Trail Z8700 cu 4 nuclee de 1,6 GHz (până la 2,4 GHz), GPU grafic Intel HD, 4 GB de memorie RAM LPDDR3 și 64 GB de stocare internă extensibilă . Cu aceste răchită putem rula jocuri pentru PC de performanță moderată și, pentru a face o asemănare, ne-am deplasa la niveluri precum PS3, Xbox 360, Wii sau NDS. Unde am putea exploata cu adevărat acest dispozitiv este în lumea largă a jocurilor retrogaming și a emulatoarelor, unde ne putem mișca ca un pește în apă.

În ceea ce privește sistemul de alimentare și baterie, acesta are o conexiune USB de tip C și o baterie de 6000 mAh . În funcție de utilizarea pe care i-o oferim, putem avea în medie 6 ore de joc pentru jocurile cu grafică moderată și aproximativ 2-3 ore pentru jocuri mai solicitante.

Jocuri și emulatoare

Acest dispozitiv este special conceput pentru jocuri. Puterea sa este bună până la un punct, așa că nu ne putem aștepta să funcționăm în același mod ca pe un PC desktop curent. Dacă vom juca jocuri cu o mulțime de încărcări GPU, este recomandabil să reglați detaliile grafice pentru a câștiga fluiditate și performanță. Este ceva ce putem vedea în timp ce încercăm diferite jocuri. În orice caz, performanța generală afișată într-o multitudine de titluri și emulatoare pentru PC este în mod clar satisfăcătoare. În plus, există o întreagă comunitate cu diverse trucuri și ajustări pentru GPD care va fi utilă dacă vrem să testăm cu jocuri foarte solicitante.

În următorul videoclip puteți vedea cum funcționează GPD WIN cu Metal Gear Rising pentru PC:

În acest alt videoclip, aveți o mostră a fluidității cu care funcționează cu diverși emulatori:

După cum am văzut în diferite forumuri și videoclipuri YouTube, sistemul este capabil să ruleze cu succes o multitudine de emulatoare: NOX (Android), Drastic (NDS), Taito Type X Arcades, Dolphin (Wii, GameCube), PSX2 (PS2). De aici în jos ar funcționa perfect și cu emulatoarele SNES, NES, MegaDrive, MAME și restul consolelor retro.

Preț și disponibilitate

GPD WIN a fost lansat anul trecut la un preț de aproximativ 500 de dolari. 2017 a fost generos cu iubitorii acestui tip de dispozitiv, iar astăzi îl putem pune la dispoziție la un preț de 311 euro, aproximativ 339 USD pentru schimbare. Dacă folosiți și următorul cupon de reducere pe care vi-l las mai jos, puteți avea un GPD WIN acasă la doar 272 de euro (289,81 USD) .

Cod cupon: GPDES

Pe scurt, GPD a apăsat butonul drept cu GPD WIN: o consolă portabilă, care este, de asemenea, un computer de buzunar și care are o lume întreagă de posibilități în spate, niveluri infinite de personalizare și suport larg de la din comunitatea gamerilor.

ACTUALIZAT : Consola a fost întreruptă de GearBest. Din fericire, îl puteți obține în continuare prin Amazon .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .