Cum să evitați achizițiile neautorizate pe Google Play (și să solicitați rambursări)

Achizițiile neautorizate pot fi o problemă reală. Dacă avem copii acasă sau de obicei lăsăm mobilul nesupravegheat în birou sau în locuri publice, aceasta este o opțiune pe care ar trebui să o prețuim cu siguranță. În postarea de astăzi vom vedea cum să blocăm sau, mai degrabă, să evităm achizițiile neautorizate pe Google Play.

Problema achizițiilor nedorite este ceva de care Google a luat deja în considerare (ar lipsi mai mult!). Pentru a face acest lucru, oferă o metodă de autentificare ca soluție la problemă . Cu alte cuvinte, putem permite contului nostru să efectueze achiziții numai după ce un anumit sistem de securitate a fost trecut.

Acest sistem se bazează practic pe introducerea unei parole sau a unei metode alternative de autentificare, cum ar fi amprenta . Autentificarea prin amprentă digitală, trebuie remarcat, că da, este disponibilă numai pe anumite dispozitive Android.

Cum se activează sau se dezactivează autentificarea pentru achizițiile de pe Google Play

Pentru ca Google Play să ne ceară autentificarea cu o parolă atunci când cumpărăm o aplicație / joc sau facem achiziții în joc , trebuie să urmăm pașii următori.

 • Intrăm în Google Play Store de pe telefon sau tabletă.
 • Faceți clic pe meniul derulant din partea stângă.
 • Mergem la „ Setări ”.
 • Derulăm la „ Solicitați autentificare pentru a efectua achiziții ”.

Aici Google ne va oferi 3 alternative de configurare:

 • Solicitați autentificare pentru toate achizițiile efectuate prin Google Play pe acest dispozitiv.
 • La fiecare 30 de minute : Odată autentificat, putem efectua achiziții timp de 30 de minute fără a fi nevoie să introducem parola de validare pentru fiecare aplicație / joc pe care îl cumpărăm.
 • Niciodată : putem face achiziții fără validare în orice moment (nu este recomandat).

Important: dacă folosim mai multe conturi pe același dispozitiv, trebuie să configurăm metoda de validare în fiecare dintre ele.

Pe de altă parte, dacă nu am făcut niciodată o achiziție pe Google Play, nu ar trebui să avem nici o problemă. De ce? Pentru a efectua o achiziție înainte de a stabili o metodă de plată . Dacă nu am introdus niciunul, le va fi imposibil să ne încaseze contul.

Configurați autentificarea de cumpărare a amprentelor digitale

Pentru a activa validarea achizițiilor de pe Google Play introducând o amprentă digitală, pașii de urmat sunt practic identici:

 • Deschidem aplicația Magazin Google Play de pe telefon sau tabletă.
 • Am accesa meniul drop - down de pe partea stângă.
 • Mergem la „ Setări ”.
 • Faceți clic pe „ Autentificare cu amprentă digitală ”.

După cum am menționat puțin mai sus, această opțiune este disponibilă doar pe unele telefoane și tablete . Deși este cea mai fiabilă verificare de la început, din păcate nu o putem considera o soluție generală la această problemă.

Cel mai bun lucru în aceste cazuri este de obicei să schimbăm parola contului nostru Google, să eliminăm toate metodele de plată de pe Google Play dacă nu mai facem achiziții în mod regulat și ne asigurăm că avem autentificarea activată.

Putem returna o aplicație plătită și putem solicita o rambursare?

Dacă detectăm o achiziție neautorizată pe Google Play, atâta timp cât este efectuată în mai puțin de 15 minute , putem solicita automat o rambursare. Magazinul Android ne permite să realizăm acest tip de returnări în modul următor:

 • De pe mobil, intrăm pe Google Play.
 • Căutăm aplicația pe care dorim să o returnăm.
 • Vor apărea 2 butoane: „ Deschidere ” și „ Rambursare ”.
 • Faceți clic pe „ Rambursare ” și gata .

Să nu ne alarmăm! Dacă au trecut mai mult de 15 minute, putem solicita în continuare o rambursare de la o aplicație cu plată. Dar, în loc să se facă automat, în acest caz, returnarea trebuie supravegheată de o persoană.

Limita pe care Google a oferit-o cu ceva timp în urmă pentru acest tip de procedură a fost de 48 de ore, dar din ceea ce am putut verifica, cel puțin acum se pare că această limită a fost eliminată. În cazul meu, tocmai am încercat și văd că pot solicita o rambursare pentru orice aplicație plătită, indiferent de data achiziției acesteia .

Dacă nu dorim să ocolim Magazinul Play, putem solicita o rambursare direct de la acest LINK .

Această captură de ecran este de astăzi și, după cum puteți vedea acum, vă permite să solicitați rambursări mai vechi de 2 zile.

Atunci când facem solicitarea în acest fel, trebuie doar să accesăm Google Play de pe un browser pentru computer, să facem clic pe „ Cont ” și să selectăm aplicația pe care dorim să o returnăm.

Faceți clic pe „ Solicitați o rambursare ”. Aici vom vedea un meniu derulant cu diverse opțiuni în care trebuie să specificăm cauza returnării.

Acum este mai ușor să faceți returnări în magazinul Google.

Odată ce cazul nostru a fost evaluat, dacă returnarea este aprobată, vom primi un e-mail cu răspunsul de la Google și apoi vor efectua depunerea corespunzătoare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .