Cum se blochează achizițiile în aplicație pe Android

Marea majoritate a aplicațiilor din Magazin Play sunt gratuite. Asta nu înseamnă că dezvoltatorii vor să câștige bani pentru munca lor și, prin urmare, trebuie să caute alte forme de monetizare. Una dintre ele este să afișăm anunțuri în aplicația / jocul pe care tocmai l-am descărcat. O alta este de a adăuga în aplicație achiziții în cadrul aplicației , de asemenea , cunoscut sub numele de „microtransactions.“

Acest tip de cumpărături în aplicații poate fi destul de periculos, mai ales dacă împărțim mobilul cu o altă persoană sau dacă avem acasă o tabletă pe care o folosesc copiii, nepoții sau orice alt copil cu mâinile ușor lungi. Astăzi vom vedea cum să evităm acest tip de achiziții nedorite pe Android, adăugând filtre de control suplimentare .

Cum se dezactivează achizițiile în aplicații în aplicații și jocuri mobile

Primul lucru de spus este că nu puteți dezactiva achiziționarea de aplicații pe Android. Ceea ce putem face este să activăm un filtru suplimentar, în așa fel încât oricând cineva vrea să facă o achiziție în Magazin Play (fie dintr-o aplicație sau joc premium, fie dintr-o achiziție în aplicație), trebuie să introducă parola contului de la Google .

  • Deschideți Magazinul Google Play și faceți clic pe meniul derulant din marginea din stânga sus (3 linii orizontale).

  • Faceți clic pe meniul „ Setări ”.

  • În meniul de setări, derulați până ajungeți la secțiunea „ Controale utilizator ” și selectați „ Solicitați autentificare pentru a efectua achiziții ”.

  • Asigurați-vă că bifați opțiunea „ Pentru toate achizițiile efectuate prin Google Play pe acest dispozitiv ”.

Aceasta este o „linie de salvare” foarte practică, dar dacă persoana care are dispozitivul nostru mobil îl folosește în mod regulat, este posibil să cunoască și parola contului nostru Google. În acest caz, va fi de puțin folos să adăugați acest tip de filtre. Trebuie să căutăm o soluție suplimentară.

NOTĂ: Ați putea fi, de asemenea, interesat să modificați parola pentru contul dvs. Google.

Sporiți securitatea: autentificarea cu amprentă

Activarea autentificării amprentelor digitale pentru a efectua achiziții este metoda definitivă, deoarece asigură faptul că numai noi putem autoriza orice achiziție efectuată de pe telefonul nostru mobil.

  • Deschideți Magazin Play și faceți clic pe meniul derulant din marginea din stânga sus.
  • Faceți clic pe „ Setări ”.
  • În meniul de setări, derulați în jos până la secțiunea „ Controale utilizator ” și bifați caseta „ Autentificare amprentă digitală ” .

  • Introduceți parola contului dvs. Gmail pentru a confirma activarea.

Din acest moment, sistemul va solicita amprenta noastră pentru a valida orice tip de tranzacție monetară din magazinul de aplicații Google. Acum trebuie doar să ne asigurăm că nimeni nu profită de faptul că facem un pui de somn pentru a ne fura amprenta într-o supraveghere, vă las asta în mâinile voastre!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .