Cum să trimiteți SMS-uri gratuite prin activarea protocolului RCS pe Android

Pare incredibil, dar de mai bine de un an vorbim despre protocolul RCS pe blog, marele proiect al Google de a înlocui SMS-urile tradiționale cu un instrument mult mai complet, versatil și actualizat pentru vremurile de astăzi. Cunoscut în mod colocvial ca „Chat”, acest nou utilitar nu este altceva decât o actualizare a aplicației „ Mesaje ” pe care o putem găsi pe orice telefon cu sistem de operare Android (da, aplicația pentru a trimite SMS-uri de-o viață).

Ce sunt mai exact mesajele RCS și ce avantaje oferă acestea față de SMS-urile tradiționale?

Protocolul de comunicare RCS se referă la acronimul „ Rich Communication Services ” (sau „ Rich Communication Services ” în engleză) și devine ceva asemănător fratelui mai înzestrat al SMS-urilor. În loc să trimită doar text simplu, un telefon mobil cu RCS ne permite să trimitem mesaje și să comunicăm cu alte persoane ca și cum am fi fost într-un chat.

Acest lucru se traduce prin posibilitatea de a trimite videoclipuri și imagini, de a adăuga emoji-uri, de a primi chitanțe de citire și de un set de caracteristici similare cu cele ale oricărei aplicații de mesagerie instantanee. Deși fără îndoială, una dintre cele mai remarcabile calități ale sale este că, spre deosebire de SMS-uri, operatorii nu ne vor mai putea percepe o taxă fixă ​​pentru trimiterea acestui tip de mesaje: comunicarea se face prin internet și, prin urmare, este 100% gratuit (atâta timp cât avem Wi-Fi sau date mobile, desigur).

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că „Chat” sau protocolul RCS nu este altceva decât un standard și, prin urmare, depinde de fiecare teleoperator că putem începe să îl folosim pe terminalul nostru sau nu. De exemplu, aici, în Spania, singura companie care vă permite în prezent să trimiteți mesaje oficial cu protocolul RCS este Vodafone.

Cum se activează protocolul Chat RCS pe orice dispozitiv Android

Cu siguranță, se pare că operatorii nu se grăbesc să permită RCS pentru clienții lor. Cu toate acestea, Google l-a implementat deja în aplicația sa „Mesaje” și, deși este încă ascuns publicului larg, îl putem activa deja printr-un mic truc.

Pentru ca toate acestea să funcționeze, este necesar ca în primul rând să instalăm cea mai recentă versiune beta a Google Messages. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne actualizăm aplicația Google Messages prin programul de testare Play Store AICI . În cele din urmă, este, de asemenea, necesar să instalăm aplicația Activity Launcher.

Odată ce avem totul la locul lor, pașii de urmat sunt următorii.

  • Deschidem Activity Launcher. Faceți clic pe „ Activități recente ” și în meniul derulant selectăm „ Toate activitățile ”.
  • Trecem la aplicația „ Mesaje ”, facem clic pe ea și mergem la „ Setare steaguri RCS ”.
  • Aici, deschidem meniul derulant „ ACS Url ” și alegem opțiunea „ //rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com/ ”. În fila „ OTP Pattern ” selectăm singura opțiune disponibilă, „ Your \ sMessenger \ sverification \ scode \ sis \ sG - (\ d {6}) ”. Confirmăm modificările apăsând butonul „ Aplicați ”.

În cele din urmă, ieșim din Lansatorul de activități și deschidem aplicația „Mesaje”. Vom vedea cum apare un nou mesaj pop-up care ne invită să folosim noile funcții de chat RCS: faceți clic pe „ Actualizați acum ”.

Dacă totul a decurs corect, după câteva minute deschidem din nou aplicația Mesaje (dacă durează prea mult, este recomandabil să reporniți dispozitivul) și vom vedea cum acum s-a schimbat ușor interfața.

Pentru a finaliza activarea protocolului RCS, faceți clic pe pictograma cu un semn de exclamare care apare în partea de sus a ecranului și verificați numărul nostru de telefon. Putem confirma că serviciul este deja activat din „ Setări -> Funcții de chat ”. Odată ce acesta este în funcțiune, putem trimite emoji-uri, partaja audio, videoclipuri și imagini direct din aplicația de mesagerie mobilă la cost zero.

Ar trebui clarificat faptul că da, contactul nostru trebuie să aibă și RCS activat . În caz contrar, mesajul va fi trimis ca un SMS normal.

Posibile erori / avertismente

Este posibil ca acest truc să nu mai funcționeze în actualizările viitoare ale aplicației (amintiți-vă că vorbim despre o versiune beta, deci poate fi înlocuită de o nouă versiune în orice moment).

De asemenea, putem întâmpina dificultăți în verificarea numărului nostru de telefon și activarea serviciului. Deși funcționează în majoritatea țărilor, telefoanelor mobile și operatorilor, se pare că, chiar și așa, în unele terminale pur și simplu nu este posibilă activarea serviciului de chat încă.

Articol asociat: Cum să trimiteți SMS-uri gratuite pe internet

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .