Cum să blochezi un număr de telefon pe telefonul tău Adio spam!

Deși obișnuiam să primim spam prin e-mail, a devenit din ce în ce mai obișnuit să primim apeluri nedorite direct pe mobilul nostru. Cel puțin în cazul meu, de câțiva ani am observat o creștere notabilă a apelurilor nedorite. Cel mai bun lucru pentru aceste cazuri este blocarea directă a numărului sau a contactului în cauză și a altceva, fluture.

În acest fel, ceea ce vom face este să creăm un bloc, astfel încât telefonul să respingă automat toate apelurile și SMS-urile de la anumite numere de telefon. Iată cum să procedați pas cu pas.

Cum să blocăm numerele de telefon, contactele și apelurile spam pe telefonul nostru

Personal, în ultima vreme am ajuns să primesc apeluri practic suprarealiste. De la operatori educați, cu un accent ciudat, care mă invită să particip și să „câștig bani” cu ușurință prin tranzacționarea online, la o multitudine de companii de telefonie cu care nu am avut niciodată contact, dornici să-mi cânte cele mai bune oferte. De unde mi-au luat numărul? Cel mai rău lucru este că nu încetează să mai sune până nu le ridici și le trimiți la vânt proaspăt în cel mai politicos mod posibil.

Cum se blochează un număr de telefon sau un contact pe Android

În cazul Android, în funcție de versiunea sistemului de operare și de modelul mobil, procesul poate varia ușor. În versiunile mai noi de Android, putem bloca un număr deranjant după cum urmează.

 • Deschidem aplicația pentru telefon.
 • Căutăm contactul sau numărul pe care dorim să îl blocăm.
 • Dacă o facem din lista apelurilor recente , trebuie doar să facem clic pe numărul în cauză și să selectăm „ Blocare / Marcare ca spam ”.

 • Dacă este un contact pe care îl avem în agendă , mergem la lista de contacte și o selectăm. Faceți clic pe meniul vertical din dreapta sus (3 puncte verticale) și faceți clic pe „ Blocați numărul ”.

Mai târziu, putem consulta și gestiona lista noastră de numere blocate (adăugarea sau eliminarea contactelor din listă) din aplicația telefonică. Trebuie doar să deschidem meniul de setări (marginea din dreapta sus) și să selectăm „ Numere blocate ”.

Cum se activează filtrul de apel spam

În timpul acestui proces, Android ne va oferi opțiunea de a marca numărul ca spam și de a activa filtrarea apelurilor spam . Dacă o facem, sistemul va încerca să identifice posibilele apeluri nedorite afișând anumite informații, cum ar fi numele unui număr pe care nu îl avem în agendă sau un avertisment dacă suspectează că un apel primit este spam.

Această filtrare nativă a apelurilor poate fi activată, de asemenea, deschizând aplicația pentru telefon și făcând clic pe „ Setări -> ID apelant și spam” situat în meniul derulant sus.

După ce am blocat un număr de telefon, ori de câte ori efectuați un apel la numărul nostru, sistemul va închide apelul automat .

Notă: serviciul de identificare a apelantului și de spam utilizat de Google pe Android arată numele companiilor și serviciilor care au o listă Compania mea pe Google. De asemenea, caută potriviri în directoare care conțin informații despre apeluri pentru conturile de la serviciu sau de la școală.

Cum se blochează apelurile pe un iPhone

Dacă avem un iPhone, iOS ne oferă și câteva modalități de a bloca contactele pe care nu mai vrem să ne deranjeze.

 • Adăugăm numărul la agenda noastră.
 • Deschidem lista de contacte și căutăm numărul care ne interesează.
 • Selectăm „ Blochează acest contact ”.
 • Acceptăm mesajul de confirmare.

Un alt mod de a gestiona contactele blocate este din meniul de setări.

 • Mergem la „ Setări -> Telefon ”.
 • Introducem „ Blocare și identificare apelant ”.
 • Faceți clic pe „ Blocați contactul ...” și selectați numărul pe care dorim să-l restricționăm.
 • Dacă dorim în orice moment să eliminăm filtrul unui contact, trebuie doar să edităm această listă și să eliminăm din ea contactul care ne interesează.

Cum să blocați apeluri anonime sau ascunse

O altă problemă interesantă este cea a numerelor ascunse. Unele companii folosesc acest truc, astfel încât să nu le putem identifica sau să le chemăm înapoi. Ar trebui clarificat faptul că nu toate telefoanele mobile au o funcție expresă pentru a bloca numerele ascunse.

În cazul unor Samsung Galaxy, acest lucru este posibil prin deschiderea aplicației pentru telefon și afișarea meniului din dreapta sus „ Setări / Setări -> Blocare numere -> Blocare apeluri anonime ”.

Pentru restul terminalelor, va fi suficient să instalați TrueCaller, o aplicație de identificare și gestionare a apelantului. Odată instalat, mergem la „ Setări -> Blocare -> Blocare numere ascunse ”.

TrueCaller, cea mai bună opțiune pentru a controla spam-ul în apeluri și SMS-uri

În general, dacă dorim să avem mai mult control asupra apelurilor pe care le primim, cel mai bine este să instalăm o aplicație terță parte, cum ar fi TrueCaller (Android / iOS) menționat anterior. Nu numai că ne ajută să blocăm numerele ascunse, dar este un instrument dificil de depășit pentru a identifica tot felul de apeluri.

Descărcați QR-Code Truecaller: ID-ul și jurnalul de apeluri, spam Dezvoltator: True Software Scandinavia AB Preț: gratuit Descărcați QR-Code Truecaller Dezvoltator: True Software Scandinavia AB Preț: Gratuit +

Succesul său rezidă în esență în comunitatea de utilizatori a aplicației, care adaugă numere și identifică tot felul de numere de spam și companii în baza sa mare de date.

Când primim un apel de la un număr necunoscut, dacă cineva a „etichetat” anterior acel număr, numele acestuia va apărea lângă numărul de telefon. De asemenea, dacă este posibil spam, ecranul de apel va apărea într-o culoare roșie izbitoare. Practic și simplu, funcționează și cu mesaje SMS. Unul dintre cele mai bune pentru detectarea indezirabilelor, blocarea acestora fără a fi nevoie să preluați apelul.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .