Cum se activează navigarea prin gesturi de Android 10 pe orice telefon mobil

În gesturi de navigare este unul dintre cele mai mari noi caracteristici incluse în Android 10. De asemenea , sunt incluse noi caracteristici cum ar fi subtitrări integrate, modul de întuneric la nivel de sistem sau răspunsuri inteligente, dar pentru majoritatea utilizatorilor acest lucru este caracteristica că majoritatea atrage atenția, deoarece schimbă complet modul în care interacționăm cu dispozitivul nostru.

Ați dori să puteți folosi gesturile Android 10, dar aveți un mobil vechi? În tutorialul de astăzi vă explicăm cum să îl obțineți  pe orice dispozitiv Android , indiferent de versiunea sistemului de operare pe care îl folosim.

Acesta este modul în care funcționează navigarea prin gesturi în Android 10

Înainte de a începe să efectuați modificări la telefon, este important să știți ce înseamnă exact „navigarea prin gesturi”. Practic, constă în înlocuirea celor 3 butoane tactile de pe bara de navigare (butoanele „Înapoi”, „Acasă” și „Aplicații” ale vieții) cu controale gestuale precum acestea:

  • Glisați din lateral: întoarceți-vă.
  • Trageți de jos în sus: Start.
  • Glisați de jos și țineți apăsat în zona din mijloc: Deschideți multitasking
  • Glisați de la stânga la dreapta: comutați între aplicații.

Cum se activează navigarea gestuală în versiunile mai vechi de Android

În prezent, există mai multe aplicații care ne permit să implementăm navigarea gestuală pe orice Android. În tutorialul „Cum se activează navigarea prin gesturi pe iPhone X pe Android” pe care l-am publicat anul trecut, am folosit aplicația „Gesturi de navigare” dezvoltată de XDA-Developers. De data aceasta am putea folosi și același instrument, dar în acest caz (și pentru a vedea că există și alte opțiuni) vom folosi aplicația „Gesturi de navigare fluide”. Un utilitar foarte similar, care se bucură de o evaluare excelentă de către comunitate. Să vedem cum funcționează!

Pasul 1: Instalați gesturi de navigare fluide

Fluid Navigation Gestures este una dintre cele mai populare aplicații de control al gesturilor pentru Android. Este disponibil oficial prin Google Play și este complet gratuit. De asemenea, are o versiune premium, dar pentru a ne atinge obiectivul cu versiunea freeware avem mai mult decât suficient.

Descărcați QR-Code Fluid Navigation Gestures Dezvoltator: Francisco Barroso Preț: Gratuit

Pasul 2: activați navigarea prin gesturi

Odată ce avem aplicația instalată, deschidem „Fluid Navigation Gestures” și pe ecranul principal activăm fila care spune „ Enabled ”. Se va deschide automat o nouă fereastră în care va trebui să acordăm permisiunile relevante aplicației: „Afișați pe alte aplicații ” și „ Serviciu de accesibilitate ”.

Pasul 3: Personalizați navigarea prin gesturi pentru a se potrivi cu Android 10

Acum, că avem toate cardurile pe masă, trebuie doar să configurăm Gesturi de navigare fluide pentru a adapta aceleași gesturi care sunt folosite în navigarea cu Android 10. Pentru a face acest lucru, intrăm în meniurile de configurare „ Marginea de jos ”, „ Right Edge ”și„ Left Edge ”și urmăm următoarele instrucțiuni.

  • Marginea de jos : la intrarea în acest meniu vom vedea 3 dreptunghiuri albastre cu o pictogramă roată în partea de jos a ecranului. Zona albastră reprezintă zona în care putem executa gesturile, iar uneltele sunt cele care ne permit să decidem ce acțiune se efectuează atunci când trecem degetul prin acea zonă albastră. Acestea fiind spuse, faceți clic pe unealta care apare în mijloc (etichetată „ Acțiunea # 2 ”), alegeți „ Glisați rapid ” și în meniul următor selectăm „ Start ”. Apoi repetăm ​​același proces cu uneltele din stânga și din dreapta.

  • Marginea stângă: în meniul de setări pentru marginea stângă, faceți clic pe butonul roată. În câmpul „ Glisați rapid ” alegem „ Înapoi ”, iar în câmpul „ Glisați și țineți apăsat ” selectăm „ Nici unul ”. În meniul de setări de pe marginea din stânga, trebuie să facem și clic pe „ Glisați în sus ” și să atribuiți acțiunea „ Asistent vocal ”. În cele din urmă, este de asemenea recomandabil să creșteți sensibilitatea în cazul în care Androidul nostru are un ecran curbat, deoarece acest lucru ne va ajuta să detectăm mai bine mișcările.

  • Marginea dreaptă: În cazul marginii drepte vom repeta aceiași pași efectuați în setările marginii stângi.

Odată ce ajustările celor 3 margini sunt finalizate, vom putea folosi gesturile Android 10 pe mobil sau tabletă. În orice caz, dacă vrem să imităm sistemul de navigare 100%, am mai avea încă un punct: eliminarea barei de navigare care ocupă partea de jos a ecranului nostru.

Pasul 4: dezactivați bara de navigare utilizând comenzile ADB

Desigur, nu este nevoie să facem acest lucru, dar poate fi o glazură frumoasă pentru a completa tortul. Unele dispozitive mobile vă permit să eliminați bara de navigare virtuală (o putem verifica în setările sistemului), deși în majoritatea cazurilor vom avea nevoie de un PC (și un cablu USB) cu care să aplicăm câteva comenzi ADB.

Notă: Puteți vedea cum să instalați și să utilizați ADB pe computerul dvs. Windows în acest alt TUTORIAL.

Odată ce am conectat mobilul și computerul l-a recunoscut, deschidem o fereastră PowerShell în același folder în care avem instalat adb. Putem face acest lucru făcând clic dreapta pe mouse în timp ce țineți apăsată tasta „ Shift ” și selectăm „ Deschideți fereastra PowerShell aici ”.

Acum că avem terminalul deschis, scriem următoarea comandă:

adb shell pm grant com.fb.fluid android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

Dacă această comandă returnează o eroare, putem încerca această altă comandă:

./adb shell pm grant com.fb.fluid android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

Pentru a termina, luăm telefonul mobil, intrăm în aplicația „Gesturi de navigare fluide” și pe ecranul principal selectăm „ Ascunde bara de navigare ”. În cadrul acestui nou meniu, selectăm „ Navigare cu 3 butoane ” și urmăm instrucțiunile până când această opțiune apare marcată cu un cec albastru.

Cu aceasta, am dezactiva bara de navigare și am avea deja dispozitivul nostru Android configurat cu aceeași interfață de navigare inclusă în Android 10.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .