Moștenirea lui Jupiter: Când benzi desenate devin spectacole - Android fericit

Divertisment și spectacol. Aceștia ar fi cei 2 termeni cei mai exacți la descrierea majorității operelor lui Mark Millar. Scriitorul britanic și-a creat demult eticheta Millar World ca o rampă de plecare din care să-și vândă benzi desenate companiilor de producție cinematografică. Și adevărul este că nu este o idee proastă: un comic desenat de un artist fierbinte este întotdeauna o scrisoare de intenție mult mai bună pentru un viitor film decât un scenariu în docx sau un simplu storyboard.

Jupiter's Legacy a publicat primul său număr în SUA în 2013, ajungând la primul volum de compilație din Spania de către Panini în noiembrie 2015. Și abia în iunie 2018 am putut vedea al doilea volum care se închide pe rafturi istoria. Era timpul!

Millar și moștenitorii epopeii supereroice a „Epocii de Aur”

Comicul este scris (cum nu putea fi altfel) de Mark Millar însuși și desenat de inseparabilul prieten al lui Grant Morrison, marele Frank Quitely - serios, tot ceea ce atinge acest om este aur pur. În ea descoperim povestea lui Sheldon Sampson, un fel de Superman - în acest caz îl vom numi Utopian - care își obține puterile după ce a vizitat o insulă magică care a apărut într-unul din visele sale. Atât el, cât și viitoarea sa soție, fratele său și toți cei care călătoresc pe insulă devin ființe super-puternice, dând naștere epocii de aur a supereroilor, în cel mai pur stil Marvel și DC din anii 50.

Am putea spune că el este Supermanul din Kingdom Come (cu o mentalitate diferită, desigur) și nici nu s-ar întâmpla nimic.

Dar anii trec, iar eroii au descendenți. Copiii care nu sunt capabili să atingă standardele de excelență ale părinților lor. Unii copii - de asemenea cu puteri supraomenești - care sunt mai mult carne de realitate, petreceri, droguri și rock'n'roll, decât orice altceva.

În acest sens, este un comic care face o abordare similară cu Watchmen, dar cu o abordare mai popcorn și „pentru distracție”. Deși în opera lui Alan Moore eroii clasici nu erau altceva decât o fațadă în care se ascundea multă mizerie, dând naștere unui prezent destul de sumbru, în Moștenirea lui Jupiter vedem contrariul: predecesorii noștri erau prea buni, prea nobili, cum am putea fi la înălțimea sarcinii? Este imposibil! Dă-mi sticla aia de Jack Daniels, hai ...

În cele din urmă, această lipsă de interes, acea amorțeală a noii generații, este profitată de „băieții răi” - nu este o chestiune de a face spoilere - și duce la o lovitură de stat a ramurii supereroilor, cea mai critică pentru atitudinea blândă a Utopian și politica dezvoltată de guvernul Statelor Unite în ultimele decenii.

În benzile desenate Quitely, vinietele au efecte speciale care nu sunt generate de computer.

Frank Într-adevăr, dinamism și expresivitate în forma sa cea mai pură

Adevărul este că complotul Moștenirii lui Jupiter este destul de interesant și are un ritm frenetic, ceea ce te face să devorezi fiecare pagină aproape fără să-ți dai seama. Și așa ar fi dacă nu ar fi fost creioanele lui Quitely, celelalte 50% din creatură, ceea ce te face să faci o pauză la fiecare panou pentru a aprecia toate detaliile și marea muncă din spatele lor.

De fapt, acesta este lucrul grozav la Frank Quitely, vinietele sale sunt atât de dinamice și fluide încât poți citi mai multe pagini fără a fi nevoie să citești baloanele de vorbire și totuși se înțeleg încă. Dar, în același timp, lecturile pe îndelete sunt mult mai binevenite, deoarece adaugă un număr mare de nuanțe.

Atent la detaliile și cinematografia acestei scene.

Quitely este un artist „lent”, care este probabil motivul pentru care cele 10 capse originale care alcătuiesc benzile desenate complete au durat aproape 4 ani pentru a fi publicate în SUA. Personal, prefer ca o bandă desenată să dureze mai mult pentru a ieși dacă rezultatul este la fel de util ca în acest caz.

Pe scurt, un comic plin de acțiune, trădări, dialog înțelept și desene uimitoare. Foarte în linie cu alte lucrări ale lui Mark Millar, cu plusul de a avea unul dintre cele mai bune creioane din industria actuală.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .