Cum să transformăm smartphone-ul nostru într-o cameră de supraveghere video - Android fericit

De ani de zile, fiecare telefon mobil a încorporat o cameră pe care o putem folosi pentru a face fotografii și a înregistra videoclipuri ciudate. Deci, de ce să nu mergem puțin mai departe? Dacă avem o afacere sau pur și simplu dorim să verificăm dacă nou-născutul nostru se află perfect în camera sa, o mică cameră web IP ar fi grozavă pentru noi. De ce să nu folosim vechiul nostru smartphone în acest scop? Asta este! În post, voi vedea cum să folosim smartphone-ul nostru ca cameră de supraveghere video.

Cerințe minime

  • Aveți o conexiune la internet.
  • Instalați aplicația gratuită IP Webcam pentru Android (În cazul iOS puteți utiliza aplicația IP Cam care are aceleași funcționalități).

Cum functioneazã?

În postarea de astăzi ne vom concentra asupra versiunii Android. Dacă aveți un iPhone, aplicația IP Cam este foarte asemănătoare.

Primul lucru de făcut este să instalați și să rulați aplicația IP Webcam pe dispozitivul pe care urmează să îl folosim ca cameră de supraveghere .

Vom vedea un meniu în care putem configura diverse opțiuni, precum calitatea video, viziunea de noapte, audio, difuzare locală sau pe internet etc. Pentru a începe difuzarea, trebuie doar să faceți clic pe „ Start server ”.

Faceți clic pe „Start server” pentru a începe difuzarea

Din acest moment vom putea accesa și consulta tot ceea ce înregistrează camera. Dacă suntem acasă sau în aceeași rețea putem accesa local, dar dacă suntem plecați va trebui să accesăm prin cloud. Cum? Doar faceți clic pe pictograma „Cum mă conectez? ”Pentru a obține datele de acces.

  • Dacă accesăm din rețeaua noastră de domiciliu, trebuie să selectăm „ Conectați-vă direct ”. Va apărea un mesaj cu adresa IP pe care trebuie să o tastăm în browserul oricărui dispozitiv din casă pentru a vizualiza înregistrarea în timp real.
  • Dacă dorim să accesăm de pe internet, indiferent de locația noastră, trebuie să selectăm „ Utilizarea Ivideon ”. Rețineți că trebuie mai întâi să ne înregistrăm pe site-ul Ivideon, deoarece este o funcționalitate care necesită înregistrare.
Dând clic pe „Cum mă conectez?” putem obține datele de acces la meniul webcam în care putem alege tipul de conexiune: din aceeași rețea sau prin internet
  • Odată ce avem datele de conectare, trebuie doar să deschidem un browser, să introducem adresa URL și să selectăm redarea video și audio pentru a începe să folosim bine noua noastră cameră web.
Accesul la difuzare este foarte practic și ușor de utilizat

După cum puteți vedea, este o aplicație care nu necesită complicații mari și își îndeplinește funcția perfect. Dacă avem un smartphone vechi, această aplicație ne poate transforma gadgetul uzat într-o cameră web foarte utilă și își poate prelungi semnificativ durata de viață utilă. Trăiască reciclarea!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .