Redmi Note 8 Pro în revizuire, o gamă medie cu aspirații de joc

În câțiva ani, Xiaomi a reușit să se impună ca una dintre cele mai bune alternative printre smartphone-urile de nivel mediu. Terminalele sale sunt întotdeauna caracterizate prin oferirea de caracteristici bune la un preț accesibil și că în gama medie - unde practic toate telefoanele mobile se clatină undeva - este ca și cum ai juca poker cu cărți marcate: orice se întâmplă, de obicei aproape întotdeauna ai castigat.

În recenzia de astăzi analizăm Xiaomi Redmi Note 8 Pro , un telefon mobil care a venit pe piață în urmă cu aproximativ 5 luni și care astăzi a devenit unul dintre cele mai dorite telefoane mobile de către utilizatorii Android. Un semn bun al acestui lucru este că a fost unul dintre cele mai bine vândute telefoane de pe Amazon de mult timp. Să vedem unde se află magia ei.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro, un terminal elegant cu răcire lichidă, 6 GB RAM și cameră quad

Note 8 Pro este un smartphone care, la fel ca majoritatea telefoanelor Xiaomi, știe să se vândă ca ceva diferit. În acest caz, compania îl prezintă ca un telefon ideal pentru jucători, cu un sistem de răcire, o mulțime de memorie RAM, baterie și o cameră surprinzător de puternică de 64MP.

Proiectare și afișare

Redmi Note 8 Pro montează un ecran IPS cu rezoluție Full HD + și o dimensiune de 6,53 ” cu o densitate de pixeli de 396ppi. Un ecran încoronat de crestătura clasică din partea de sus, care ne oferă o suprafață tactilă de 84%. Dacă ne uităm exclusiv la design, vedem că producătorul a optat pentru o carcasă cristalizată, care, deși este încă o încântare pentru ochi, este un magnet pentru amprentele digitale.

În orice caz, ne confruntăm cu un smartphone cu o greutate considerabilă, de aproape 200 de grame (ceva de așteptat având în vedere bateria mare pe care o potrivește). În rest, este interesant de menționat că are atât Corning Gorilla Glass pentru șocuri, cât și certificarea IP52 împotriva prafului și apei. O vom observa când o vom purta în buzunar, dar cel puțin vom ști că este bine protejată.

Puterea și performanța

Hardware-ul a fost unul dintre aspectele care a ridicat cea mai mare controversă. Xiaomi, obișnuit să folosească procesoare Snapdragon în terminalele sale mid-range, a optat de această dată pentru un cip Mediatek, Helio G90T . Un SoC care, cu toate acestea, oferă cea mai remarcabilă performanță cu cele 8 nuclee care rulează la 2,05 GHz, o grafică Mali-G76 la 800 MHz, 6 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare intern.

Decizia de a alege acest cip rezidă tocmai în posibilitatea ca Helio G90T să ofere utilizarea unui sistem de răcire cu lichid, care permite câteva ore de joc cu mobilul fără supraîncălzire. Pentru a ne face o idee despre puterea sa, Redmi Note 8 Pro are un scor de aproximativ 280.000 de puncte în instrumentul de benchmarking Antutu.

Sistemul de operare, la rândul său, folosește stratul de personalizare MIUI11 al Xiaomi, care este montat pe Android 9.0. Acest lucru îi poate întoarce pe cei care nu doresc să utilizeze aplicațiile tipice care provin din acest strat, dar adevărul este că oferă o fluiditate bună la manipularea telefonului mobil.

Camera și bateria

Mergem cu un alt punct forte al Note 8 Pro, secțiunea fotografică. Pe de o parte, dispozitivul montează o cameră selfie de 20MP cu diafragmă f / 2.0 , precum și o cameră quad spate cu senzor principal de 64MP și diafragmă f / 1.9 . Acest senzor este însoțit de alte 3 lentile, fiecare cu o funcție specifică.

  • Un obiectiv de unghi larg de 8MP de 120 de grade pentru fotografii panoramice.
  • Un senzor macro de 2MP pentru a face fotografii la o distanță foarte apropiată de obiectiv (2cm).
  • Și, în final, un senzor de adâncime de 2MP pentru a optimiza modul portret.

Adevărul este că este o cameră foarte echilibrată, care oferă un nivel de detaliu excelent și care se remarcă prin rezultatele sale bune în medii nocturne sau cu lumină slabă. Modul său macro și modul panoramic au primit, de asemenea, critici, dar acest lucru nu împiedică camera să fie unul dintre cele mai izbitoare aspecte ale acestui terminal.

În ceea ce privește bateria, Xiaomi Redmi Note 8 Pro are o baterie de 4.500mAh cu încărcare rapidă de 18W (100% într-o oră și jumătate) prin USB tip C și o autonomie care în situații normale poate dura aproximativ 2 zile.

De asemenea, are o conexiune NFC, mufă pentru căști de 3,5 mm, Bluetooth 5.0, WiFi AC și un senzor cu infraroșu.

Preț și disponibilitate

La momentul redactării acestei recenzii, Xiaomi Redmi Note 8 Pro are un preț aproximativ de 208,89 euro pe site-uri precum Amazon. O versiune de 128 GB este disponibilă și pentru aproximativ 258 de euro.

Pe scurt, un mobil perfect pentru cei care caută un mobil puternic care să nu se încălzească atunci când punem un pic de bici, cu o baterie bună și o cameră încărcată cu megapixeli care face și câteva fotografii foarte reușite noaptea. În ceea ce privește aspectele negative, avem un telefon mobil cu o greutate peste medie, frumos, dar cam alunecos și cu tendința de a lăsa amprente pe sticla din spate. În orice caz, un dispozitiv cu cel mai dulce dinte dacă ceea ce ne dorim este un mobil cu mușchi care să ofere o bună valoare pentru bani.

Amazon | Cumpărați Xiaomi Redmi Note 8 Pro

* Happy Android are colaborări prin afiliere. Acestea nu influențează conținutul editorial, deși ne ajută să finanțăm webul obținând comisioane pentru vânzarea de produse prin linkuri afiliate.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .