Cum se convertesc videoclipuri MKV în MP4 în 2 minute fără a pierde calitatea

În trecut nu am mai avut nevoie să  convertesc fișiere MKV în MP4 . Dacă nu a putut reproduce un MKV, a căutat alternative și voila. Dar în câțiva ani scena s-a schimbat remarcabil.

Grupurile (ETTV) dedicate încărcării majorității seriilor de televiziune care circulă pe rețea au anunțat un nou standard de editare. Toate fișierele video trebuie să fie în format Matroska (aka MKV). Dar AVI și MP4?

Pentru consumatorul comun acest lucru poate părea irelevant. Cu toate acestea, schimbarea standard de la MP4 la MKV implică o mare schimbare. Până în prezent multe dispozitive și televizoare încă nu redă corect formatul MKV (dacă nu avem un Android TV Box bun). Din fericire, este un nou standard care devine din ce în ce mai popular, iar multe televizoare cu USB recunosc deja acest format fără probleme.

În următoarea postare, vom analiza cele mai bune alternative pentru a converti fișiere MKV în MP4 pe principalele platforme:

 • Windows
 • Online din browserul oricărui dispozitiv sau computer.
 • Android
 • Mac
 • Linux

Convertiți fișiere MKV în MP4 cu rebox.NET fără a pierde calitatea

Unul dintre cele mai rapide programe pentru a converti fișiere MKV în MP4 este rebox.NET (îl puteți descărca făcând clic AICI). Acesta este instrumentul pe care ni-l recomandă EETV. Singura sa funcție este de a înghiți fișiere în format MKV și de a le converti în MP4 frumos, lizibil la viteză fulgerătoare. Efectuați conversia de la MKV la MP4 fără a pierde în orice moment calitatea , deoarece singurul lucru pe care îl face acest program este să schimbați containerul fișierului păstrând în același timp conținutul său intact.

Procesul de conversie în trei pași

 • Descărcați și instalați rebox.NET pe computer.
 • Rulați aplicația. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să selectați fișierul MKV pe care doriți să îl convertiți în MP4 făcând clic pe pictograma „ + ”.

 • Odată selectat, trebuie doar să faceți clic pe butonul „ Redare ” aflat chiar lângă el pentru a efectua conversia. După cum am menționat, conversia de la MKV la MP4 se face fără a pierde calitatea audio sau video în orice moment. Dacă fișierul conține și subtitrări, le va păstra oricum.
Faceți clic pe «Redare» pentru a converti fișierul
 • Odată selectat fișierul, programul vă oferă opțiunea de a alege unde doriți să fie salvat videoclipul convertit. De asemenea, oferă posibilitatea de a alege calitatea audio.

De exemplu, vă pot spune că un videoclip de aproximativ 25 de minute îl transformă în MP4 într-un minut și jumătate mai mult sau mai puțin . Deoarece formatul MKV nu este altceva decât un simplu container pentru audio / video / subtitrări, nu necesită prelucrarea una câte una a tuturor informațiilor din fișierul video, deci conversia se face într-un mod destul de agil.

Dacă cineva mă întreabă care este cea mai bună metodă de a converti fișiere MKV în MP4 fără a pierde calitate și cu subtitrări, rebox.NET pare cea mai bună opțiune.

Recomandat : Dacă dorim un pic mai mult de manevră pentru a modifica rata de biți, framerate, rezoluție, format (MKV / MP4 / AVI / MOV / FLV etc.) aruncați o privire la tutorialul despre cum să convertiți videoclipuri de la MKV la AVI . In valoare de!

Cum se convertesc videoclipuri MKV în MP4 cu VLC Player

VLC este un excelent player multimedia gratuit și open source care se dovedește a fi, de asemenea, unul dintre cele mai bune instrumente gratuite pe care le putem găsi pentru a converti videoclipurile MKV în MP4.

Prin urmare, dacă suntem utilizatori obișnuiți de VLC, ne putem salva instalarea altor programe specifice folosind convertorul său integrat. Pașii de urmat pentru a converti un videoclip în MP4 sunt următorii:

 • Deschideți playerul media VLC.
 • În meniul de sus, accesați « Mediu -> Conversie ».

 • Faceți clic pe butonul „ Adăugați ” și selectați fișierul MKV pe care doriți să îl convertiți.

 • Dacă doriți să adăugați subtitrări la fișierul rezultat, bifați caseta „ Utilizați un fișier de subtitrare ” și adăugați fișierul SRT corespunzător.
 • Când aveți totul gata, faceți clic pe butonul « Conversie / Salvare ».
 • Aceasta ne va duce la o fereastră nouă în care trebuie să indicăm detaliile conversiei. Faceți clic pe meniul derulant din câmpul „ Profil ” și selectați opțiunea „ H.264 + MP3 (MP4) video ” sau „ H.265 + MP3 (MP4) video” .

 • În câmpul „ Destinație ” , faceți clic pe butonul „ Explorare ” și specificați folderul în care doriți să fie salvat fișierul odată convertit.
 • Faceți clic pe „ Start ” pentru a începe procesul de conversie.

După cum puteți vedea, este o metodă foarte practică de a converti fișiere MKV în MP4 gratuit și fără complicații.

Convertiți fișiere MKV în MP4 online

Dacă preferați să nu instalați nicio aplicație și doriți să convertiți un fișier MKV în MP4 online și gratuit , cu o simplă căutare pe Google veți vedea că există mai multe pagini web care efectuează conversia online și fără costuri. Oricum, nu toate site-urile sunt la fel:

 • OnlineConvert.com : de pe acest site web puteți converti fișiere MKV în MP4 online, fie adăugând fișierul, atașând un link dacă videoclipul este pe net, fie puteți chiar să selectați videoclipul din Dropbox sau Google Drive. Singurul dezavantaj (și mare) este că vă permite să convertiți fișiere cu o greutate mai mică de 100 MB. De acolo, instrumentul nu mai este gratuit și trebuie să plătiți aproximativ 10 USD și să vă înregistrați.
 • Convertfiles.com : Pe acest site web puteți converti MKV în MP4 online fără a pierde calitatea, dar, ca și site-ul anterior, are o limită de dimensiune. În acest caz, limita este de 250 MB, deci dacă fișierul dvs. este mai mic decât acea dimensiune, aveți o modalitate gratuită de a converti fișierul complet gratuit.
 • Apoi, există și alte site-uri web, cum ar fi freencoding.com , care nu pun o limită asupra dimensiunii fișierului, dar pentru a putea face conversia trebuie să vă lăsați e-mailul. Am făcut un test, am lăsat e-mailul pentru a-mi trimite fișierul convertit, dar nu am mai auzit de el și nu mi-au trimis fișierul sau altceva.

Alternative de plată eficiente, cum ar fi Leawo Video Converter

O alternativă bună la convertoarele online sau Rebox.NET pot fi convertoarele video universale pentru PC. În acest domeniu, am încercat mai multe programe, iar cel care mi-a dat cele mai bune rezultate în ultimii ani a fost convertorul Leawo.

Leawo Video Converter acceptă orice tip de format de intrare și vă permite să alegeți între diferite formate de ieșire  MKV , MP4 , AVI sau MOV.  În plus, vă permite să reglați rata de biți (de la 100Kbps la 3000Kbps) și să alegeți codecurile video și audio. Viteza cu care convertește videoclipurile depinde de mărimea fișierului, dar este, în general, foarte bună.

Vestea proastă este că, fiind un instrument de înaltă calitate, are un cost ridicat de 69,95 USD. Din fericire are și o versiune de încercare gratuită. Unul dintre cele mai bune convertoare multimedia pe care le putem găsi pe Windows și Mac.

Conversia fișierelor MKV în MP4 de pe Android

Utilizatorii Android au, de asemenea, diverse instrumente pentru a transforma prețioasele lor videoclipuri MKV în fișiere MP4 digerabile. Adevărul este că, dacă căutăm în Google Play, vom găsi mai multe aplicații dedicate, cea mai apreciată fiind aplicația Video Converter de la VidSoftLab.

Descărcați QR-Code Video Converter Dezvoltator: VidSoftLab Preț: Gratuit

Este un convertor care acceptă formate MP4, FLV, MPEG-1,2, MOV, MKV, WMV, AVI, VOB, 3GP, SWF, MP3, AAC, WAV și multe altele. De asemenea, are un mic instrument de editare care ne permite să tăiem, să ne alăturăm, să accelerăm sau să încetinim videoclipul și alte detalii interesante.

Convertiți fișiere MKV în MP4 pe Mac

Dacă aveți un Mac și trebuie să convertiți un fișier MKV în MP4, aveți la dispoziție mai multe aplicații care vă vor ajuta să faceți conversia.

 • MacX Free MKV Video Converter : Este o aplicație desktop gratuită care convertește fișiere MKV în MP4, AVI, MOV, FLV și în alte formate. Vă permite să faceți capturi de ecran ale videoclipurilor și să extrageți sunetul din reproduceri.
 • HandBrake : Un alt program, de această dată pe mai multe platforme, care convertește diferite tipuri de formate, inclusiv MKV și MP4. De asemenea, este gratuit și în acest caz și open source.

Cum se convertesc videoclipuri MKV în MP4 de pe Linux

Dacă lucrăm cu o echipă cu Ubuntu sau orice altă distribuție Linux, avem o alternativă super simplă pentru a converti de la MKV la MP4. Cel mai bun dintre toate, dacă avem deja instalat playerul VLC, nu vom mai avea nevoie de nimic altceva.

 • Deschidem VLC Player și mergem la meniul derulant „ Media -> Convert / Save ”.
 • Selectăm fișierul MKV și subtitrările în cazul în care le aveți.
 • Acum va încărca o fereastră nouă pe care scrie „Convertiți”. În secțiunea „Destinație” scriem numele fișierului schimbând extensia în „.MP4”.
 • Facem clic pe „Start” pentru a începe conversia.

Cum se convertesc fișiere MKV în MP4 folosind comenzi

O altă alternativă pentru a converti MKV în MP4 pe Linux este utilizarea pachetelor FFMPEG, MENCONDER sau WINFF. Le putem instala din depozitul nostru de aplicații dacă nu o avem deja și apoi vom lansa câteva linii de comandă.

Dacă folosim instrumentul FFMPEG, comenzile ar fi următoarele:

 1. ffmpeg -i VideoName.mkv -codec copia VideoName.mp4

În acest fel, vom converti fișierele păstrând același codec ca fișierul original. Dacă am dori, am putea schimba și codecul specific al videoclipului și sunetului original prin înlocuirea celei de-a doua comenzi cu cealaltă:

 1. ffmpeg -i video_name.mkv -vcodec VideoCodecName -acodec AudioCodeName video_name.mp4

Link de interes : Diferitele formate și containere audio și video din Wikipedia .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .