House of X - Rezumat pentru Lazy and Curious - The Happy Android

Aceasta este povestea lui Jonathan Hickman, un scriitor de benzi desenate care iubește ficțiunea științifică și care în ultimii ani s-a ocupat de scenariile lungi și complicate din serii precum Fantastic Four și Avengers. După ce a părăsit editura pentru a continua alte eforturi, Hickman se întoarce la Marvel Comics pentru a reînvia una dintre cele mai bătute francize ale companiei, X-Men.

Casa lui X # 1

„Casa lui X” este miniseria care dă startul relansării și adevărul este că este cea mai confuză, deoarece nu știm care evenimente vor rămâne ca canon și care vor fi ignorate din motive ortopedice. Și ținând cont de faptul că banda desenată este plină de salturi temporare, este convenabil să vă puneți centura și să o strângeți foarte bine, deoarece vin curbe destul de frumoase.

Deocamdată avem un Charles Xavier, care pare că a revenit la viață (încă o dată), și niște X-Men care, de la început, și-au reînnoit garderoba. Comicul începe cu o scenă criptică în care îl vedem pe profesorul Xavier cu o cască super ciudată, lângă un copac și mai ciudat, unde sunt niște crizale care se rup și din care ies ciclopul, Jean Grey și alte câteva persoane. Cu o privire subtil tulburătoare, Xavier spune „Eu, X-mei mei” și acolo se termină scena.

Apoi, îi vedem pe X-Men plantând niște flori pe toată planeta. Florile pe care le vom cunoaște mai târziu fac parte din Krakoa, insula vie mutantă. Trec câteva luni și aflăm că Krakoa a evoluat creând un mic ecosistem interconectat de porți dimensionale (WTF?). În plus, Xavier a cultivat 3 tipuri de plante medicinale care au efecte vaste asupra oamenilor.

  • Una dintre ele extinde viața unei persoane cu 5 ani.
  • Un altul este un antibiotic universal.
  • Etajul trei vindecă problemele psihice și psihice.

În schimbul furnizării acestor medicamente incredibile, Xavier cere ca restul țărilor să recunoască Krakoa ca o națiune independentă, condusă și populată doar de mutanți. Pentru a face acest lucru, Magneto se întâlnește cu diferiții reprezentanți ca ambasador, pentru a negocia.

După aceasta, îl vedem pe Jean făcând o plimbare cu niște tineri studenți printr-un deal colorat și plin de frunze din interiorul Krakoa, iar Wolverine apare și el zâmbind, jucându-se cu niște copii de parcă totul ar fi cam la fel. În fundal, Charles Xavier într-un plan misterios.

Deși este clar că există o pisică închisă aici și că acești X-Men ascund ceva, totul pare să meargă foarte normal. În mod similar, am aflat că oamenii sunt, de asemenea, prins de ea și am creat o organizație super-secretă numită Orchis cu agenți din SHIELD, Hydra, SWORD, AIM și alte organizații. Lucrul puternic este că au un cap gigant Sentinel care orbitează foarte aproape de soare. Cine știe cu ce vor încurca acolo sus.

De parcă toată această agitație nu ar fi fost o problemă suficientă, se pare că X-Men nu mai fac distincții între eroi și ticăloși și toată lumea este binevenită la cauza mutantă. Astfel, Cyclops încearcă să obțină o amnistie pentru Sabretooth pentru că a furat secrete de stat din Fantastic 4, toate cu o aroganță destul de importantă și care implică faptul că nu mai este vorba despre „bine împotriva răului”, ci despre mutanți împotriva oamenilor.

House of X numărul unu se încheie cu un discurs bombastic din partea lui Magneto, asigurându-i pe oameni că „Acum au zei noi”. Trebuie spus că benzile desenate au un desen excelent de Pepe Larraz (cea mai bună clonă a lui Stuart Immonen) și o culoare superbă de Marte Gracia.

Casa lui X # 2

Începând cu numărul 2, Hickman adaugă încă o piesă la puzzle, descoperind că unul dintre puținele personaje semnificative din istoria X-Men care a fost om până acum, după toți acești ani, a fost de fapt un mutant. Moira McTaggert este o persoană a cărei putere mutantă este de a se reîncarna în sine din nou și din nou, retrăind mereu aceeași viață, dar păstrând amintirea vieților ei anterioare.

Și de ce nimeni nu i-a detectat puterea până acum? Ei bine, pentru că gena sa mutantă se manifestă doar atunci când este timpul morții sale! Clar! În acest fel, de fiecare dată când Moira renaște, încearcă să-și schimbe destinul, deși întotdeauna merge prost și nu reușește niciodată cu adevărat, generând astfel o multitudine de linii temporale și viitor.

Totul indică faptul că acesta este „asul din mânecă” al lui Jonathan Hickman pentru a reordona istoria canonică a X-Men. Astfel, dacă nu ne interesează niciun eveniment, spunem că este din una dintre liniile de timp create de Moira și să trăim că sunt două zile.

Deocamdată povestea pare interesantă. Ce intenții ascunse ascunde profesorul Xavier? Aceștia sunt adevărații X-Men sau au fost spălați pe creier? Cât de departe intenționează să se extindă Krakoa? De ce costumul lui Magneto este alb? Va fi ținuta ei duminica?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .