Mario Kart Tour, cel mai prost Mario Kart din istorie - Androidul fericit

Săptămâna trecută a fost lansat unul dintre cele mai așteptate jocuri mobile pentru fanii Nintendo, Mario Kart Tour . Un joc pentru Android și iOS bazat pe un model free-to-play cu mult mai multe umbre decât lumini. După câteva zile jucând titlul, senzația pe care o avem este destul de dulce-amăruie și este păcat, deoarece se pare că dezvoltatorii și-au „dezlegat părul” în cel mai rău sens al cuvântului.

Mario Kart Tour este un joc prost? Am putea spune că este simplu în termeni de joc pur și simplu, deși tot ceea ce înconjoară jocul face acest titlu foarte departe de ceea ce ar fi putut fi dacă Nintendo l-ar fi abordat dintr-o perspectivă mai puțin agresivă. Mai presus de toate, având în vedere că ne confruntăm cu o franciză cu o bază de jucători care prosperă în mare măsură pe copii și minori.

Începeți jocul și găsim deja prima surpriză

Mario Kart Tour colectează cele mai grave vicii din industria actuală a jocurilor mobile și chiar permite luxul de a adăuga un „shot” suplimentar. Încă de la început, pentru a începe chiar să joci, trebuie să te conectezi cu un cont Nintendo . Dacă avem un Switch, este posibil să nu fie o problemă pentru noi, dar în caz contrar suntem obligați să ne înregistrăm și să ne lăsăm datele pentru un joc pe care, fără greșeală, probabil îl vom dezinstala în câteva săptămâni sau mai puțin.

Start prost ...

Aspect vertical

Când Nintendo a lansat Super Mario Run, au vrut să pună mult accent pe necesitatea ca jocurile lor să poată fi redate pe verticală și cu o singură mână. Ceva care ne-ar permite să avem câteva jocuri în timp ce mergem cu metroul sau cu autobuzul: ceva de care să ținem cont dacă ne gândim că japonezii petrec un număr mare de ore călătorind cu mijloacele de transport în comun. O regulă pe care Nintendo a respectat-o ​​în toate jocurile sale mobile.

Totuși, aici vorbim despre un joc de curse, iar faptul că ecranul este limitat la formatul vertical face vizibilitatea pe pistă foarte limitată . Dacă există vreun joc care necesită o vedere panoramică, acestea sunt jocurile de conducere, iar în Mario Kart Tour a fost prezentat mai mult ca o necesitate decât ca o opțiune de stil. Desigur, acest lucru se traduce, de asemenea, în rute mult mai simplificate și mai puțin aspre, ceea ce, în cele din urmă, scoate foarte mult din joc atunci când vine vorba de gameplay.

Joc simplificat

Dar nu totul este rău în Mario Kart Tour. La fel ca în Super Mario Run, grafica corespunde perfect canonului stabilit și se pare că jucăm un titlu Switch sau Wii U. Muzica este, de asemenea, la înălțime și dacă suntem fani ai saga, cu siguranță îi vom recunoaște pe unii care o altă melodie clasică.

Cu toate acestea, deși hârtia de ambalat folosită pentru acest ambalaj este cea mai atractivă, „conținutul ambalajului” lasă mult mai mult de dorit. Modul de joc este redus la expresia minimă, ceea ce înseamnă că, în practică, avem doar 2 comenzi: stânga-dreapta pentru a întoarce kartul și sus-jos pentru a lansa obiecte. Orice altceva este automat (mașina merge înainte singură, nu te lasă să ieși de pe pistă și accelerează automat în anumite secțiuni). În meniul de setări avem posibilitatea de a activa derapajul manual, dar nici acesta nu presupune o schimbare suficient de semnificativă. În cele din urmă, rămâneți cu senzația că conducerea kartului este aproape cel mai puțin important lucru din joc.

Celebrele țevi

Mitoarele conducte verzi ale lumii lui Mario au fost întotdeauna sinonime cu surprize și lumi noi de descoperit. Cu toate acestea, în Mario Kart Tour au luat acest concept și l-au transformat într-un tun care trage tot felul de premii. Practic, ceea ce a fost o „cutie de pradă” sau un slot machine.

Înainte chiar de a începe cu prima cursă, jocul ne prezintă deja o pipă pe care trebuie să o „deschidem” și în care vom găsi un personaj, accesorii sau un kart. Toate deblocările se fac prin celebrele țevi, pe care le putem cumpăra cu monede de joc sau rubine (moneda premium a jocului). Circuitele și personajele sunt atât de scumpe de deblocat cu moneda standard a jocului încât, în cele din urmă, nu știm dacă jucăm pentru a deschide conducte sau pentru a deschide conducte pentru a juca. În ambele cazuri, experiența de joc este extrem de resentimentată, ducând la plictiseală prematură, care este aproape inevitabilă.

Microtransacții și treceri de sezon

Desigur, toate acestea sunt perfect condimentate cu micro-plăți de tot felul. Pe de o parte, avem posibilitatea de a cumpăra rubine, în pachete cuprinse între aproape 3 euro și aproape 75 de euro (pentru a putea face 2 runde de țeavă trebuie să cheltuim 6,99 €).

Dar lucrul nu se oprește aici, deoarece există și ceea ce este cunoscut sub numele de „Golden Pass”, care nu este altceva decât un abonament lunar de 5 euro (la fel ca întregul catalog Google Play Pass), cu care vom avea acces Recompense exclusive, provocări proprii și posibilitatea de a debloca cel mai dificil mod de joc (cei 200cc). Adică, dacă dorim ca mașinile să meargă puțin mai repede, va trebui să mergem la casierie și să plătim.

Toate acestea nu ar fi atât de grave dacă nu ar fi faptul că o mare parte a țintei Nintendo sunt minorii, iar acest tip de activitate încurajează doar forme de joc care nu sunt cel puțin foarte sănătoase. Și nu vom vorbi despre modul online multiplayer, ceva care a fost anunțat de la început ca o mare noutate și care până la urmă nu a sosit (cel puțin ieșit din cutie). Desigur, pentru a juca acest Mario Kart este obligatoriu să aveți o conexiune la Internet , așa că putem să ne luăm deja rămas bun de la datele noastre, deoarece ne-am conectat serios la acest joc.

În orice caz, nu pare că toate aceste „detalii” vor pătura noul succes al Nintendo. La doar 1 săptămână de la lansare, a depășit deja Pokémon GO și este cel mai de succes joc mobil al companiei japoneze. Nu cred că este un joc care respectă marea moștenire a Nintendo pe piața jocurilor video și adevărul este că sunt un pic trist să văd cum au sărit în vagonul „totul merge” presupunând ca fiind al lor Cele mai proaste practici de jocuri mobile din lume.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .