Cum se activează tastarea vocală pentru nevăzători pe Android - The Happy Android

Majoritatea dintre noi considerăm de la sine înțeles cât de ușor este să navigați printr-un ecran tactil pe un sistem precum Android. Ne îngrijorăm întotdeauna cât de bine arată ecranul și cantitatea și calitatea pixelilor de pe terminalul nostru, dar rareori ne oprim să ne gândim la acel alt grup de oameni care își folosesc și telefoanele mobile pentru a comunica, a lucra și a se distra .

Vorbim despre persoanele cu dizabilități vizuale, un tip de utilizator pentru care Android are și un răspuns. Propunerea dezvoltatorilor Google se numește TalkBack , o funcționalitate implementată de ani de zile (de la versiunea 4.0 a Android) și care a evoluat în timp cu numeroase îmbunătățiri și actualizări.

Activați mesajul vocal TalkBack sau pe acțiune pe ecran

TalkBack este responsabil pentru descrierea conținutului a tot ceea ce atingem pe ecran și a tot ceea ce selectăm sau activăm , prin intermediul mesajelor vocale. De asemenea, ne anunță despre notificările pe care le primim, folosind vibrațiile și alte tipuri de stimuli auditivi.

Modul de a acționa este destul de bine gândit, permițându - vă să atingeți nimic pe ecran pentru a primi o alertă de voce, și solicitând o dublă atingere pentru a activa / act de ceea ce am atins , sau un decartare gest pentru a trece la elementul următor. În acest fel, evităm activarea sau lansarea oricărei aplicații din greșeală. Bine gândit!

Avem 2 moduri de a activa TalkBack pe un dispozitiv Android:

Când porniți telefonul pentru prima dată

Dacă dispozitivul nostru este Android 4.1 sau o versiune ulterioară, trebuie să apăsăm cu 2 degete pe ecran până când dispozitivul recunoaște gestul și să urmăm instrucțiunile TalkBack. În cazul Android 4.0, trebuie să desenăm un dreptunghi închis cu degetele, până când sistemul recunoaște gestul și să urmăm instrucțiunile.

Din setările de accesibilitate

Dacă avem deja dispozitivul în funcțiune, putem activa și TalkBack din ecranul „ Setări -> Accesibilitate ”.

După cum puteți vedea, este o funcționalitate foarte simplă. Un utilizator fără probleme vizuale este probabil că nici măcar nu a întâlnit această opțiune, dar prieteni, există și este un instrument foarte util și foarte util care facilitează foarte mult interacțiunea și experiența utilizatorului pentru toți cei care nu pot fi ghidați doar pentru ceea ce vedeți pe ecran.

În cele din urmă, dacă avem probleme de vedere, dar vrem pur și simplu să vedem totul puțin mai mare, putem activa și zoom-ul de pe ecran pentru Android , despre care vorbim în articolul următor.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .