Cât de des schimbăm telefoanele mobile? - Androidul fericit

Dragul meu telefon îmi cere pensionarea anticipată . Nu că a încetat să funcționeze și nici nu l-am deteriorat până la un punct irecuperabil, dar se pare că a sosit momentul ca dvs. să vă urcați la Valhalla. Lovitura puternică ocazională a carcasei, mufa pentru căști ruptă, bluetooth-ul care funcționează așa ... da, putem spune că a suferit.

Ideea este că abia a trecut un an de când l-am lansat, ceea ce m-a făcut să-mi amintesc sertarul în care îmi păstrez vechile telefoane mobile și se dovedește că bateria începe să devină destul de mare. Câte smartphone-uri am deținut în ultimii ani? Calculul nu este ușor, dar am putea accepta „o mână bună” ca un răspuns mai mult decât valid.

Cât de des schimbăm telefoanele mobile?

Acest lucru m-a determinat să mă întreb dacă este adevărat că schimbăm smartphone-urile din ce în ce mai repede. Marile branduri lansează un nou top de gamă practic în fiecare an sau cel mult la fiecare 2 și se pare că de fiecare dată reînnoim terminalul la o viteză mai mare .

Asta e corect? Ne schimbăm telefonul mobil ca o cămașă sau totul este o iluzie promovată de o piață determinată că achiziționăm un telefon nou din când în când și astfel putem să păstrăm utilajul capitalismului bine uns?

Date, date, dă-mi date

În aceste cazuri, cel mai bine este să extrageți date și informații verificabile pentru a da un răspuns motivat. Oricât de incredibil ar părea și contrar a tot ceea ce publicitatea și producătorii mari vor să credem, adevărul este că, în general, utilizatorii nu schimbă atât de des terminalele . De cele mai multe ori, așteptăm ca telefonul să nu mai funcționeze pentru a obține unul nou.

Acesta este ceea ce reiese din datele colectate de compania DeviceAtlas, foarte în ton cu rapoartele făcute de Gallup și unde vedem că smartphone-urile cu o anumită vârstă sunt încă mai actuale ca niciodată .

În următorul grafic publicat de Forbes și pe baza raportului elaborat de Gallup în 2015, putem vedea cât de des își schimbă utilizatorii din SUA telefonul mobil :

În cazul Android, doar 2% își reînnoiesc terminalul în fiecare an, în timp ce 40% așteaptă ca firma lor de telefonie să le ofere o ofertă de reînnoire, în mod normal la fiecare 2 ani. Restul de 58% așteaptă pur și simplu ca telefonul mobil să nu mai funcționeze sau să devină depășit .

În cazul Apple, deși utilizatorii săi sunt mai predispuși să schimbe telefoanele mobile la o viteză mai mare, acesta oferă date foarte similare.

Vârsta terminalelor care navighează pe Internet

Dar aceste date provin doar din SUA și mulți ar putea crede că în alte țări lucrurile s-ar putea schimba sau nu se vor adapta prea mult la obiceiurile modului de viață american . În următorul panou pregătit de DeviceAtlas putem vedea vechimea terminalelor care navigau pe internet în 2016, defalcate pe țări:

După cum putem vedea, utilizatorii care folosesc telefoane mobile publicate recent - 1 an sau mai puțin - sunt minime (atenție la Japonia, care nu atinge nici măcar 5% în acest sens). Un procent foarte asemănător cu utilizarea terminalelor de acum 4 și 5 ani.

Pe de altă parte, marea majoritate a smartphone-urilor utilizate au 2 sau 3 ani și sunt cele care domină traficul web pe Internet cu un pumn de fier.

În Spania, în 2016, doar 12% din terminale erau din 2015 (un an), alte 12% erau terminale din 2011 și 2012 (4 și 5 ani) și 74% erau 2 și 3 telefoane mobile ani de vechime.

Concluzii: un mobil cu 3 ani de viață poate fi considerat învechit?

Având în vedere datele și interpretând informațiile din Gallup și DeviceAtlas, putem ajunge să înțelegem că:

  • Mai mult sau mai puțin de jumătate dintre utilizatorii de telefoane mobile schimbă terminalele atunci când acestea sunt învechite sau nu mai funcționează.
  • Doar 10-15% dintre utilizatori utilizează terminale mai vechi de 4 ani.

Ceea ce interpretez de aici este că o mare parte din persoanele care schimbă terminalul deoarece este rupt / învechit o fac în cel mult 2 sau 3 ani. Acest lucru ne face să ne gândim că fie telefoanele mobile încetează să funcționeze corect în această perioadă scurtă de timp , fie avem pielea foarte subțire și considerăm că un telefon mobil vechi de câțiva ani este deja depășit .

Si ce crezi? Credeți că schimbăm telefoanele mobile din ce în ce mai repede sau este totul o iluzie generată de proliferarea tot mai mare a noilor modele de telefoane și a producătorilor care inundă magazinele an de an?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .