Khadas VIM 2 Max în recenzie: o cutie TV open source în stil Raspberry

Astăzi vom vorbi despre un TV Box complet diferit de tot ceea ce am văzut până acum în „smart boxes” pentru televizor. Dacă ne place conceptul open source și putem să facem sos cu componentele și configurația televizorului nostru, Khadas VIM 2 Max este un dispozitiv de urmărit îndeaproape.

Analiza Khadas VIM 2 Max, o cutie TV open source DIY

Boxele TV ne permit să transformăm un televizor obișnuit într-un Smart TV sau centru multimedia pentru utilizare. De obicei, funcționează cu Android, cu tot ceea ce înseamnă bine și rău.

Această cutie TV unică, pe de altă parte, este mai aproape de un Raspeberry Pi , atât în ​​ceea ce privește conceptul, cât și în ceea ce privește gradul de utilizare. Putem instala Android și îl putem folosi ca un TV Box normal sau putem instala Ubuntu sau OpenELEC / LibreELEC și mergem cu un pas mai departe. Ceea ce nu are nicio îndoială este că ne confruntăm cu un dispozitiv Open Source cu care putem juca și obține cât de multă mână dorim.

Proiectare și prezentare

Khadas VIM 2 Max este prezentat într-o cutie originală în formă de carte. În interior găsim dispozitivul ca atare, care este montat pe o carcasă transparentă , expunând „tupicele” dispozitivului. În plus, are 3 butoane fizice pentru pornire, resetare și funcționare.

Specificatii tehnice

În ceea ce privește hardware-ul, acest Khadas VIM 2 are un procesor Amlogic S912 Octa Core 1,5 GHz , GPU Mali-T820, 3 GB RAM DDR4 și 64 GB stocare internă.

În ceea ce privește conectivitatea, acesta are 2 porturi USB 2.0, o intrare USB de tip C pentru încărcarea dispozitivului, slot SD, ieșire HDMI și un port LAN. Are dimensiuni foarte mici de 9,20 x 6,60 x 2,20 cm și o greutate de numai 70 de grame .

Iată un tabel de comparație între Khadas VIM 2 și Raspberry Pi 3B :

Ce pot face cu un Khadas VIM 2 Max?

Adevărul este că pe hârtie numărul de lucruri pe care le putem face cu acest Khadas VIM 2 este foarte atractiv:

  • Suportă Ubuntu 16.04 și versiuni ulterioare, Android 7.1 , Docker , Buildroot și OpenELEC / LibreELEC.
  • Wake on Lan (WOL) pentru a porni de la distanță dispozitivul de pe mobil sau PC.
  • RSDB (Real Simultaneous Dual Band), care trimite și primește date prin două benzi simultan.
  • MCU pentru gestionarea consumului de baterii, personalizarea EEPROM și configurarea dispozitivului de boot (SPI flash sau eMMC).
  • Suportă rețele WiFi 802.11a / b / g / n / ac .
  • Redarea videoclipului în 4K .

Este clar că, pentru ca toate acestea să funcționeze corect, vom avea nevoie de un forum bun, suport și un depozit de software pe care îl putem avea pentru exploatările noastre cu Khadas. Din fericire, dispozitivul are o comunitate foarte activă , cu un forum unde putem consulta și descărca tot ce avem nevoie.

Preț și disponibilitate

Khadas VIM 2 Max are în prezent un preț redus de $ 109.99, aproximativ 93 de euro la schimbarea , pe GearBest. Dacă suntem interesați să îl obținem, putem profita și de următorul cupon de reducere - valabil între 20 și 29 august - pentru a reduce o ciupire bună:

Cod cupon: GBVIM2MAX

Preț cu cuponul : 99,99 USD, aproximativ 84 de euro.

Pe de altă parte, între 21 și 29 august, în fiecare zi de la ora 09:00 (UTC), magazinul va pune în vânzare 5 dispozitive la un preț de 49,99 USD, puțin peste 42 de euro. Trebuie doar să fii conștient și, ca întotdeauna, să fii cel mai rapid și mai precis (9:00 UTC corespunde cu 11:00 ora spaniolă).

Pe lângă toate acestea, primele 300 de unități pot adăuga telecomanda cu 0 euro (hai, este gratuit) la comanda lor.

GearBest | Cumpărați Khadas VIM 2 Max

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .