Mini recenzie a Nokia 6, noul terminal Nokia cu Android 7.0

HMD Global , compania finlandeză care deține drepturile de marcă Nokia , va prezenta un nou terminal în luna ianuarie. Este Nokia 6 , un smartphone de nivel mediu a cărui mare noutate este încorporarea Android ca sistem de operare. Mai precis, Android 7.0 Nougat .

Au trecut vremurile în care Nokia se străduia să nu dispară adoptând Windows Phone ca sistem în terminalele sale Lumia. De acum, Nokia va fi sinonim cu Android și, cu aceasta, speră să recâștige o parte din proeminența pierdută în ultimii ani.

Specificații tehnice Nokia 6

Informațiile care au apărut până acum indică faptul că noul Nokia 6 va avea următoarele caracteristici la nivel hardware:

  • Procesor : Qualcomm Snapdragon 430
  • Ecran : 5,5 inci cu rezoluție FullHD și o densitate a pixelilor de 401ppi
  • Memorie RAM : 4 GB
  • Stocare internă : 64 GB extensibil prin SD.
  • Sistem de operare : Android 7.0 Nougat
  • Camera : 16 megapixeli f / 2.0 spate cu PDAF și 8MP față
  • Baterie : 3000mAh cu încărcare rapidă

În plus, terminalul va avea și un cititor de amprente localizat pe partea din față a dispozitivului, dual SIM și sunet Dolby Atmos .

Proiectarea și finisarea terminalului

Designul și finisarea vizuală a terminalului sunt foarte mult în concordanță cu restul terminalelor mid-range de pe scena curentă. Are un corp monocorp cu finisaj metalic din aluminiu anodizat . Vine cu margini curbate și un ecran arcuit 2.5D . Atât pe marginile superioare, cât și pe cele inferioare are câteva adăugiri puțin mai întunecate, care pot scădea un pic din senzația premium din terminal. Dar, ca orice în viață, poate că este doar o chestiune de gust.

Videoclip teaser Nokia 6

Cu doar câteva ore în urmă am putut vedea primul teaser oficial pe YouTube, unde putem vedea mai detaliat cum va arăta noul terminal Nokia.

Preț și disponibilitate

Se pare că HMD Global nu vrea să riște prea mult, iar deocamdată Nokia 6 va fi comercializat doar în China , țară care, pe de altă parte, are 552 milioane de utilizatori de smartphone-uri. Prin urmare, dacă dorim să obținem unul dintre aceste terminale, va trebui să mergem la un magazin online de încredere care îl vinde. Data de plecare este programată pentru următoarele săptămâni, iar prețul de pornire va fi de aproximativ 230 de euro (245 USD mai mult sau mai puțin).

Compania intenționează să lanseze până la 6 noi terminale în acest an, astfel încât Nokia 6 ar fi doar vârful aisbergului a tot ceea ce urmează să vină în lunile următoare.

Ne amintim că Nokia a fost liderul mondial în sectorul telefoniei mobile între 1998 și 2011 și că și-a pierdut treptat conducerea în detrimentul altor mărci precum Apple și Samsung. Această pierdere de prezență s-a datorat și creșterii Android , pe care Nokia a refuzat să o adopte, pariat pe Windows Phone ca sistem de operare și condamnându-l la o cotă de piață mult mai mică.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .