Zoom VS Google Meet: Care dintre cele 2 este mai bun? - Androidul fericit

¿ Google Meet sau Zoom ? Care dintre aceste 2 instrumente este mai bun pentru videoconferințe de grup? Întrucât, în urmă cu câteva zile, Google a anunțat că Meet devine acum gratuit, aceasta este o întrebare pe care poate i-au trecut mai mult de unul. Există, de asemenea, alte platforme de apeluri video precum Skype sau Microsoft Teams, dar pentru a nu face postarea prea grea, astăzi ne vom concentra doar pe Meet și Zoom. Să vedem care dintre cele două iese mai bine.

Asemănări între Zoom și Google Meet

Primul lucru pe care trebuie să-l spunem este că atât Zoom, cât și Google Meet sunt destul de similare în ceea ce privește funcționalitatea. Ambele permit întâlniri prin videoconferință cu sute de participanți și sunt perfecte pentru companii, medii de lucru și grupuri mari.

De asemenea, au instrumente de colaborare, precum posibilitatea de a partaja ecranul dispozitivului nostru, de a trimite fișiere, de integrarea cu e-mail, de a crea săli de așteptare, de întâlniri private și de a primi apeluri prin audio pentru cei care nu au cameră și doresc să participe prin telefon. La fel, ambele sunt disponibile pe mai multe platforme, mobile și desktop.

Descărcați QR-Code ZOOM Cloud Meetings Dezvoltator: zoom.us Preț: gratuit Descărcați QR-Code Google Meet: apeluri video sigure Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Avantajele Zoom

Marea diferență dintre Zoom și Meet constă în numărul maxim de participanți și în preț , doi factori esențiali care sunt deosebit de relevanți dacă intenționăm să organizăm întâlniri la nivel de companie. Dar să mergem pe părți ...

 • Până la 500 de persoane în fiecare întâlnire : Zoom vă permite să stabiliți conferințe video cu până la 500 de participanți. Google Meet are „doar” 250 de participanți.
 • Transcrieri automate : Atât Meet, cât și Zoom vă permit să înregistrați întâlniri, deși Zoom merge mai departe. Pentru fiecare înregistrare făcută cu abonamentele Zoom Business și Zoom Enterprise, aplicația generează transcrieri automate pentru a evita să ia notițe despre tot ce s-a întâmplat în timpul ședinței.
 • Personalizarea fundalului : Zoomul vă permite să schimbați fundalul camerei în care ne aflăm pe un cer albastru, o plajă sau orice altă imagine sau videoclip pe care îl dorim. Un pic de fantezie nu doare niciodată (mai ales dacă camera noastră nu are nimic de scris și vrem să adăugăm o notă elegantă întâlnirilor noastre corporative).
 • Adresă URL personalizabilă pentru întâlnire : când creați o întâlnire pe Meet, primiți o adresă URL aleatorie cu numere și litere, astfel încât oamenii să poată face clic pe ea și să se alăture întâlnirii. Dacă aveți un plan de afaceri Zoom, puteți face adresele URL mult mai profesionale și mai ușor de reținut. De exemplu, am putea crea un link de întâlnire care să fie elandroidefeliz.com.us , în loc de un link precum meet.google.com/wf1rdf24dd.
 • Imagine corporativă : Zoom vă permite să adăugați o imagine personalizată la pagina de destinație a întâlnirii. Ceva perfect pentru a menține identitatea corporativă a companiei noastre. Este un mic detaliu, dar, combinat cu adresele URL personalizabile, face experiența la nivel de birou mult mai profesională.
 • Interfață mai intuitivă : în general, deși atât Zoom cât și Meet au caracteristici similare, acestea sunt prezentate într-un mod mai clar și mai concis în Zoom. Meniurile și instrumentele de navigare din Meet nu sunt atât de intuitive, ceea ce poate fi un pic enervant, în special pentru cei care nu sunt familiarizați cu noile tehnologii sau nu sunt obișnuiți să folosească aplicații de videoconferință.

Avantajele Google Meet

Google, la rândul său, are și un set puternic de funcționalități care îl diferențiază semnificativ de Zoom în anumite aspecte cheie.

 • Mai dificil de piratat: Zoombombing-ul a devenit o problemă pentru platforma de apeluri video, mai ales că a devenit populară din cauza pandemiei de coronavirus. Hack-urile de zoom sunt foarte simple, trebuie doar să încercați o adresă URL și, dacă avem noroc, putem intra într-o întâlnire în câteva minute și putem întoarce totul cu susul în jos. În Google Meet, adresele URL sunt generate în mod aleatoriu, iar invitațiile sunt gestionate prin Gmail, astfel încât este mult mai dificil pentru intruși să își facă treaba.
 • Mai ieftin : Atât Meet, cât și Zoom au planuri de utilizare gratuite, deși dacă vom folosi instrumentul la nivel corporativ și vom angaja un plan de afaceri cu Meet, acesta va fi mult mai ieftin. Abonamentele premium Meet pot fi obținute de la 4,68 € pe lună per utilizator, în timp ce în Zoom această cifră se triplează la 13,99 € pe lună per utilizator.
 • Apeluri gratuite (numai audio) : spre deosebire de Zoom, care ne percepe 100 de euro în plus pentru a primi participanți prin telefon, în Meet acesta este un serviciu oferit complet gratuit.
 • Subtitrări în timp real : DACĂ efectuăm apeluri video cu participanți care vorbesc în engleză sau în orice altă limbă pe care nu o stăpânim prea mult, aceasta este o caracteristică de care putem profita foarte mult.
 • Acces instant din browser : Dacă suntem utilizatori Zoom pentru computer, avem nevoie de o extensie pentru browser pe care trebuie să o instalăm anterior. Cu Meet totul este mult mai ușor, întrucât întreaga experiență se face prin web fără a fi nevoie de configurații suplimentare.
 • Versiune gratuită mai completă : Versiunea gratuită a Meet permite întâlniri de până la 60 de minute. În cazul Zoom-ului, durata ședințelor gratuite este redusă la 40 de minute.

Concluzii

La nivel de funcții Zoom și Meet sunt foarte asemănătoare și pot face o treabă excelentă în aceste perioade de telelucrare și întâlniri la distanță. Google Meet este puțin mai convenabil, deoarece este integrat în G Suite, un set de aplicații cu care multe companii au contractat în prezent. Lucrul bun este că, dacă aveți un cont Gmail curent, puteți utiliza și Meet fără a fi nevoie să vă înregistrați oriunde și să creați un cont nou. În plus, participarea Meet prin telefon este gratuită, un detaliu de luat în calcul.

La rândul său, Zoom are o interfață mult mai clară și mai ușor de gestionat. Dacă trebuie să ținem și întâlniri în masă, limita de 500 de participanți simultani ne oferă liniște sufletească pe care nu o avem cu Meet. Acum, versiunea gratuită de Zoom este mult mai capabilă decât cea Meet, nu putem înregistra întâlnirile și durata întâlnirilor este mai scurtă. Toate caracteristicile interesante - cel puțin la nivel de business - se regăsesc în planurile premium și, în acest sens, Zoom este mult mai scump decât Google Meet.

Pe scurt, am putea spune că Google Meet este un instrument extrem de recomandat pentru a efectua apeluri video cu prietenii sau în companii mici, în timp ce Zoom este mult mai puternic la nivel corporativ, deși prețul său este mult mai mare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .