Cum să navigați în mod privat și fără anunțuri cu Firefox Focus

Când folosim un browser, căutăm întotdeauna intimitatea maximă posibilă. Cu toate acestea, știm cu toții mai mult sau mai puțin - și dacă nu, este timpul să deschidem ochii - că protecția datelor noastre va fi întotdeauna oarecum laxă , mai ales dacă accesăm internetul cu Google Chrome, Firefox, Safari și altele asemenea.

Cu excepția cazului în care configurăm un VPN, răsfoim prin TOR sau folosim proxy-uri pentru a ne masca rezultatele pe marele web , navigarea privată este o utopie mai mult decât orice altceva. Fila tipică incognito lasă, de asemenea, o urmă și, dacă facem o căutare pe Google, marele motor de căutare G păstrează o evidență a tuturor căutărilor noastre. Astăzi ne au sub control pe toate fronturile posibile, dragă cititoare.

Un browser simplu, astfel încât să nu vă faceți griji niciodată despre ștergerea istoricului browserului

Dar nici nu te paranoic. Cel puțin mă îndoiesc că am o echipă FBI care îmi analizează fiecare mișcare pe internet. Și cu siguranță nu ești mult mai important ...

Dacă preocupările noastre nu depășesc cu mult ștergerea istoricului de navigare atunci când facem o căutare „inadecvată” pentru a nu lăsa urme sau pur și simplu dorim un browser ceva mai discret decât cel pe care îl folosim în prezent, nu putem trece fără să aruncăm o privire la Firefox Focus .

Descărcați QR-Code Firefox Focus: browserul privat Dezvoltator: Mozilla Preț: gratuit Descărcați QR-Code Firefox Focus: Confidențialitate Dezvoltator: Mozilla Preț: Gratuit

Acest browser alternativ dezvoltat de Mozilla pentru telefoane și tablete Android și iOS, se concentrează pe 3 puncte cheie pentru a îmbunătăți experiența de navigare a utilizatorului:

  • Ușurința de a șterge istoricul de navigare în orice moment.
  • O interfață fără ornamente pentru a ne concentra exclusiv pe conținutul web pe care îl vizităm.
  • Absența reclamelor .

S-ar putea să vă intereseze și: Cele mai bune browsere pentru Android

Ștergerea istoricului nu a fost niciodată atât de ușoară

Unul dintre punctele forte ale Focusului este că „întotdeauna” îți amintește să ștergi nenorocita de istorie. Când deschidem aplicația, vom avea un buton în bara de notificare: apăsați-l în orice moment și la revedere la istorie . Toate filele se vor închide și pagina de pornire se va încărca automat. Aici nu s-a întâmplat nimic. Mergeți mai departe, domnilor!

Unde au plecat toate acele reclame?

Și apoi este problema reclamelor. În acest caz, nu trebuie să ne facem griji cu privire la utilizarea vreunui blocator de anunțuri, deoarece Firefox Focus este însuși responsabil pentru eliminarea tuturor unităților de anunțuri din orice pagină pe care o vizităm.

În imaginea de mai sus putem vedea aceleași știri văzute în Google Chrome (stânga) și în Firefox Focus (dreapta). De la început, reclamele dispar, da, dar nu numai asta . Dacă facem clic pe meniul de sus al browserului, vom vedea că au fost blocate până la 94 de trackere, numai în timpul încărcării acestei pagini web.

Unele pagini sunt trecute de 3 orașe cu conținutul publicitar al site-ului lor și, de multe ori, ajungem să pierdem firul a ceea ce am introdus pentru a citi. Toate acestea, împreună cu o interfață fără prea mult artificiu, fac din Focus unul dintre cele mai bune browsere pentru a accesa conținut în modul cel mai direct (și discret) posibil.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .