Cum se creează o comandă rapidă „OK Google, sunt arestat” pe Android

Datorită numeroaselor proteste anti-rasiste care au loc în SUA și a alterărilor lor ulterioare cu forțele ordinii, un utilizator de iPhone a dezvoltat un dispozitiv automat pentru iOS care ne permite să înregistrăm toată interacțiunea noastră cu poliția cu telefonul nostru mobil  , să încărcăm videoclipul pe cloud și raportați unui contact de încredere.

Această automatizare nu este ceva nou, de când a fost creată în 2018, dar acum a devenit cu adevărat populară. Pentru a o configura, este necesar să instalați aplicația „Comenzi rapide” pentru dispozitivele cu iOS 12.0 ulterior și să efectuați ajustările corespunzătoare. Acum, există ceva similar pentru Android ?

Cum se creează o rutină „OK Google, sunt arestat” pe Android

În cazul sistemului de operare Google, putem crea automatizări avansate cu aplicații precum IFTTT sau Tasker, deși în urmă cu doar câteva zile un utilizator Reddit din comunitatea Android a creat o rutină pentru Google Home care poate îndeplini același obiectiv: înregistrați un video despre posibila noastră arestare, încărcați-l pe Google Foto și anunțați unul dintre contactele noastre prin mesaj text.

Configurarea sa este foarte simplă și se face după cum urmează:

 • Deschideți aplicația Google Home (dacă nu o aveți instalată încă, o puteți descărca din Magazinul Google Play).
 • Faceți clic pe butonul „ Rutine -> Gestionați rutinele -> Adăugați o rutină ”.

 • În câmpul „ Când ”, selectați „ Adăugați comenzi ” și scrieți textul „Mă arestează ”. Aceasta va fi comanda care va activa rutina. Dacă preferăm, putem folosi orice altă frază, cum ar fi „Mă vor aresta ”, „ Poliția m-a oprit ” sau similar.
 • Faceți clic pe „ Acceptați ”.

 • În câmpul „ Vrăjitorul ”, selectați „ Adăugați acțiune ”.
 • Din fila „ Consultați acțiuni populare ” , sub secțiunea „ Comunicare ”, activați caseta „ Trimiteți un mesaj text ” și faceți clic pe pictograma roată pe care o veți vedea chiar lângă ea.
 • În această nouă fereastră, indicați numărul de telefon la care doriți să trimiteți mesajul și adăugați textul dorit, cum ar fi „Poliția tocmai m-a oprit și îl înregistrez cu mobilul meu, vă rugăm să vă conectați la contul meu Google Photos la priveste filmarea".
 • Faceți clic pe „ Acceptați ”.

 • Din aceeași filă „ Consultați acțiunile populare ”, sub secțiunea „ Dispozitivele dvs. ” bifați caseta „ Puneți telefonul în tăcere ”.
 • Apoi, bifați și caseta „ Reglați volumul multimedia ” și faceți clic pe pictograma roată pentru a reduce volumul la zero.

 • În pasul următor, în zona superioară a ecranului, lângă „Adăugați acțiune”, faceți clic pe butonul „ Adăugați ”. Sub câmpul „Expertul”, selectați „ Adăugați acțiune ”, introduceți comanda „ Reglați luminozitatea ecranului la 0 ” și faceți clic pe „ Adăugați ”.

În cele din urmă, vom adăuga 2 acțiuni noi: activați modul „nu deranjați” și înregistrați videoclipul în cauză.

 • Sub câmpul „Asistentul”, faceți clic din nou pe „ Adăugați acțiune ” și introduceți comanda „ Activați nu deranjați ”. Apăsați „ Adăugați ”.
 • Apoi repetați același proces: faceți clic pe „Adăugați acțiune” și de această dată tastați comanda „ Înregistrați selfie video ”. Apăsați „ Adăugați ”.
 • În cele din urmă, faceți clic pe butonul „ Salvați ”, astfel încât rutina să fie înregistrată în aplicația Google Home și să poată fi invocată prin Asistentul Google.

De aici înainte, rutina va fi configurată și gata de utilizare. Când avem nevoie, trebuie doar să lansăm comanda vocală „OK Google, mă arestează” și asistentul va trimite mesajul text implicit contactului selectat, va reduce volumul la zero și va pune telefonul în tăcere. Apoi va reduce luminozitatea ecranului la minimum, va activa modul „Nu deranja” și va începe înregistrarea video de pe camera frontală a telefonului.

Lucruri de reținut

Pentru ca această rutină să funcționeze corect, asigurați-vă că atât aplicația Google, cât și aplicația Google Home au toate permisiunile necesare (acces la cameră, contacte etc.). Puteți gestiona permisiunile acestor aplicații deschizând setările Android și intrând în meniul „Aplicații”, selectând aplicația și accesând secțiunea „Permisiuni”.

De asemenea, asigurați-vă că acordați contactului dvs. de încredere acces la Google Foto (dacă nu, nu vor putea vedea videoclipul pe care tocmai l-ați încărcat). De asemenea, se recomandă să configurăm Google Photos pentru a se sincroniza și folosind conexiunea de date (în caz contrar, videoclipul va fi încărcat numai atunci când suntem conectați la un Wi-Fi).

În ceea ce privește înregistrarea în sine, în unele țări nu este permisă înregistrarea poliției, în altele este însă trebuie să își informeze sau să obțină consimțământul etc. De aceea, în rutina pe care tocmai am elaborat-o, înregistrarea se face cu camera frontală a selfie-urilor, nu cu camera din spate, în așa fel încât să ne înregistrăm doar pe noi înșine. În orice caz, este important să se revizuiască ceea ce permite legea în aceste tipuri de situații. De exemplu, în Spania, după cum clarifică Legálitas, înregistrarea propriei conversații nu încalcă dreptul la confidențialitatea comunicărilor, deși recomandă să fie prudenți și să nu folosească în mod greșit înregistrările menționate.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .