Cum se resetează datele din fabrică ale unui Android TV Box

Un Android TV Box este foarte asemănător cu un telefon mobil. Da, are un cip diferit și interfața sistemului se schimbă puțin, dar în esență este practic aceeași. Prin urmare, după utilizare prelungită sau dacă avem o problemă de performanță, ca și în cazul telefonului mobil, este necesar să resetați datele din fabrică ale dispozitivului .

Acesta este ceva ce vom dori, de asemenea, să facem dacă ne confruntăm cu o posibilă „cărămidă”. Când facem o resetare din fabrică, TV Box va fi formatat, cu aceleași aplicații și setări inițiale ca atunci când am scos dispozitivul din cutia sa pentru prima dată. Este ceea ce este cunoscut în mod obișnuit ca „resetare”.

Factory Reset vs Hard Reset: Care este diferența?

Există 2 tipuri de „format” sau recuperare de date din fabrică:

 • Resetare din fabrică : acesta este cel mai simplu proces. Se face din meniul de setări al dispozitivului și readuce TV Box la starea sa din fabrică. Datele, setările și aplicațiile pe care le-am instalat manual sunt șterse, dar aplicațiile care sunt instalate standard rămân.
 • Resetare hard : Resetarea hard este aceeași cu resetarea din fabrică, șterge datele și păstrează aplicațiile preinstalate. Pentru a efectua o resetare hard, de obicei trebuie să efectuăm o combinație de butoane pentru a accesa meniul de recuperare al dispozitivului și a efectua ștergerea de acolo. De obicei, se face atunci când sistemul este corupt sau chiar și desktopul Android nu poate fi accesat.

Odată ce am resetat TV Box, aplicațiile vor funcționa la fel de rapid și fluid ca la început.

Notă importantă: Android este înrădăcinat?

Înainte de a începe să restaurați sistemul Android TV Box, este important să țineți cont dacă dispozitivul este înrădăcinat sau nu. Dacă da, trebuie să fim foarte atenți, deoarece, în unele cazuri, resetarea din fabrică în Android atunci când avem permisiuni root poate provoca blocarea totală a dispozitivului .

Pentru a preveni acest lucru, găsiți un tutorial de resetare specific pentru marca și modelul dvs. de TV Box. Dacă citim aceste rânduri și dispozitivul nostru este deja blocat sau se blochează în meniul de încărcare, verificați metoda 2 pe care o explicăm puțin mai jos și, atunci când introduceți recuperarea, șterge cache-ul făcând clic pe «Ștergeți partiția cache». Sperăm că acest lucru va fi suficient pentru ca Android să se încarce din nou corect.

Cum se resetează un Android TV Box la starea din fabrică (Resetare din fabrică)

Dacă TV Box încă răspunde bine și vă permite totuși să navigați prin diferitele sale meniuri și setări, cel mai rapid lucru este să faceți o resetare din fabrică.

 • Deschidem lista aplicațiilor dispozitivului.
 • Mergem la meniul „ Setări ” sau „ Setări ” din Android TV Box. DACĂ dispozitivul este în limba engleză, acesta va apărea sub numele „ Setări ” sau „ Configurare ”.
 • Faceți clic pe „ Depozitare și restaurare ”.
 • Selectați „ Resetare date din fabrică ”.
 • În această fereastră nouă, selectați din nouResetare date din fabrică ”.

Când dispozitivul restabilește datele din fabrică (acesta este un proces care poate dura câteva minute), putem reutiliza toate aplicațiile preinstalate, descărca aplicații și face setările de personalizare dorite.

Metoda 2: Cum să resetați datele din fabrică ale unui TV Box printr-o resetare hard

Vom folosi această a doua metodă atunci când TV Box funcționează foarte prost. La fel ca atunci când resetăm datele din fabrică ale unui mobil Android, casetele TV vă permit, de asemenea, să le faceți apăsând un buton.

Pentru a efectua procesul avem nevoie de 2 ustensile: o scobitoare din lemn - sau orice alt „frigărui” dintr-un material neconductiv, fără metal - și o tastatură USB - în unele cutii TV cu telecomandă este suficient.

 • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să deconectați dispozitivul de la cablul care duce la priză.
 • Luăm scobitoarea și o introducem în portul AV sau SPDIF. Dacă apăsăm puțin, vom observa că există un buton care dă puțin , făcând un fel de clic.
Apăsați cu atenție, să nu încărcăm portul.
 • Notă: unele cutii TV au propria gaură cu butonul Reset.
Acest TV Box are o gaură de resetare.
 • Ținem apăsat butonul AV / Reset pentru câteva secunde, apoi conectăm din nou cablul de alimentare.
 • În timp ce apăsăm , așteptăm să înceapă TV Box. Poate dura 5-10 secunde.
 • În loc să pornim sistemul în modul obișnuit, vom intra în modul de recuperare . Acum putem opri apăsarea cu scobitoarea.
 • În ecranul de recuperare vom muta cursorul la opțiunea „ Ștergeți datele / resetare din fabrică ”. Dacă controlul TV Box nu funcționează, trebuie să conectăm o tastatură USB (săgeți pentru derulare și tasta tab pentru a apăsa Enter).

 • Acceptăm mesajul de confirmare a ștergerii („ Da ”).

Sistemul va șterge toate datele și va reporni. Acest proces poate dura câteva minute. Cu excepția cazului în care TV Box-ul este deteriorat iremediabil, dispozitivul va funcționa cel mai probabil la fel ca în prima zi.

Ca o ultimă notă, comentează că pentru capturile de ecran ale acestui tutorial am folosit un Scishion V88. Am văzut pe Internet că resetarea hard funcționează în același mod și pentru multe alte cutii TV, cum ar fi MXQ și M8S. Dacă avem un Xiaomi Mi TV Box nici nu ar trebui să avem multe probleme în acest sens.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .