15 Bănci audio și efecte sonore gratuite

Dacă sunteți muzician, veți ști că căutați întotdeauna acel mic sunet distinctiv care să dea o notă specială uneia dintre noile dvs. compoziții. Pentru practic orice creație audiovizuală, fie că este o melodie, un scurt, o reclamă sau o lucrare pentru clasă, are o colecție de sunete și efecte speciale, pe scurt, o bancă audio bună , este cu adevărat esențială. Ai nevoie de sunete gratuite pentru jocurile video? Căutați piese audio protejate prin drepturi de autor pentru videoclipurile dvs. YouTube? Ei bine, continuă să citești!

Cele mai bune 15 site-uri web pentru a descărca sunete gratuite fără redevențe

În postarea de astăzi vom analiza unele dintre cele mai remarcabile pagini web audio și efecte sonore fără redevențe. Cele mai bune resurse gratuite de pe Internet pentru a ne hrăni și a ne îmbogăți piesele și compozițiile.

Parteneri în rimă

Aici putem găsi o infinitate de sunete de bună calitate, fără drepturi de autor, de toate tipurile și culorile. Doar faceți clic dreapta și „Salvați ca ...” pentru a descărca pista audio dorită în format WAV. Nu este necesară înregistrarea.

De asemenea, are muzică clasificată în diferite categorii, cum ar fi muzica de groază, corporativă, country, romantică și multe altele.

Introduceți partenerii în Rhyme

Incompetech

În Incompetech vom găsi un catalog extins de audio gratuite cu licență Creative Commons. Are un număr mare de melodii cu sintetizatoare și altele asemenea, care sunt grozave dacă dezvoltăm jocuri retro pe 8 biți.

Putem descărca melodiile în format MP3. Cel mai bun dintre toate, unele piese includ chiar și partitura , lucru de care putem profita dacă avem cunoștințe despre muzică.

Introduceți Incompetech

Ministerul Educației și Culturii

Pe site-ul Ministerului Educației puteți găsi mii de sunete gratuite, precum și imagini, videoclipuri și animații . Are aproximativ 6000 de sunete audio gratuite , unde putem găsi de la sunete de animale până la voci feminine de computer. Toate audio sunt disponibile sub licența Creative Commons și nu este necesară înregistrarea pentru a descărca. Toate audio sunt disponibile în format WAV, MP3 și OGG .

Ca detaliu, trebuie să avem în vedere că această bancă de sunete funcționează cu Flash Player, așa că va trebui să o activăm în browserul nostru dacă este dezactivat (în caz contrar nu vom putea vedea lista audio disponibilă și totul va apărea necompletat).

Accesați banca sonoră a Ministerului Educației

ZapSplat

La ZapSplat avem o secțiune interesantă cu efecte sonore gratuite pentru jocuri video . Aici vom descoperi în principal audio interactive pentru a oferi feedback utilizatorului în timpul jocului. De exemplu, sunetele de „nivel finalizat”, „eșuat”, „câștigi”, „colectează stele”, „monede” și atât de multe altele.

Unele alte categorii de pe acest site web colectează indicii care ne pot fi de asemenea utile, cum ar fi tonuri de „alertă”, apariția mesajelor pe ecran și altele. Dacă nu găsim sunetul pe care îl căutăm, ele ne permit, de asemenea, să le scriem pentru a ne putea ajuta.

Intrați în ZapSplat

FlashKit

FlashKit are o mare varietate de sunete pe care probabil nu le vom găsi pe alte tipuri similare de site-uri web. De asemenea, nu necesită înregistrare pentru descărcare și faceți clic dreapta pentru a salva fișierul în format MP3.

După cum putem vedea în captura de ecran de mai jos, catalogul de sunete FX este foarte variat, cu un număr mare de sunete de interfață și instrumente.

Introduceți Flashkit

AudioMicro

Site-ul AudioMicro are un depozit interesant de sunete gratuite. Un loc cel mai potrivit dacă vrem să descărcăm sunete ambientale , precum petreceri, artificii, parcuri de distracții și altele de genul acesta.

Descărcările necesită înregistrare, dar din fericire putem sări peste aceasta conectându-ne cu conturi precum Facebook, Google, Twitter și multe altele.

Introduceți AudioMicro

Soundbible

SoundBible are o bibliotecă mare de sunete din domeniul public, licență Creative Commons și utilizare personală . Cu un motor de căutare foarte util care ne ajută să găsim exact ceea ce căutăm, ne permite să descărcăm sunet atât în ​​format MP3, cât și în format WAV.

Printre audio-urile sale putem găsi sunete de tot felul, de la un OZN, printr-o Harley Davidson, vântul și ploaia sau codul Morse.

Intrați în SoundBible

Unity Asset Store

Dacă sunteți dezvoltator de jocuri video, este probabil că ați folosit motorul Unity într-unul din proiectele dvs. (sau îl utilizați chiar acum). În magazinul de active Unity vom găsi piese audio 100% gratuite: efecte sonore FX, muzică de fundal și o secțiune cu cele mai descărcate audio.

Aceste sunete pot fi descărcate numai de la Unity , deși din fericire este un instrument complet gratuit (chiar și pentru jocuri în scopuri comerciale).

Accesați Unity Asset Store

GRSite

GRSites are o colecție largă de efecte și sunete de descărcat gratuit, atât în ​​format WAV , cât și în format MP3 . Singurul dezavantaj este că nu are un motor de căutare pentru a accelera „vânătoarea” sunetului dorit și că necesită o achiziție dacă doriți să dați uz comercial oricărei piese ale sale.

Deși putem descărca piesele sonore unul câte unul, pagina ne oferă, de asemenea, opțiunea de a descărca aproape 2000 de audio într-o singură dată, făcând o achiziție în valoare de 19,95 USD.

Introduceți GRSites

OpenGameArt

OpenGameArt este unul dintre cele mai bune depozite gratuite de sprite de pe internet. Lucrul bun este că, pe lângă faptul că este un font delicios pentru pixel art, are și o secțiune audio și muzicală importantă pentru jocurile video .

Melodiile pot fi filtrate după etichete și tip de licență (CC, GPL, LGPL, OGA). Toată muzica și sunetele pot fi descărcate fără înregistrare.

Intrați în OpenGameArt

99 Sunete

99Sounds este un site mai orientat către lumea muzicală . Nu are la fel de multe efecte și nu are un motor de căutare, dar are o mulțime de sunete de utilizat în compozițiile dvs., precum și mai multe plug-in-uri VST și mostre de tambur. Nu este necesară înregistrarea.

Personal cred că este unul dintre cele mai interesante locuri dacă suntem muzicieni și căutăm inspirație și sunete noi. Într-una dintre cele mai recente actualizări ale lor, de exemplu, tocmai au lansat un set de efecte sonore de explorare subacvatică și spațială care nu are preț. Foarte recomandat

Introduceți 99 de sunete

Sshhtt!

Sshhtt! este un alt site gratuit de descărcare a efectelor audio, și de această dată în spaniolă. Are un punct foarte pozitiv, și anume că oamenii apreciază audio și puteți vedea scorul lor lângă fiecare piesă.

Anterior, site-ul web solicita înregistrarea pentru a putea descărca fișierele de sunet, dar acum nu mai necesită această cerință, deci este suficient să selectați pista, faceți clic dreapta cu mouse-ul și selectați „Salvare ca ...” pentru a descărca fără alte restricții. .

Intrați în Sshhtt!

FreeSound

Singurul dezavantaj al FreeSound este că trebuie să vă înregistrați pentru a descărca, deoarece, pe de altă parte, are totul . Are un blog unde au cele mai recente știri, un forum destul de activ și chiar un motor de căutare foarte util în partea de sus a web-ului. Nu este doar un depozit unde puteți găsi sunete, în FreeSound există viață.

Introduceți FreeSound

Youtube

Uneori nu trebuie să cauți departe pentru a găsi o bibliotecă de sunete bună. În cadrul Creator Studio în sine , YouTube are o bibliotecă audio cu un număr mare de melodii gratuite, muzică și efecte sonore. Ușor de utilizat și de descărcat.

În plus, și fără a trebui să părăsim YouTube, putem efectua o căutare și în cadrul platformei video. Astfel, dacă scriem termeni precum „Efecte sonore gratuite”, putem accesa sute de videoclipuri de unde putem descărca o mulțime de sunete fx și audio pentru creațiile noastre.

Zgomot pentru distracție

Aceasta este pagina ideală pentru dezvoltatorii de software și jocuri video . Creat în 2011 de Filippo Vicarelli, are o mare bancă de audio și efecte care, de asemenea, nu necesită niciun tip de înregistrare sau autentificare pentru a fi descărcate. Sunetele sunt clasificate pe categorii sau genuri de joc, facilitând astfel navigarea și căutarea pe web.

Introduceți Noise for Fun

Ați vizitat anterior vreunul dintre aceste site-uri web? Ce credeți? Ah! Și dacă știți orice altă pagină de calitate cu sunete gratuite pentru descărcare, nu ezitați să o distribuiți în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .