Echo Dot în analiză: părerea mea după 2 luni de viață cu Alexa

După aproape 2 luni de viață cu Alexa, cred că a sosit momentul să-mi dau părerea sinceră despre Amazon Echo Dot . În calitate de utilizator al „asistenților virtuali”, tocmai am folosit Asistentul Google și, în acest sens, cred că inteligența artificială a lui Alexa face o mie de rânduri. Dar fii atent, pentru că nu toate sunt virtuți și, dacă mergem la detalii, mai sunt multe lucruri de îmbunătățit în asistentul Amazon.

Specificații tehnice Echo Dot

Primul lucru pe care trebuie să-l spunem este că Alexa ca atare nu este un dispozitiv , ci un program. Poate părea o prostie, dar există încă mulți oameni care îi încurcă. Dispozitivele care conțin Alexa în interior sunt difuzoarele inteligente Echo controlate prin voce ( Amazon Echo , Echo Dot și Echo Plus ) și noul ecran inteligent Echo Show 5 .

În cazul meu, ca utilizator începător, am ales să cumpăr un Echo Dot, care este cel mai ieftin difuzor pe care îl oferă Amazon chiar acum și, după un timp, îl folosesc, sunt din ce în ce mai clar că este cea mai recomandată soluție. De ce? Ei bine, în principal pentru că pentru dimensiunea sa are o putere care, sincer, este surprinzătoare. În plus, pentru a comunica cu Alexa și a interacționa cu ea, suntem mai mult decât suficienți - dacă nu locuim într-un conac.

Acestea fiind spuse, să vedem care sunt calitățile și specificațiile sale tehnice:

 • Dispozitiv Echo Dot de generația a treia.
 • Boxe cu dimensiunea de 44mm.
 • Control vocal al dispozitivelor digitale de acasă.
 • Redarea muzicii în flux.
 • Mufă de 3,5 mm pentru ieșire audio auxiliară.
 • Apeluri între dispozitive Echo, dispozitive cu aplicația Alexa și Skype.
 • Actualizare automată prin cloud.
 • 4 microfoane cu rază lungă de acțiune.

De asemenea, trebuie menționat faptul că Echo Dot nu are încărcare USB, ceea ce înseamnă că trebuie conectat în permanență la o priză electrică.

Aspecte pozitive

Când îmi dau părerea, mă voi concentra doar pe funcțiile Alexa pe care le folosesc cel mai des. Fiecare utilizator poate exploata diferite aspecte ale dispozitivului, deoarece este un gadget destul de versatil, așa că, dacă las orice detalii în curs, nu ezitați să mă întrebați în zona de comentarii.

Recunoaștere a vorbirii

Unul dintre lucrurile care ne frapează mai întâi despre Alexa este cât de bine ne înțelege. Nimeni nu-i scapă. Puteți spune o frază în spaniolă cu cuvinte în engleză și aproape întotdeauna le prinde din mers. Presupun că faptul că încorporează până la 4 microfoane cu rază lungă de acțiune îl face să devină un ascultător foarte dedicat.

Conversații cu Alexa

Lucrul bun al acestui întreg sistem este că Alexa se află la jumătatea distanței dintre ceea ce este un program cu răspunsuri prestabilite și ceea ce am putea considera un om. Să vedem, în orice moment știm că vorbim cu un AI, dar faptul că o poți întreba dacă este fericită, dacă îți cântă un rap sau îți spune o glumă ajută comunicarea să fie mult mai apropiată.

Aptitudini

În plus față de funcțiile tipice care vin standard, putem extinde caracteristicile Alexa adăugând „Abilități”. Este ceea ce este cunoscut sub numele de „abilități” și este ceva similar cu instalarea aplicațiilor pe mobil. Există abilități de diferite tipuri:

 • Radio și podcast : Alexa are o mulțime de aplicații de radio și podcast (Onda Cero, Los40, iVoox, Radio 3, Kiss FM ...). Sunt foarte bune, deoarece vă permit să ascultați radio în direct sau să ascultați podcast-uri de programe vechi.
 • Sunete relaxante: O altă dintre cele mai puternice secțiuni de abilități este cea a sunetelor ambientale. Putem auzi ore întregi de sunete de pâraie, furtuni, pădure nocturnă, vânt pe câmp, păsări și multe altele. De exemplu, în zilele foarte călduroase îmi place să joc sunetul ploii (ajută la crearea unei false senzații de răceală).
 • Jocuri : Dacă ne plictisim putem încerca și câteva jocuri, precum cuvinte înlănțuite, Trivial Pursuit sau Akinator. Nu adaugă prea mult când vine vorba de „productivitate”, dar sunt distractive și un instrument excelent care pierde timpul.
 • Diverse : Alexa are, de asemenea, abilități pentru rețete gastronomice, altele pentru a controla dispozitivele inteligente de acasă (lumini, temperatură, camere web), știri și multe alte subiecte. Există unul care mi se pare cel mai interesant, numit „Câinele păzitor”, care simulează lătratul unui câine pentru a-i speria pe hoți când suntem departe de casă. Pe scurt, există ceva pentru toate gusturile.

Liste și mementouri

Dacă intenția noastră este să folosim Echo Dot cu Alexa ca asistent virtual pentru a lucra, acestea sunt cele 2 utilitare pe care le vom folosi cel mai mult fără îndoială. A putea dicta cu voce tare orice nouă întâlnire, memento sau idee, ajută foarte mult când vine vorba de organizare. De asemenea, ne permite să notăm orice ne vine în minte în acest moment, ceva este extraordinar dacă avem o slujbă foarte creativă sau în care trebuie să luăm multe decizii.

Desigur, este, de asemenea, perfect pentru a vă urmări lista de cumpărături și orice alte treburi casnice.

Liste și mementouri, cele mai bune pe care Alexa le oferă acum.

Muzică

Toate dispozitivele Amazon Alexa, precum acest Echo Dot, vă permit să ascultați gratuit muzică în flux de pe Amazon Music, iar adevărul este că experiența este cea mai satisfăcătoare în general. Catalogul de melodii este larg și rezonabil, iar cel mai bun dintre toate este că putem solicita melodii individuale, melodii de la un anumit grup sau chiar lucruri precum „Alexa, pune muzică fericită”, „Alexa, pentru un pop-rock” sau „Alexa, pune muzică din anii ’50”. În acest sens, puteți obține suficient suc din problemă.

Aspecte negative

După ce am analizat punctele culminante ale Alexa, să vedem acele alte secțiuni care nu ne lasă un gust atât de bun în gură.

Abilitățile în general nu permit multă interacțiune

Abilitățile sau „abilitățile” Alexa nu sunt, în general, foarte interactive și nu acceptă prea multe comenzi de la utilizator. În multe cazuri, interacțiunea se limitează la deschiderea aplicației și lăsarea acesteia să facă ceea ce trebuie să facă.

De exemplu, dacă instalăm aplicația iVoox și dorim să ascultăm un podcast care durează 2 ore, sistemul nu ne permite să avansăm redarea sau să saltăm. Și cu restul abilităților, se întâmplă mai mult sau mai puțin același lucru: cel mult recunosc 2 sau 3 tipuri diferite de comenzi.

Ceva care, pe de altă parte, nu se întâmplă cu abilitățile native Alexa, cum ar fi gestionarea listelor, sarcinile, mementourile sau ascultarea de muzică pe Amazon Music, unde există mai mult spațiu pentru interacțiune.

Înțelegem că suntem încă într-un stadiu incipient când vine vorba de dezvoltarea competențelor de către terți. Funcțional da, dar cu suficient spațiu de îmbunătățire.

Spre deosebire de abilitățile native ale Amazonului, abilitățile terților nu sunt foarte flexibile și au încă mult spațiu de îmbunătățire.

Ultimele știri despre muzică lipsesc

Repertoriul Amazon Music este foarte mare, dar dacă căutăm melodii recente, îl vom complica, deoarece multe dintre aceste melodii sunt disponibile doar pe Amazon Music Unlimited (și da, acest serviciu este plătit).

De exemplu, dacă vrei să asculți albumul lui Blur „The Magic Whip”, care a apărut acum patru ani, trebuie să mergi premium. Este la fel de simplu ca să-i spui lui Alexa să pună alte albume Blur și voilă, dar este clar că serviciul muzical de bază se adresează mai mult oamenilor care caută melodii pe tot parcursul vieții (sunt toți: de la Queen, The Beatles, David Bowie, Rolling Stones etc.).

Calitatea suferă atunci când forțăm volumul la maxim

Dacă menținem volumul la un nivel rezonabil, calitatea este foarte bună, având în vedere dimensiunea Echo Dot. În scopuri practice, dacă avem difuzorul într-o cameră de aproximativ 20 sau 30 de metri pătrați, nu vom avea nicio problemă și sunetul va fi auzit foarte bine. Desigur, dacă ridicăm volumul la maxim, sunetul se înrăutățește substanțial.

Avem nevoie de un mobil și un WiFi pentru a configura Alexa și a-l face să funcționeze

Dacă ne gândim să oferim Alexa unui prieten care locuiește în țară sau unei rude în vârstă, trebuie să avem în vedere că există o cerință minimă: avem nevoie de un telefon mobil pentru a face primele configurații, precum și de o rețea WiFi la care să ne conectăm. Dacă urmează să-i dăm Alexa bunicului nostru care folosește doar telefonul fix și nu are WiFi acasă sau unui coleg care locuiește într-o zonă cu conectivitate limitată, poate că ar trebui să-i dăm altceva.

Confidențialitatea Alexa

Un alt factor care îi îngrijorează pe mulți oameni este problema confidențialității reduse pe care Alexa o oferă și adevărul este că au dreptate. Încă de la început, Alexa este configurată să trimită conversațiile pe care le purtăm cu ea la Amazon (pentru a îmbunătăți transcrierile) și, de asemenea, nu ne permite să ștergem istoricul vocii. În ambele cazuri, este ceva pe care trebuie să îl activăm manual în panoul de configurare.

Echo Dot și Alexa: Opinie și evaluare finală

Ca persoană care lucrează de acasă, Alexa a presupus un „upgrade” întreg în ceea ce privește organizarea. Este foarte practic pentru a vă îndeplini toate sarcinile de zi cu zi, pentru a asculta știrile, pentru a obține informații despre vreme și multe altele. De asemenea, ne vom bucura de ea mult timp dacă ne place să creăm o atmosferă bună cu sunete relaxante potrivite fiecărui moment. Și, desigur, posibilitatea de a solicita melodii de la Alexa este destul de mare.

Apoi avem alte lucruri mai puțin vibrante, cum ar fi cerințele dispozitivului: cablarea obligatorie la electricitate, telefonul mobil și o rețea WiFi. Sunetul este foarte bun atâta timp cât nu depășim anumite limite, iar intimitatea trebuie ajustată manual, ceea ce nu ne seduce prea mult.

Luând un echilibru general, aș spune că este un dispozitiv care poate fi folosit foarte mult. Este mai scump decât un difuzor Bluetooth obișnuit, dar pentru acest preț suplimentar primim mai mult decât compensăm bonusurile. Fără îndoială, Alexa va evolua către o inteligență artificială mult mai completă și va lustrui multe margini. Dar așa cum este acum, oferă deja suficientă valoare pentru a fi considerat un asistent virtual foarte solid și interesant.

Preț și disponibilitate

La momentul redactării acestei recenzii, Amazon Echo Dot are un preț de aproximativ 59,99 euro pe Amazon . Trebuie remarcat faptul că acesta este un preț aproximativ și că se poate schimba (lucru pe care îl pot confirma personal, deoarece când l-am cumpărat în luna mai avea un preț de 39 de euro). Nu-l pierde din vedere!

[P_REVIEW post_id = 14552 visual = 'complet']

Si ce crezi? Ce părere aveți despre Amazon Echo Dot?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .