Cum să transmiteți videoclipuri de pe PC pe Chromecast sau Android TV

Chromecastul este o explozie. Putem reproduce orice avem pe dispozitivul nostru Android și îl putem trimite la un televizor sau monitor în câteva secunde. Multe televizoare moderne au o funcție Chromecast încorporată, ceea ce îl face convenabil de utilizat. Dacă nu avem unul dintre aceste dispozitive, nici nu se întâmplă nimic, deoarece cu un TV Box și o aplicație DLNA putem transmite cu ușurință conținut de pe mobil sau tabletă.

Dar cum rămâne cu videoclipurile stocate pe computer ? În acest caz, chestiunea nu este la fel de simplă ca introducerea pe Netflix sau YouTube și apăsarea butonului pentru a transmite către Chromecast. Aici este timpul să aplicăm ceva mai multă inventivitate.

Cum să transmiteți videoclipuri și fișiere locale de pe PC pe Chromecast sau Android TV

Dacă nu dorim să instalăm niciun program suplimentar, putem trimite conținut de pe computer utilizând browserul Google Chrome. Este o soluție oarecum limitată, deși teribil de ușor de implementat.

  • Deschidem browserul Chrome și deschidem meniul derulant superior (pictogramă cu 3 puncte, situată în marginea din dreapta sus) și facem clic pe „ Transmit ”.

  • Va fi afișat un meniu care afișează toate dispozitivele compatibile Chromecast care sunt conectate la rețeaua noastră de acasă.
  • Înainte de a selecta dispozitivul țintă, faceți clic pe butonul care scrie „ Sursă ”. Aici alegem „ Transmitere fișier ” și selectăm videoclipul sau sunetul pe care dorim să îl trimitem.

  • În cele din urmă, facem clic pe dispozitivul Chromecast care este listat pe ecran. Acesta va trimite automat fișierul selectat și va fi redat pe ecranul televizorului.

Metoda # 2: utilizați o aplicație precum Videostream

Adevărul este că funcția de streaming integrat Chrome este foarte practică, dar există și alte alternative, cum ar fi Videostream. Avantajul acestei aplicații desktop (disponibilă pentru Windows și MacOS) este că, pe lângă faptul că are mai multe opțiuni de configurare, vă permite, de asemenea, să controlați redarea de pe mobil (Android / iPhone). Ceea ce vine de la perle pentru a, de exemplu, întrerupe un videoclip fără a fi nevoie să te ridici de pe canapea.

Putem descărca aplicația de pe site-ul oficial al Videostream . Odată instalat pe computer, îl deschidem și vom vedea cum se deschide automat o nouă filă în browser.

Apoi, faceți clic pe butonul albastru „ Alegeți un videoclip ” și selectați videoclipul pe care dorim să îl redăm.

Apoi se va deschide o filă în Chrome, unde tot ce trebuie să facem este să selectăm dispozitivul de destinație Chromecast. Asa de usor. Avantajul față de prima metodă pe care tocmai am discutat-o ​​este că, cu Videostream, putem ajusta detalii precum volumul, calitatea redării sau adăuga subtitrări. Ceea ce nu este deloc rău.

Metoda # 3: Transmiteți videoclipuri locale cu VLC

Dacă nu avem browserul Chrome instalat, o altă soluție bună este utilizarea VLC. Acest player media gratuit și open source este minunat și, printre caracteristicile sale, este, desigur, posibilitatea de a transmite în flux videoclipuri pe dispozitivele Chromecast.

  • Încărcați videoclipul pe care doriți să îl redați în VLC.
  • În meniul de opțiuni de sus, navigați la „ Redare -> Procesor ”.
  • Selectați dispozitivul dvs. Chromecast din restul opțiunilor disponibile.

Și gata! Aplicația VLC este disponibilă pentru diferite sisteme de operare și poate fi descărcată de pe site-ul său oficial.

Dacă aveți un Chromecast și doriți să profitați la maximum de el, nu uitați să aruncați o privire la alte postări interesante, cum ar fi „Cum se configurează un Chromecast fără Wi-Fi” sau „Cum să vizionați televizorul pe un Chromecast folosind KODI”.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .