UMIDIGI F1 în revistă, gama medie premium cu Helio P60 și Android 9.0

Deși UMIDIGI F1 a ieșit oficial în decembrie, se pare că înțelepții nu au reușit să-l distribuie la timp, așa că, deși suntem deja bine în luna ianuarie, există încă foarte puține magazine care au cel mai proaspăt UMI.

Acest UMIDIGI F1 merge puternic, cu cele mai suculente specificații pentru acei utilizatori care se mișcă mai mult în gama medie decât orice altceva. Are o capacitate spectaculoasă, un procesor foarte puternic și cel mai bun lucru, o baterie superbă pentru greutatea pe care o prezintă. Toate acestea fără a lua în considerare faptul că este unul dintre primele telefoane care funcționează sub cea mai recentă versiune de Android până în prezent.

UMIDIGI F1 în analiză, un telefon echilibrat care poate marca pasul de urmat în gama medie

UMIDIGI are tendința de a-și numi terminalele pe baza celor mai populare smartphone-uri ale momentului. Sincer, deși poate fi folosit pentru a-l atrage pe cel lipsit de ocazie, nu cred că este cea mai bună idee. Mai presus de toate, ținând cont de faptul că, cel puțin în acest caz, asemănarea fizică a noului UMI nu are nimic de-a face cu POCOPHONE F1 al Xiaomi în care este inspirat. Și mai mult, având în vedere că UMIDIGI F1 are suficiente motive pentru a se afirma. Oricum, vor vedea ...

Proiectare și afișare

Acest F1 montează un ecran excelent Full HD + de 6,3 inci (2340 x 1080p) cu o densitate a pixelilor de 409 ppi. Un ecran care acoperă 92,7% din partea frontală, limitând cadrele la expresia lor minimă, atât în ​​partea de sus, cât și în partea de jos. Există încă crestături, da, dar în acest caz este mult mai mică decât ceea ce obișnuim să vedem de obicei.

În ceea ce privește designul ca atare, nu există prea multe surprize: un mobil cu margini curbate, un detector de amprente pe spate și o cameră principală dublă plasată vertical. Putem spune că este un design elegant și subtil, unde ceea ce este cel mai izbitor este, fără îndoială, ecranul său mare.

UMIDIGI F1 are dimensiuni de 15,70 x 7,50 x 0,90 cm, este disponibil în negru, auriu și roșu de lavă. Greutatea sa este mai mult decât corectă de 186 de grame.

Puterea și performanța

Dacă ne adâncim în curajul UMI F1 descoperim lucruri destul de interesante. De exemplu, un Helio P60 Octa Core SoC care rulează la 2,0 GHz, însoțit de 4 GB de memorie RAM LPDDR4X și o capacitate de stocare pur și simplu bestială: 128 GB de spațiu intern . O memorie care poate fi, de asemenea, extinsă până la 256 GB prin intermediul unui SD, dacă cu aceasta nu avem suficient.

Un alt punct culminant al acestui telefon este sistemul său de operare, și anume faptul că ne confruntăm cu unul dintre primele game mid care utilizează Android 9.0 Pie . Ceva care va funcționa fără îndoială în favoarea lor pentru cei care caută un sistem cât mai actualizat posibil.

UMIDIGI F1 are și NFC.

La nivel de performanță, trebuie să evidențiem includerea Helio P60, unul dintre cele mai puternice cipuri de la Mediatek, care încorporează suport pentru AI și oferă performanțe mai bune. Pentru a ne face o idee, acest lucru se traduce printr- un rezultat în Antutu de aproximativ 134.000 de puncte . Dacă facem o mică comparație, aceasta înseamnă că oferă o performanță practic identică cu cea a noului Xiaomi Mi A2 (aproape dublu față de Xiaomi Mi A1, un mobil deja destul de drăguț), dar cu un preț mult mai mic decât cea a gigantului asiatic.

Deblocarea prin recunoaștere facială, de asemenea, nu lipsește.

Camera și bateria

Intrăm pe teren delicat. După cum știți, camera este de obicei cea mai slabă secțiune din acest tip de mobil de gamă medie. Aici UMIDIGI a salvat mobilierul montând o cameră mai mult decât decentă de 16MP + 8MP cu diafragmă f / 1,7 datorită căreia putem obține rezultate mai bune decât de obicei în medii cu lumină slabă. Evident, nu vom găsi aceeași solvabilitate ca într-un Galaxy S9 sau un iPhone, dar pentru gama în care ne mutăm este cel mai bun pe care îl vom găsi. Toate acestea fără a uita camera selfie, care montează un obiectiv de 16MP cu modul de detectare a feței și frumusețe .

Ajungem la un alt punct forte al acestui terminal, autonomia. UMIDIGI F1 echipează o baterie foarte spațioasă de 5150mAh cu încărcare prin USB de tip C și funcție de încărcare rapidă (18W). Acest lucru crește cu siguranță greutatea dispozitivului, dar așa cum am văzut puțin mai sus, producătorul a realizat un echilibru remarcabil în acest sens. 186 de grame pentru un telefon mobil de peste 5000mAh sunt destul de bomboane.

Preț și disponibilitate

Adevărul este că este dificil să știi prețul oficial pe care îl va avea acest UMIDIGI F1. Deocamdată îl putem găsi doar în câteva magazine chinezești, iar prețul său este cuprins între 150 și 175 de euro. În orice caz, dacă ne deplasăm în acea gamă, ne putem aventura să spunem că valoarea sa pentru bani merită luată în considerare.

ACTUALIZAT: Prețul UMIDIGI F1 este de aproximativ 180 de euro, aproximativ 200 USD pentru schimbare, pe site-uri precum Amazon sau GearBest.

Pe scurt, un telefon pe care nu ar trebui să-l pierdem din vedere dacă suntem în căutarea unui mid-range cu specificații premium, ecran bun și autonomie la un preț care nu depășește 200 de euro. Să sperăm că restul concurenților din gamă iau notă de UMIDIGI, pentru că asta ne-ar plăcea cu toții să găsim de acum înainte în acest tip de smartphone-uri.

UMIDIGI F1 | Cumpărați de pe Amazon

UMIDIGI F1 | Cumpărați pe GearBest

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .