Activați sau dezactivați Wifi prin comenzi - Android fericit

În alte postări de blog am vorbit despre cum să activați / dezactivați Wi-Fi în Android într-un mod programat sau automat, dar ce se întâmplă cu Windows? Dacă doriți să activați sau să dezactivați Wi-Fi-ul computerului dvs. prin comenzi, există 2 moduri - cel puțin așa știu eu - de a o face.

Aceste opțiuni pot fi foarte utile atunci când butonul de activare Wi-Fi al laptopului dvs. este rupt și nu funcționează sau aveți o problemă similară. Pentru a rezolva acest lucru, puteți crea un mic script copiind codul pe care urmează să-l comentăm într-un notepad și redenumind extensia de fișier de la „.txt” la „.bat”.

Aceste două modalități de gestionare a disponibilității receptorului wifi al echipamentelor noastre sunt următoarele:

  • Activați / dezactivați adaptorul de rețea al computerului : utilizați această opțiune când butonul Wi-Fi de pe laptop nu funcționează. O metodă foarte utilă atunci când defecțiunea este hardware, dar afectează doar butonul fizic care activează semnalul Wi-Fi al computerului.
  • Eliberați / reînnoiți IP- ul dispozitivului: Când adaptorul de rețea Wi-Fi funcționează corect, dar doriți să întrerupeți conexiunea și / sau să o restabiliți.

Activați / dezactivați adaptorul de rețea

Pentru a activa sau dezactiva semnalul Wi-Fi prin adaptorul de rețea, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să cunoașteți numele adaptorului de rețea fără fir. Pentru a face acest lucru, deschideți consola de comandă (faceți clic dreapta pe butonul  Start -> Rulați sau deschideți motorul de căutare Cortana și tastați „ cmd ” fără ghilimele). Este important, da, să deschidem fereastra terminalului cu permisiuni de administrator . În caz contrar, sistemul nu ne va permite să facem modificări.

Apoi tastați următoarea linie de comandă și apăsați Enter:

interfața netsh arată interfața

Primul pas este identificarea rețelei wireless.

Această comandă ne arată atât adaptoarele de rețea Ethernet, cât și cele wireless ale computerului. Notați numele interfeței adaptorului de rețea fără fir. De obicei, este cel numit „Wi-Fi”, îl veți vedea imediat.

Activați adaptorul

Pentru a activa adaptorul pentru conexiunea dvs. wireless și pentru ca receptorul Wi-Fi să detecteze rețelele la îndemâna dvs., copiați următoarea comandă într-un fișier text din blocnotes:

netsh interface set interface Interface_name enabled

Înlocuiți „Name_of_Interface” cu numele conexiunii dvs. wireless, în cazul exemplului menționat ar fi:

interfață netsh set interfață Wi-Fi activat

Salvați fișierul din blocnotes și, odată salvat, înlocuiți extensia de fișier de la .txt la .bat

Schimbați extensia la fișierul text

Ori de câte ori doriți să activați Wifi, vă va fi suficient să executați acest script. Desigur, dacă tot ce aveți nevoie este să executați comanda în timp util, puteți deschide pur și simplu o fereastră cmd cu permisiuni de administrator și puteți lansa comanda „bareback”.

Dacă totul a decurs bine, nu ar trebui să vedeți niciun mesaj pe ecran. Dacă există o eroare, sistemul va returna un mesaj care indică problema care a împiedicat executarea comenzii.

Dezactivați adaptorul

Pentru a urma calea inversă, pașii de urmat sunt practic identici. Deschideți un blocnotes și copiați această altă comandă pentru a dezactiva adaptorul:

netsh interface set interface Name_of_Interface dezactivat

Înlocuiți „Interface_name” cu numele conexiunii dvs. wireless. În cazul exemplului de captură de ecran, ordinea care trebuie introdusă ar fi următoarea:

 netsh interface set interface «Wi-Fi» dezactivat

Salvați fișierul din blocnotes și, odată salvat, înlocuiți extensia fișierului text de la .txt la .bat

Convertiți txt într-un fișier executabil

Ori de câte ori doriți să dezactivați Wi-Fi, rulați acest script. Desigur, putem deschide o fereastră cmd cu permisiuni de administrator și putem lansa comanda ori de câte ori avem nevoie.

Eliberați / reînnoiți echipamentul IP

O altă modalitate de a deconecta Wifi-ul este prin eliberarea IP-ului atribuit computerului dvs. și reatribuirea unei noi adrese IP în cazul în care doriți să o conectați din nou la rețea.

În acest caz, comenzile de executat ar fi următoarele:

Eliberarea IP:

Ipconfig / release

Atribuiți o nouă adresă IP:

Ipconfig / reînnoire

Dezavantajul executării acestor comenzi este că, dacă aveți un IP dinamic, atunci când atribuiți un nou IP computerului dvs., acesta s-ar putea schimba. În anumite cazuri, acest lucru poate fi incomod.

Ce se întâmplă dacă nimic din toate acestea nu funcționează?

Dacă ați ajuns la această postare deoarece butonul de activare WiFi este defect și niciuna dintre aceste metode nu funcționează pentru dvs., ar fi convenabil să luați în considerare posibilitatea ca adaptorul de rețea wireless al laptopului dvs. să fie defect.

În acest caz, dacă nu doriți să vă rupeți capul, puteți opta pentru cea mai simplă soluție: obțineți un adaptor de rețea nano usb . Sunt extrem de mici, foarte ușor de utilizat și nu valorează mai mult de 6 sau 7 euro (puțin sub 7-8 USD). Iată o mică recenzie a unuia dintre aceste adaptoare și un link direct către Amazon dacă sunteți deja convins și doriți să îl cumpărați și să-i testați eficacitatea direct. A trebuit să obțin unul dintre ele (TL-WN725N de la TP-LINK din recenzia despre care vă spun) și adevărul este că am fost încântat. Serios, aruncați o privire la fotografii, este foarte mică!

Dacă vi s-a părut interesant acest post și / sau v-a ajutat să vă rezolvați problema, aș fi foarte recunoscător dacă m-ați ajuta să-l răspândesc pe rețelele de socializare. Așa că acum știi, prietene: mulțumesc, ne vedem data viitoare și ... Împărtășește-l!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .