Cele mai bune 10 antivirusuri portabile pe care le poți transporta pe un USB

Dilema eternă: antivirus da sau antivirus nu? În cazul Android, dacă nu înrădăcinăm sau instalăm APK-uri, putem trage perfect cu Play Protect, antivirusul standard pe care îl încorporează Google Play. În ceea ce privește Windows, lucrurile se schimbă foarte mult, mai ales dacă avem computerul conectat la Internet și navigăm pe site-uri web de calitate îndoielnică sau descărcăm torrente în stânga și în dreapta. Acolo este esențial să aveți un antivur bun instalat în sistem .

Dar ce se întâmplă dacă computerul nostru se infectează și nu putem instala sau rula un antivirus sau ne blochează accesul la Internet? În aceste situații, cel mai bun - și uneori singurul lucru - pe care îl putem face este să efectuăm o scanare antivirus de pe un stick USB sau un CD bootabil dacă computerul nostru mai are un cititor de discuri.

Cele mai bune 10 antivirusuri portabile gratuite: nu necesită instalare și pot fi transportate pe un pendrive

Marele avantaj al antivirus portabil este că de multe ori acestea nu necesită instalare, acestea sunt , de obicei gratuit, iar în multe cazuri , ei nici măcar nu trebuie să aibă o conexiune la Internet la locul de muncă. Prin urmare, acestea sunt un instrument bun pentru combaterea celor mai dăunători și persistenți viruși și malware.

Scaner de siguranță Microsoft

Dacă Windows Defender, antivirusul livrat standard cu Windows 10, nu este disponibil sau nu își face treaba corect, putem oricând să aruncăm o privire la Microsoft Safety Scanner. Un instrument care efectuează analize de securitate pentru a ne ajuta să eliminăm spyware, viruși, malware, troieni și alte acte rău intenționate.

Este practic un fișier executabil pe care îl putem copia pe un stick USB . Este compatibil cu alte programe antivirus pe care le-am instalat și include o bază de date actualizată pentru malware. Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere că, pentru a menține baza de date actualizată, programul expiră la 10 zile după ce a fost descărcat. Prin urmare, este convenabil să-l descărcăm din nou atunci când trebuie să-l folosim.

Descărcați Microsoft Safety Scanner

Norton Power Eraser

Norton este un nume de referință în industria securității. Norton Power Eraser este un antivirus portabil și ușor care ne ajută să eliminăm toate acele viruși, malware și amenințări la adresa securității fără a fi nevoie să instalăm nimic pe computer.

Una dintre cele mai interesante caracteristici este că are un „scaner de reputație” , un instrument care trimite fișiere și foldere suspecte către Symantec pentru a fi analizate de un motor de detectare a amenințărilor bazat pe semnături digitale. Pe scurt, unul dintre cele mai puternice și de încredere antivirus portabil pe care îl putem găsi astăzi.

Descărcați Norton Power Eraser

Trusa de urgență Emsisoft

Scanner antimalware premiat, care funcționează atât cu interfața grafică, cât și cu linia de comandă. Pentru ao pune în funcțiune, descărcați și deschideți executabilul pentru a extrage setul de urgență. Dacă nu aveți o conexiune la Internet, selectați „Nu” pentru a omite actualizarea definiției online. Notă: dacă doriți să actualizați baza de date antivirus, puteți copia folderul CEE pe un alt computer și lăsați-l să se actualizeze.

Actualizările kitului de urgență se fac la fiecare 24 de ore , astfel încât nivelul său de detectare a amenințărilor este considerabil ridicat. Aplicația ca atare permite scanări rapide, complete și personalizate. De asemenea, are o opțiune de listă albă în care putem exclude fișiere, foldere sau procese din scanare. Unul dintre cele mai complete antivirusuri gratuite și portabile de pe piață.

Descărcați Emsisoft Emergency Kit

Intel McAfee GetSusp

McAfee GetSusp este un instrument pentru cei care cred că au un virus sau malware neidentificat pe computerul lor. GetSusp elimină orice nevoie de cunoștințe tehnice pentru detectarea și izolarea amenințărilor. Pentru a face acest lucru, utilizează baza de date de reputație a fișierelor McAfee Global Threat Intelligence (GTI) pentru a monitoriza orice fișiere suspecte.

Pe lângă GetSusp, McAfee are și alte instrumente de securitate portabile, cum ar fi McAfee Stinger (un utilitar pentru detectarea anumitor viruși) și McAfee RootkitRemover (un utilitar pentru eliminarea rootkit-urilor complexe și a malware-ului asociat).

Descărcați Intel McAfee GetSusp

Instrumentul de eliminare a virusului Kaspersky

Kaspersky este cunoscut pentru că este unul dintre cele mai puternice antivirusuri de pe piață, astfel încât instrumentul său de eliminare a virușilor este, de asemenea, una dintre cele mai recomandate opțiuni atunci când alegeți un antivirus portabil bun pentru a transporta pe un stick USB. În ultima perioadă, instrumentul a suferit mai multe modificări și acum nu are atât de multe opțiuni de configurare, ceea ce îl face un utilitar mult mai compact.

Odată ce rulăm aplicația KVRT, aceasta va afișa baza de date într-un folder temporar și putem începe să scanăm memoria de sistem, elementele de pornire, sectoarele de pornire a discului, unitățile de stocare și orice alt folder sau unitate de care avem nevoie. interes făcând clic pe butonul „Adăugare obiect”.

După câteva zile, Kaspersky ne va avertiza că baza de date este învechită și că trebuie actualizată, permițându-ne să descărcăm o versiune actualizată a dicționarului dvs. (executabilul de pe site-ul său oficial este actualizat la fiecare 2 ore aproximativ).

Descărcați instrumentul de eliminare a virusului Kaspersky

Dr. Web CureIt!

Versiunea ușoară și portabilă a antivirusului Dr. Web cântărește aproximativ 200 MB și este o opțiune de luat în considerare. În ciuda dimensiunilor sale, nu este necesar să efectuați niciun fel de proces de instalare sau să descărcați nicio bază de date. Doar rulați programul și vom scana direct sistemul pentru a detecta infecții.

Dr. Web efectuează o scanare rapidă pentru a detecta tot felul de viruși, adware și multe altele. Odată ce scanarea este finalizată, instrumentul ne va oferi opțiunea de a neutraliza automat amenințarea, evitând astfel să eliminăm virusul manual.

Descărcați Dr. Web CureIt!

Zemana AntiMalware Portable

Un alt antivirus portabil excelent, compatibil cu majoritatea versiunilor de Windows. Are o interfață cu siguranță elegantă, iar caracteristicile sale includ protecție în timp real, carantină inteligentă, programare scanare și multe altele.

Detectați și eliminați extensiile enervante de browser, bare de instrumente, adware și tot felul de aplicații nedorite. Una dintre cele mai bune alternative la antivirusul clasic Norton sau McAfee de o viață.

Descărcați Zemana AntiMalware Portable

Scanner online gratuit ESET

Un instrument foarte util care utilizează aceeași tehnologie ThreatSense ca aplicațiile ESET Smart Security și ESET NOD32 Antivirus. Utilitarul permite scanări gratuite de o singură utilizare pentru a detecta și elimina malware, troieni, spyware, phishing, viruși și orice alt tip de amenințare de pe computer. De asemenea, nu necesită niciun tip de înregistrare. Descarcăm aplicația, o rulăm și ne apucăm de treabă!

Descărcați ESET Free Online Scanner

Elementele esențiale de curățare Comodo

Dacă căutăm un antimalware portabil puternic, nu putem trece cu vederea Comodo Cleaning Essentials. Acest instrument de securitate este capabil să detecteze și să elimine orice tip de amenințare, de la viruși sau rootkits la intrări de registru eronate .

Aplicația include scanări cloud pentru a furniza analize de securitate în timp real, precum și un modul KillSwitch care ne permite să analizăm programele care sunt utilizate în momentul scanării și să le închidem dacă sunt infectate sau reprezintă o amenințare. Un alt detaliu de menționat este Autorun Analyzer, care ne permite să controlăm și să gestionăm aplicațiile și serviciile încărcate la pornirea sistemului.

Descărcați Comodo Cleaning Essentials (64 de biți)

Descărcați Comodo Cleaning Essentials (32 de biți)

Avira PC Cleaner

Avira PC Cleaner este un detector de malware pe care îl putem folosi ca o completare a altor produse de securitate. Este compatibil cu Windows XP (SP3) și sistemele superioare și nu necesită niciun tip de instalare, înregistrare sau drivere suplimentare. Acum, are un dezavantaj și este că necesită o primă conexiune la Internet pentru a descărca cei peste 100 MB necesari pentru actualizarea bazei de date.

Obiectivul acestui instrument este de a efectua o analiză de securitate la cerere, asigurându-ne că antivirusul pe care l-am instalat funcționează corect și detectează orice malware sau amenințare care a reușit să ocolească filtrele obișnuite de detectare.

Dezvoltatorul a oprit actualizarea aplicației, dar poate fi descărcat în continuare de pe serverele Avira. Perfect pentru analiza și curățarea echipamentelor vechi cu anumiți ani în spate.

Descărcați Avira PC Cleaner

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .