Cum se formează automat extensiile de telefon pe Android

În anii în care lucram într-un birou de asistență, extensiile telefonice erau pâinea zilnică. Așa că am folosit telefoane IP corporative, iar cu apelurile interne nu a existat nicio problemă, dar pentru a apela clienți și alte companii a trebuit să trecem printr-o centrală. Dacă nu știm numărul lung al extensiei, lucrul ar putea fi extins mult!

În postarea de astăzi vom vedea cum să apelăm un contact direct de pe telefonul nostru Android, inclusiv extensia și tot ce este necesar pentru a nu fi redirecționați către tabloul sau numărul generic al biroului / companiei. Mult mai rapid și mai eficient!

Cum să formați extensia unui număr de telefon de la Android automat și fără a trece prin tabloul central

Acesta este un truc foarte practic pentru agenții de vânzări care, datorită caracterului lor mobil, apelează întotdeauna cu smartphone-ul și dintr-o rețea mobilă. În acest caz, cheia este să știm cum se formează extensiile automat și tocmai asta vom vedea în continuare.

Înainte de a începe, trebuie clarificat faptul că există 2 metode pentru apelarea extensiilor de telefon :

  • Marcajul lent
  • Cadranul de așteptare

Apelarea întreruptă este utilizată atunci când, atunci când formați numărul principal, sistemul ne permite să formăm extensia direct, fără a aștepta. Dacă, pe de altă parte, trebuie să așteptăm să sune primul mesajul de întâmpinare înainte să putem introduce extensia, atunci vom folosi apelarea în așteptare . În funcție de tabloul telefonic al contactului nostru, va trebui să folosim o metodă sau alta.

Cum se utilizează apelarea întreruptă de la Android pentru a apela automat extensiile

Apelarea întreruptă permite introducerea extensiei imediat după efectuarea apelului. Acest lucru pe Android se aplică după cum urmează.

  • Deschidem aplicația Contacte Android și selectăm persoana pe care dorim să o apelăm.
  • Faceți clic pe pictograma creion pentru a edita contactul și a adăuga extensia.

  • În câmpul în care am notat numărul de telefon, vom adăuga o virgulă și extensia corespunzătoare . Pe rând și fără spații, așa cum apare în imaginea de mai jos.

  • Salvăm modificările făcute.

De exemplu, dacă numărul contactului este (01) 234 567 899 și extensia este 1234, ar trebui să indicăm „ 01234567899.1234 ”.

În telefoanele Android vom vedea că tastatura numerică în sine are deja un buton numit „Pauză” pentru a adăuga virgula corespunzătoare înainte de extensie.

Acum că avem contactul editat cu extensia adăugată, trebuie doar să facem apelul. Mobilul nostru va forma numărul împreună cu extensia indicată.

Unii utilizatori se plâng că această metodă eșuează uneori când robotul telefonic de pe tablou se decuplează prea repede. Pentru a rezolva acest lucru, tot ce trebuie să facem este să adăugăm mai multe virgule între numărul lung și extensia contactului nostru. Fiecare virgulă corespunde unei pauze de 2 secunde.

Cum să apelați extensiile folosind Dial-On Hold

Când un sistem de telefonie de birou are un robot telefonic, trebuie să așteptăm să auzim întregul mesaj înainte să putem forma extensia. Pentru aceste cazuri trebuie să folosim modul de apelare în așteptare.

  • Deschidem aplicația Contacte Android și selectăm persoana pe care dorim să o apelăm.
  • Faceți clic pe pictograma creion pentru a edita contactul și a adăuga extensia.
  • În câmpul în care am notat numărul de telefon, vom adăuga un punct și virgulă și extensia corespunzătoare . Pe rând și fără spații, așa cum apare în imaginea de mai jos.

Pentru a adăuga punctul și virgula, de la tastatura numerică trebuie să deschidem secțiunea de simboluri și să facem clic pe butonul „ Așteptați ”.

Odată ce am salvat modificările, putem continua să efectuăm un apel de testare. Vom vedea că, în acest caz, sistemul va forma numărul principal, vom asculta mesajul automat al destinatarului și, odată ce mesajul este terminat, va apărea pe ecran un mesaj care ne va întreba dacă dorim să formăm extensia contactului. Spunem da și atât. Simplu ca buna ziua!

LEGATE : Cum să recuperezi un contact pierdut sau șters pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .