Cum să vizionați Hamilton online (legal, desigur) - The Happy Android

Dacă există vreun spectacol care a crescut pe ascuns în popularitate pentru a deveni unul dintre cele mai mari hituri din ultimii ani, trebuie să fie Hamilton-ul lui Lin-Manuel Miranda. O operă de teatru muzical care se remarcă prin compozițiile sale atrăgătoare, la jumătatea distanței dintre hip-hop și R&B, unde sunt povestite experiențele personale și politice ale lui Alexander Hamilton, tatăl fondator și secretarul Trezoreriei SUA. Compus și interpretat însuși de Lin-Manuel, spectacolul a fost catapultat spre succesul mondial de la premiera sa de la Broadway în 2015.

Deși Hamilton este un musical care de ani de zile se bucură doar în direct în cinematografe, popularitatea sa enormă a făcut ca spectacolul să ajungă în cele din urmă și la platformele de streaming .

Cum să vizionați Hamilton online în Spania, Statele Unite și alte țări

În prezent Disney + este platforma care are drepturile de streaming online ale lui Hamilton. De câteva săptămâni platforma a încetat să mai ofere perioada de încercare gratuită de 7 zile, așa că va trebui să plătim cei aproape 7 euro (sau dolari, dacă accesăm din SUA) pe care îi costă abonamentul de o lună pentru a ne putea bucura de succes muzical.

Ținând cont de cât costă un bilet de teatru, este încă un preț foarte accesibil, adăugând că, întâmplător, ne putem bucura și de întregul catalog Disney + cu filmele sale Star Wars, Marvel, Pixar și alte producții ale companiei Mickey Mouse.

Deci nu: nu există nicio modalitate de a urmări Hamilton gratuit și legal chiar acum. Deși este un aspect pozitiv, după ce ne-am înregistrat pe platformă pentru a pregăti această postare, am putut verifica dacă calitatea produsului este extrem de atentă. Pe de o parte , streamingul este oferit în calitate 4K Ultra HD , cu o producție foarte atentă, înregistrată live la New York în iunie 2016, cu o durată de 2 ore și 40 de minute. Deoarece este un muzical live, opera este difuzată în versiunea sa originală, deși astăzi are încă doar subtitrări în limba engleză. Sperăm că Disney + o va rezolva adăugând subtitrările corespunzătoare în spaniolă, pentru cei care ne plac vor să se bucure din plin de el din alte țări vorbitoare de spaniolă.

Hamilton pe net: alt conținut interesant

Succesul lui Hamilton a surprins mai mult de unul prin surprindere, deși deja în 2017 am putut vedea cum pe parcursul sezonului 9 din seria lui Larry David -Curb your Enthusiasm- Lin-Manuel însuși a fost un personaj recurent, jucându-se singur în timp ce încerca să interpreteze musicalul „Fatwa”. Dacă l-am văzut deja pe Hamilton fără îndoială, acestea sunt câteva episoade pe care nu ar trebui să le pierdem din vedere, nu din cauza referințelor la Hamilton, ci din cauza umorului extraordinar pe care îl emană fiecare dintre capitolele acestei serii. De asemenea, spre deosebire de Disney + HBO încă oferă o perioadă de încercare gratuită de 2 săptămâni, permițându-ne să urmărim întregul sezon simultan fără a cheltui un ban.

Pe alte platforme, cum ar fi YouTube, găsim și conținut interesant, cum ar fi coloana sonoră Hamilton care a devenit atât de populară în rândul publicului - o coloană sonoră care se află și pe Spotify - și alte videoclipuri interesante realizate de fanii muzicalului. Cartea Hamilton este disponibilă și pe Amazon, precum și CD Hamilton (Original Broadway Cast Recording) și cartea de partituri cu compozițiile originale ale lui Lin-Manuel Miranda.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .