Comanda „OK Google” poate fi schimbată cu alta? Răspunsuri!

Asistentul vocal Google mai are încă un drum lung de parcurs. Deși recunoaște deja o mulțime de comenzi și face un număr considerabil de lucruri, așteptăm în continuare aspecte precum celebra comandă de activare pentru a fi personalizate.

Personal, nu-mi place prea mult „OK Google” și ar fi minunat dacă am putea folosi cel puțin alte declanșatoare precum „Hei Google”, așa cum permite versiunea anglo-saxonă a acestui serviciu. Făcând câteva căutări rapide pe Google, am descoperit că există metode pentru a schimba vocea de activare în „Hei Jarvis” . Nu ar fi brutal să poți vorbi cu Google de parcă ar fi fost inteligența artificială a lui Tony Stark, Iron Man însuși?

Comanda de activare a Asistentului Google poate fi schimbată în „Hei Jarvis” sau în orice altă frază prestabilită?

Din păcate, asta se poate face ... până acum câțiva ani. Trucul a constat în instalarea „ Open Mic + ”, o aplicație de ascultare continuă care ne permite să stabilim o comandă vocală personalizată pentru a efectua anumite acțiuni, cum ar fi deschiderea asistentului virtual al dispozitivului nostru Android sau Google Home.

În timp ce pregăteam acest tutorial, am instalat aplicația în cauză, doar pentru a deschide aplicația și a descoperit că, din păcate, Google îi ceruse dezvoltatorului să nu mai folosească motorul de ascultare .

Această aplicație nu a fost actualizată de 4 ani și nu mai este utilă pentru mult. Nu-l instalați.

Concluzie, aplicația funcționează la jumătatea drumului și nu servește la schimbarea comenzii de activare a OK Google, ceea ce căutăm. Dezvoltatorul recomandă utilizarea aplicației Commandr ca alternativă, dar se pare că și acest instrument a încetat să funcționeze (și există).

Alte comenzi valide de activare pentru asistentul vocal Google

Bon. Deci, nu putem schimba comanda de activare vocală. Bineînțeles, ceea ce nimeni nu ne împiedică este să jucăm puțin cu asistentul pentru a face să credem că spunem „OK Google” atunci când chiar nu este.

Permiteți-mi să explic, nu toată lumea vocalizează sau citește „OK Google” în același mod. Acesta este un lucru pe care programatorii Google l-au luat în considerare și, prin urmare, asistentul este destul de permisiv atunci când vine vorba de ascultarea activării „cuvintelor magice”.

Prin urmare, putem folosi unele variante fonetice pe care sistemul de recunoaștere a vorbirii le acceptă ca valabile. Făcând câteva teste, am reușit să fac ca expertul să recunoască următoarele comenzi de activare:

 1. OK Gu Gu
 2. Ok bubel
 3. Ok gugun
 4. OK Bugel
 5. Ok dugel
 6. Ok gubu
 7. OK Gugen

Acestea sunt doar 7 exemple pe care le-am reușit să scot cu un microfon pentru o vreme. OK Gu Gu mi se pare destul de amuzant, așa că voi începe să-l folosesc de acum înainte. Dar nici OK Bugel nu este rău (ceea ce ne amintește de miticul Daily Bugle al lui Spiderman) și OK Gugen are și firimitul său (perfect pentru iubitorii de artă, referindu-se la Muzeul Guggenheim din Bilbao).

Când folosim oricare dintre aceste fraze de activare, sistemul le recunoaște fără probleme.

În plus față de aceste comenzi alternative, cititorii de bloguri au găsit alte voci de activare compatibile, care funcționează perfect și pentru a trezi Asistentul Google din somnul său:

 • Ok goku
 • OK, Jose (accentuând „o” în loc de „e”)
 • Bine frate
 • OK Gambol (din Amazing World of Gumball)
 • Ok, Gúru
 • OK Gorgonio
 • Ok gu
 • OGU
 • Ok Bubu (prietenul lui Yogi Bear)

Vă mulțumesc foarte mult lui Marcos, DAVID, John Larz, Marco1971, Emmanuel, Rafael, Fer Solano, Carlos și altor prieteni pentru contribuțiile dvs. :) Dacă descoperiți orice altă comandă cu care să „spori mintea” asistentului, nu ezitați să o împărtășiți pe zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .