Mai mult de 48.000 de discuri digitale digitalizate de 78 RPM pentru descărcare

78 RPM este acronimul folosit pentru a se referi la primul format de înregistrări de gramofon. Acestea se roteau cu o viteză de 78 de rotații pe minut și erau realizate dintr-un material rigid și fragil (șelac întărit), așa că obișnuiau să se rupă relativ ușor. Ca regulă generală, discurile conțineau o melodie înregistrată pe fiecare din cele două fețe ale sale.

Discul de 78 RPM s-a născut odată cu crearea gramofonului în 1888 și a fost suportul oficial pentru primele discuri comerciale înregistrate începând cu 1889. Ulterior, odată cu apariția discurilor LP și 45 RPM, 78 și-a pierdut treptat popularitatea. , până când a încetat să fie produs în serie în 1965.

Având în vedere fragilitatea lor, poate fi dificil să găsești înregistrări clasice de 78 RPM în stare bună. Mai ales cele care nu au fost reeditate într-un format mai modern. Cu toate acestea, există încă bastioane mici care s-au ocupat de conservarea acestui material valoros pentru generațiile viitoare.

Peste 48.000 de înregistrări ale Bibliotecii Publice din Boston sunt digitalizate pentru streaming și descărcare directă

Vorbim despre Biblioteca Publică din Boston, care păstrează peste 48.000 de înregistrări 78 RPM în arhiva sa sonoră . Discuri care au fost acum digitalizate și puse la dispoziția publicului complet gratuit de către Internet Archive.

Colecția de muzică a Bibliotecii Publice din Boston conține 78 de discuri RPM din anii 1900 până la LP-uri mai moderne din anii 1980. Multe dintre aceste înregistrări, care erau într-un sertar de zeci de ani, sunt acum depășite. pentru a fi disponibil pentru a asculta online sau descărca. Toate acestea fără înregistrare și complet gratuit.

În cadrul acestei colecții uriașe putem găsi genuri variind de la pop, până la jazz, muzică clasică, hillbilly, primele Brass Bands sau operă. Printre înregistrările disponibile găsim piese de artiști celebri precum Duke Ellington, Frank Sinatra și Louis Armstrong . Deși există și o mulțime de materiale de la artiști mai puțin cunoscuți și obscuri care au triumfat cu un anumit subiect într-un mod circumstanțial și apoi s-au pierdut în uitare.

O bibliotecă de sunete care include peste 750 de case de discuri, cu primele înregistrări de jazz americane și primele înregistrări de blues. O colecție care face parte dintr-un proiect mai mare numit 78 Project, dedicat păstrării, căutării și descoperirii înregistrărilor 78 RPM.

În fișierul fiecărui album găsim o mulțime de informații detaliate despre autorii și interpreții pieselor, recenzia ocazională și procesul de digitalizare. Diferite formate audio sunt, de asemenea, oferite pentru descărcare directă: FLAC pe 24 de biți, TIFF, Torrent, VB3 M3U, MP3 și altele.

Introduceți colecția 78 RPM a Bibliotecii Publice din Boston

O colecție impresionantă de interes istoric și informativ

Site-ul Internet Archive are peste 5 milioane de piste audio , inclusiv unele dintre cele mai vechi înregistrări din toate timpurile realizate pe cilindrii de ceară ai lui Edison. Deși are și materiale mai recente de la alți artiști, precum albumele Grateful Dead din anii 60 până în anii 90 și multe altele. Desigur, calitatea sunetului fluctuează de la acceptabilă la sublimă, în funcție de starea de conservare a materialului original.

Putem găsi mai mult conținut pentru a asculta și descărca în arhiva de muzică contemporană ( AICI ) și întreaga colecție de muzică Internet Archive prin următorul LINK .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .