Ce sunt aplicațiile duale și cum să le creați - The Happy Android

Cu siguranță ați auzit de unele aplicații duale . Ce anume sunt? Și în ce se deosebesc de alte aplicații obișnuite? Mulți oameni cred că aplicațiile duale sau clone sunt disponibile numai pe telefoanele Xiaomi și Huawei, dar astăzi vom vedea cum le putem crea pe orice dispozitiv care montează un sistem de operare Android. Sa mergem acolo!

Ce sunt exact aplicațiile duale?

Aplicațiile duale sunt acele aplicații pe care le putem copia în așa fel încât să se comporte ca 2 aplicații total independente una de alta . De exemplu, dacă avem un telefon mobil cu 2 cartele SIM și dorim să folosim WhatsApp atât cu numărul nostru de lucru, cât și cu telefonul personal, putem clona sau duplica aplicația WhatsApp, transformând-o într-o aplicație duală.

Acest lucru funcționează deosebit de bine cu aplicațiile Android care nu au un sistem cu mai multe conturi, cum ar fi WhatsApp menționat anterior. Astfel, fiecare dintre instanțele sau copiile aplicației poate fi configurată separat, fără ca setările unuia să interfereze cu cele ale celeilalte.

Cu alte cuvinte, Android nu vă permite să instalați aceeași aplicație de două ori în același timp. Dacă nu am putea crea aplicații duale, am avea nevoie de un al doilea telefon (sau să ștergem și să reconfigurăm aplicația) ori de câte ori dorim să folosim simultan o aplicație cu 2 configurații diferite.

Cum să creați o aplicație duală pe orice dispozitiv Android

Începând de astăzi, Android nu include opțiunea de a crea aplicații duale în mod nativ. Cu toate acestea, unii producători s-au gândit deja la acest lucru și de aceea au decis să adauge această funcționalitate în stratul de personalizare al terminalelor lor, cum este cazul Xiaomi (MIUI) și Huawei (EMUI) .

Din fericire, nu este necesar să cumpărați unul dintre aceste dispozitive, deoarece putem obține același efect pe orice telefon Android instalând aplicația Parallel Space .

Descărcați QR-Code Parallel Space - Conturi multiple Dezvoltator: LBE Tech Preț: gratuit Descărcați QR-Code Parallel Space - Suport 64Bit Dezvoltator: LBE Tech Preț: Gratuit

Observație: există 2 versiuni ale Parallel Space, versiunea standard și o versiune pe 64 de biți pentru dispozitive mai moderne. Verificați de care are nevoie telefonul dvs. mobil înainte de a lansa instalarea. În mod normal, ne vom da seama imediat, deoarece, dacă dispozitivul nostru nu este compatibil, va apărea un mesaj clar atunci când încercăm să-l descărcăm din Magazin Play.

După ce avem aplicația instalată, pașii de urmat pentru a duplica o aplicație sunt după cum urmează.

  • Deschidem Parallel Space.
  • În mod automat, vom vedea o listă a aplicațiilor pe care le-am instalat pe mobil. Le selectăm pe cele pe care dorim să le clonăm.
  • Faceți clic pe „ Adăugați în spațiu paralel ”.
  • În acest moment, vom vedea cum să creăm o copie a tuturor aplicațiilor pe care le-am selectat pe desktopul Parallel Space.

De aici, trebuie doar să intrăm în aplicația duplicat pentru a o configura pe placul nostru, fără ca acest lucru să interfereze deloc în configurația aplicației originale.

Dacă, de exemplu, am creat un duplicat al WhatsApp, îl putem folosi cu un al doilea număr de telefon. Nu e rău, nu? Același truc va fi util și pentru aplicațiile în care folosim mai mulți utilizatori (cum ar fi Twitter, Instagram sau Facebook) și este o întrerupere destul de mare să trebuiască să închidem și să ne conectăm pentru a schimba profilurile. În acest fel, totul este bine separat și accesibil.

Cum se activează aplicații duale pe telefoanele mobile Xiaomi (MIUI)

Una dintre principalele caracteristici pe care Xiaomi le-a încorporat în stratul de personalizare MIUI 8 , lansat în 2016, a fost posibilitatea de a crea aplicații duale sau „Aplicații duale”.

Dacă avem o companie mobilă cu această interfață sau o versiune superioară a MIUI, putem activa aplicațiile duale din setările sistemului și fără a fi nevoie să instalăm aplicații terțe.

  • Intrăm în meniul „ Setări ” Android.
  • Faceți clic pe „ Aplicații duale ”.
  • Activăm fila aplicației pe care dorim să o clonăm.

Simplu ca buna ziua. O nouă versiune complet independentă a aplicației selectate va fi creată automat, cu propriile date și setări. Îl putem diferenția de original datorită desenului unui mic lacăt galben care apare lângă pictograma aplicației.

Cum se creează aplicații duale pe terminalele Huawei (EMUI)

În 2017, Huawei s-a alăturat acestei inițiative, inclusiv posibilitatea de a duplica aplicații în mod nativ pe mobilele lor cu EMUI 5.0 și un nivel de personalizare mai mare.

Funcția se numește „Twin Apps” sau Twin Applications și o putem activa fără prea multe complicații.

  • Accesăm „Setările” telefonului.
  • Intrăm în meniul „Twin Apps” sau „Twin Applications”.
  • Activăm fila aplicației pe care dorim să o clonăm.

Odată clonată, o nouă pictogramă a aplicației va fi adăugată pe desktop. Pentru a o diferenția de aplicația originală, pictograma clonării va avea un număr albastru 2 .

Sursa: XDA-Developers

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că atunci când Huawei și Xiaomi au inclus nativ aplicații duale, acestea erau deja prezente pe Android de ceva timp cu aplicații precum Parallel Space. Înseamnă asta că instrumentele Xaiomi și Huawei fiind mai recente sunt mai bune?

Deși este adevărat că Parallel Space poate fi mai puțin practic în comparație, oferă, de asemenea, o versatilitate mai mare, permițându-vă să creați mai multe duplicate ale aceleiași aplicații. Ceea ce nu este cazul terminalelor Xiaomi și Huawei.

Fără îndoială, idealul ar fi ca aplicațiile să poată fi duplicate în mod nativ din versiunea de stoc a Android, dar cel puțin deocamdată se pare că va dura încă ceva timp să ajungă. Din fericire, alternativele pe care le avem în prezent nu sunt în direcția greșită și oferă soluții mai mult decât demne pentru cei care trebuie să stoarcă puțin mai mult posibilitățile telefonului lor mobil.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .