Cum să eliminați permisiunile de rădăcină de pe un dispozitiv Android - Android fericit

Dacă avem un mobil sau o tabletă Android înrădăcinată și ne gândim să-l vindem, este recomandabil să eliminăm permisiunile root. În prezent, unele aplicații precum Netflix nu funcționează pe dispozitive înrădăcinate, deci acolo putem avea și un motiv bun pentru a acționa. Este ceva care se întâmplă în mod regulat în multe cutii TV chinezești, care sunt deja înrădăcinate în fabrică. Soluții?

Astăzi vom analiza câteva metode simple pentru a elimina privilegiile superutilizatorului Android . Dacă sunteți interesat, continuați să citiți, deoarece acest lucru poate fi foarte bun pentru noi.

Pentru acest tutorial voi anula permisiunile root ale unui Oukitel Mix 2, dar exemplul este, în general, transferabil pe alte dispozitive Android de pe piață. Trebuie, de asemenea, să clarificăm că fiecare terminal este o lume, deci este posibil să nu funcționeze în cazul nostru specific și trebuie să căutăm alte alternative nerotice .

Este ceea ce au aceste lucruri ... niciodată nu iau nimic de la sine înțeles până nu o vezi cu ochii tăi, dar, bine. Hai să mergem la mizerie!

Care sunt consecințele dezrădăcinării?

Eliminarea rădăcinii ca atare nu are consecințe tangibile care pot afecta funcționarea sistemului sau a aplicațiilor. Dincolo de da, consecințele faptului că ne-am înrădăcinat anterior Android-ul.

  • Garanția terminalului este nulă . Acest lucru se întâmplă în cazul majorității producătorilor (OEM), dar există și alții, cum ar fi OnePlus, care continuă să accepte telefoane înrădăcinate.
  • Multe acțiuni efectuate cu rădăcină sunt ireversibile . Dacă am șters sau modificat un fișier important din sistem, anulând privilegiile de rădăcină, nu vom mai putea restabili fișierul respectiv.

Trebuie remarcat faptul că, dacă avem un telefon Samsung, nu este recomandat să încercăm să eliminăm Knox înainte de a-l dezrădăcina. Pe lângă punerea în pericol a integrității dispozitivului, această acțiune nu mai servește la resetarea contorului blițului la zero.

După cum se spune din AndroidPit, de mult timp contorul de bliț a fost o piesă de hardware (o siguranță care arde). Prin urmare, nu puteți anula sau reseta contorul respectiv. În consecință, nu există nicio modalitate de a evita pierderea garanției în aceste tipuri de situații.

Cum se elimină permisiunile root de pe un terminal Android

Cel mai curat și mai sigur mod de a elimina permisiunile root de pe un dispozitiv Android este prin utilizarea aplicației Super SU . Aceasta este aplicația care este utilizată în mod obișnuit pentru a gestiona permisiunile rădăcină ale unui terminal și, de asemenea, servește la dezinstalarea sau dezactivarea acestor permisiuni de administrator.

Cel mai probabil, avem deja aplicația instalată pe telefon sau tabletă, dar dacă nu, o putem descărca în continuare de pe Uptodown (APK), site-ul oficial al ChainFire (ZIP) sau XDA-Developers (AICI).

Odată ce avem totul gata, trebuie doar să mergem la setările SuperSU „ Setări -> Unroot complet ” și să facem clic pe „ Continuă ” în mesajul de avertizare care va apărea în continuare. Pentru a termina, trebuie doar să repornim telefonul și gata.

Alternativă: unroot prin dezinstalarea manuală a fișierelor

Dacă acest lucru nu funcționează pentru noi, putem folosi oricând metoda vechii școli : ștergeți manual fișierele care alcătuiesc permisiunile superutilizatorului. Acest proces este mai delicat și este recomandat doar dacă știm foarte bine ce facem.

Pentru ao realiza, trebuie doar să folosim un manager de fișiere și să ștergem anumite fișiere manual.

  • / system / bin / su
  • / system / xbin / su
  • /system/app/superuser.apk

În funcție de aplicația pe care o folosim pentru a gestiona rădăcina, numele APK-ului poate varia ușor. Trebuie doar să-l căutăm în / system / app / folder.

Alternativa # 2: utilizați un program de dezinstalare universal universal

În mod normal, nu-mi place să recomand acest tip de instrumente „universale”, deoarece acestea eșuează mai mult decât o pușcă de târg. În cazul lui Impactor Unroot, acesta are un rating destul de pozitiv pe Google Play (mult peste celelalte similare) și pare să elimine rădăcina destul de bine .

Dacă suntem interesați să încercăm acest tip de soluție, Impactor este aplicația de încercat fără îndoială.

Descărcați QR-Code Impactor Universal Unroot Dezvoltator: Andrea Cioccarelli Preț: Gratuit

Nimic din toate acestea nu funcționează? Reinstalați ROM-ul stoc

Dacă nimic din toate acestea nu ne ajută să eliminăm rădăcina dispozitivului, ultima opțiune pe care o avem este să reinstalăm software-ul din fabrică. Pentru a face acest lucru, va trebui să găsim și să descărcăm firmware-ul oficial al terminalului nostru , conectându-l prin USB la computer pentru a efectua intermitentul.

Acesta este un proces care variază în funcție de dispozitiv, deci cel mai bine este să faceți o căutare pe Google cu privire la modul de instalare a ROM-ului oficial al terminalului XXX. Sau aruncați o privire la forumul XDA-Developers, una dintre cele mai fiabile surse pentru acest tip de activitate.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .