Cum să transformi un dispozitiv Android într-o consolă de jocuri retro

Dacă ne plac jocurile retro  și dorim să ne construim propriul sistem acasă, o modalitate bună de a face acest lucru este utilizarea Android. De la emulatoare pentru Mega Drive, N64, GBA, PS1 sau Super Nintendo, prin alte sisteme precum MAME, toate acestea sunt disponibile în format de aplicație pentru Android. Și adevărul este că sunt foarte confortabili.

În plus, de ceva vreme, am reușit să vedem și reeditări oficiale de jocuri retro în Play Store, cum ar fi clasicele Sega Forever, sau saga Final Fantasy și Dragon Quest. Acestea fiind spuse, să vedem cum ne putem transforma telefonul, tableta sau TV Box într-un fel de consolă Android pentru jocuri retro .

Cum să transformi vechiul tău mobil Android într-o consolă clasică de jocuri video

Jocurile video din anii 80 și 90 nu sunt de obicei foarte solicitante, așa că, dacă avem un mobil Android vechi, îi putem da o viață nouă dacă decidem să îl folosim pentru a- l conecta la televizor și a-l folosi ca o consolă de jocuri .

Lucruri de care vom avea nevoie

Pentru a asambla sistemul complet, vom avea nevoie de următoarele elemente:

  • Un telefon sau tabletă Android.
  • Un adaptor USB C la HDMI pentru mobil și un cablu HDMI pentru conectarea la televizor.
  • Dacă telefonul nostru mobil nu are un port USB C, va trebui să folosim o altă metodă pentru a conecta telefonul la televizor.
  • Un emulator sau o suită de retrogaming.
  • ROM-urile jocurilor care ne interesează.
  • Un gamepad sau un controler de jocuri video (Bluetooth).
  • Un încărcător pentru ca dispozitivul să fie întotdeauna pornit și să nu rămână fără baterie.

Dacă avem un TV Box, este și mai ușor, deoarece nu vom avea nevoie de niciun cablu sau adaptor suplimentar pentru a conecta dispozitivul Android la televizor.

Emulatoare

Odată ce am pus mâna pe toate componentele „consolei noastre Android”, ceea ce ne poate lua cel mai mult este să găsim emulatoarele corecte. Dacă am auzit de platforme retro, fabulosul Recalbox ne va suna cu siguranță. Din păcate, nu este o soluție disponibilă pe Android, deși putem găsi emulatoare cross-platform precum RetroArch , care acceptă mai multe console în același timp.

Gamepad-ul

Pentru a obține o experiență de joc adecvată, vom avea nevoie de un gamepad Bluetooth. Putem profita de comenzile PS4 - căutați AICI pentru a vedea cum - sau cumpărați un controler compatibil cu Android. În prezent există producători precum 8Bitdo care fac adevărate minuni, cu gamepad-uri retro de cea mai înaltă calitate și estetică.

Jocurile

Acum, că avem emulatoarele și gamepad-ul, trebuie doar să punem mâna pe câteva jocuri. Acestea sunt cele cunoscute în mod obișnuit ca ROM-uri, care este practic jocul comprimat într-un fișier ZIP sau RAR .

Trebuie să ne amintim că realizarea copiilor de rezervă ale jocurilor sau ROM-urilor este legală atâta timp cât suntem în posesia cartușului sau a jocului original. La fel, descărcarea ROM-urilor de joc pe care nu le avem în format fizic este complet ilegală.

Ca alternativă, putem, de asemenea, să „rupem” propriile noastre ROM-uri folosind un dispozitiv precum Retrode, datorită căruia putem extrage conținutul cartușului nostru și îl putem descărca pe un computer printr-o conexiune USB.

Acestea fiind spuse, există și ROM-uri gratuite de la dezvoltatori independenți care nu încalcă niciun drept de autor și, în unele cazuri, sunt foarte bine.

Retrogaming pe Android prin KODI

O altă alternativă foarte recomandată pentru a juca jocuri video pe Android este KODI. Începând cu versiunea 18 a aplicației, aceasta încorporează un nou instrument numit Retroplayer.

Putem vedea cum să configurăm Retroplayer pe dispozitivul nostru Android prin ACEST TUTORIAL.

Cum se configurează suita de emulator RetroArch pentru Android

Ideea utilizării RetroArch este să avem un singur instrument central care să ne permită să imităm toate jocurile. Deci, putem face totul de la un singur site fără a fi nevoie să deschidem și să închidem în mod constant aplicații.

Descărcați QR-Code RetroArch Dezvoltator: Libretro Preț: gratuit Descărcați QR-Code RetroArch64 Dezvoltator: Libretro Preț: Gratuit

În prezent, există 2 versiuni de RetroArch, o versiune standard pentru dispozitive mai vechi și o versiune pe 64 de biți pentru dispozitive Android mai moderne. Prin urmare, este recomandabil să verificați ce versiune avem nevoie înainte de a instala aplicația. În mod normal, ne vom da seama imediat, deoarece dacă dispozitivul nostru nu este compatibil, va apărea un mesaj foarte clar atunci când încercăm să-l descărcăm de pe Play Store.

Odată ce avem aplicația instalată, RetroArch ne va cere permisiunea de a ne scana memoria internă. În acest fel, va detecta folderele în care se află ROM-urile de joc.

Apoi, vom continua să descărcăm emulatoarele pe care le vom folosi. Pentru aceasta, vom „ Încărca nucleul -> Descărcați nucleul ” și vom selecta emulatoarele care ne interesează. Există mai mult de cincizeci de alegeri.

În cele din urmă, ne întoarcem la meniul principal și facem clic pe „ Încărcare conținut ”. Căutăm ROM-ul jocului pe care vrem să îl încărcăm cu emulatorul corespunzător și vom fi pregătiți pentru o sesiune bună de retrogaming.

Printre diversele sale caracteristici, RetroArch are un instrument de actualizare online, multiplayer online pentru acele jocuri care îl acceptă și, mai presus de toate, capacitatea de a salva jocul . Acest lucru funcționează chiar și cu jocurile care nu au inițial o funcție de salvare, ceea ce ne permite să oprim și să reluăm jocurile atunci când este cel mai potrivit pentru noi.

ClassicBoy ca alternativă

O altă suită de emulare disponibilă și pe Android este ClassicBoy. Acesta acceptă până la 8 emulatoare diferite și are controale personalizabile, deși versiunea gratuită nu oferă opțiunea de a salva jocul. Ceva pe care îl putem rezolva dacă obținem versiunea premium, care costă aproximativ 3,5 euro.

Descărcați QR-Code ClassicBoy (32-bit) Game Emulator Dezvoltator: PortableAndroid Preț: Gratuit

Personal cred că, în general, nu este la fel de bun ca RetroArch, dar are câteva lucruri interesante, cum ar fi suport pentru până la 4 jucători, controlul gesturilor și accelerometru.

Emulatoare dedicate: Citra, Nostalgia NES și MAME4droid

În cele din urmă, menționați că există și posibilitatea de a instala emulatoare de sistem specifice. De exemplu, în ultimele luni Citra , clasicul emulator Nintendo 3DS pentru Android, a devenit foarte popular . Pe de altă parte, dacă singurul lucru care ne interesează este redarea titlurilor de 8 biți din NES, atunci fără îndoială ar trebui să instalăm Nostalgia NES , un emulator pentru Android care se luptă de ani de zile și funcționează foarte bine. La fel, dacă preferăm arcadele unei vieți, nimic altceva ca să încercăm MAME4droid , un alt emulator care face școală.

Pe scurt, Android are emulatoare pentru majoritatea sistemelor clasice, unele mai bune decât altele, dar ceea ce nu există nicio îndoială este că există o comunitate care nu încetează să scoată lucruri noi pentru a profita la maximum de secțiunea redabilă a dispozitivelor noastre mobile. Putem găsi și alte emulatoare interesante în postarea „ Cele mai bune 10 emulatoare pentru Android” . Nu-l pierde din vedere!

Ti s-a parut interesant acest post? Dacă da, puteți găsi alte articole similare în categoria Android .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .