Cum să obțineți parola de pe un WiFi folosind comenzile CMD

Uneori nu ne amintim parolele WiFi . Este normal. Având în vedere că, odată ce am introdus parola pentru prima dată, dispozitivul se conectează automat la ocazii succesive, este foarte probabil să o uităm. În postarea de astăzi vom vedea cum o putem accesa rapid în Windows 10 utilizând comenzile MS-DOS în CMD.

Ce este un profil WLAN?

Unii utilizatori folosesc parole complexe formate din caractere, simboluri și numere aleatorii. Alții pur și simplu rămân cu parola implicită atunci când configurăm routerul pentru prima dată. În oricare dintre aceste 2 cazuri, parolele sunt de obicei destul de greu de memorat.

Acest lucru ar putea deveni o dramă dacă pierdem bucata de hârtie unde avem parola, o uităm sau pur și simplu nu vrem să schimbăm parola WiFi existentă. Pentru aceste situații există ceea ce se numește profilul WLAN , o colecție de date care ne va ajuta să ieșim din mlaștină în cel mai practic mod.

Un profil WLAN este generat ori de câte ori un utilizator introduce o acreditare WiFi și o conexiune wireless este stabilită cu succes. Profilul acelei rețele WiFi include date esențiale, cum ar fi numele rețelei, setările și parolele .

Ceea ce vom face în continuare este să accesăm acele date prin linii de comandă. Această metodă funcționează indiferent dacă suntem sau nu conectați la respectiva rețea WiFi. Este suficient să existe o conexiune reușită cel puțin o dată pentru ca datele de acces să fie înregistrate.

Cum să găsiți parola pentru o rețea WiFi prin comenzile MS-DOS (CMD)

Pentru a obține parola unui WiFi pe care l-am uitat prin comenzi pe un computer Windows, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să deschidem o fereastră de prompt de comandă.

  • Apăsăm tasta Windows + R, tastăm „cmd” și apăsăm Enter. Putem scrie aceeași comandă și în Cortana.

  • Scriem următoarea comandă (fără ghilimele): " netsh wlan show profile "

  • Acum vom tasta următoarea comandă, înlocuind WIFI cu numele rețelei WiFi care ne interesează: " netsh wlan show profile WIFI key = clear "

  • Dacă am introdus corect comanda, sistemul ne va arăta toate datele asociate cu profilul WLAN al acelei conexiuni WiFi, inclusiv parola. Vom găsi acest lucru în secțiunea „ Setări de securitate ”.

După cum puteți vedea, este o metodă foarte simplă de a vă aminti parolele uitate sau vechi, precum și o sursă excelentă de informații despre tipul de rețea wireless pe care o folosim.

Dacă vi s-a părut util sau interesant acest post, nu ezitați să vizitați categoria Windows , unde veți găsi o mână bună de articole similare care sunt destul de curioase.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .