Cum se instalează Android utilizând un ROM personalizat - Android fericit

Dacă ați citit postările săptămânii trecute, veți observa că toate articolele au urmat același obiectiv și nu este altceva decât să instalați un ROM personalizat sau „ROM gătit” de Android pe smartphone-ul nostru .

În mod normal, dispozitivele mobile sunt echipate de producător cu versiuni „limitate” de Android (ROM-uri stoc) care ne împiedică să facem anumite lucruri (cum ar fi permisiunile root ) și care aduc, de asemenea, o mulțime de aplicații pe care nu le putem dezinstala.

Vrei o versiune îmbunătățită de Android, mai rapidă și care să gestioneze mai bine resursele telefonului sau tabletei? Instalați un ROM personalizat .

Pașii anteriori pentru instalarea unui ROM Android personalizat

Pentru a instala o versiune personalizată sau un ROM personalizat, va trebui mai întâi să faceți câteva lucruri:

  • Obțineți permisiuni de root pe dispozitivul dvs.
  • Instalați o recuperare personalizată .

Permisiunile de rădăcină nu sunt strict necesare în principiu, dar vă recomand să vă rădăcinați telefonul mai întâi. În acest fel, veți evita orice tip de eroare din cauza problemelor de permisiune a folderului la instalarea noii ROM. Toate informațiile necesare pentru a vă rădăcina telefonul se află în postul Cum să rădăcinați orice dispozitiv Android .

În ceea ce privește instalarea recuperării personalizate, vă recomand să aruncați o privire la articolul „ Cum se instalează o recuperare personalizată pe Android ”.

Care sunt cele mai populare ROM-uri personalizate?

Unul dintre cele mai populare și mai susținute astăzi este CyanogenMod , o adevărată minune care revitalizează fiecare dispozitiv care îi cade în mâini. Aceasta este o versiune foarte curată de Android, cu aplicațiile potrivite și cu o utilizare eficientă a resurselor.

Pe lângă ROM-ul Cyanogen există și alte versiuni foarte bune, precum Paranoid Android sau AOKP, care ar trebui luate în considerare.

Cum se instalează un ROM personalizat

Procesul de instalare a unui ROM gătit este întotdeauna același: modul de recuperare standard al dispozitivului este intermitent pentru a instala o recuperare personalizată, iar din această recuperare instalați ROM-ul dorit .

Acesta este cazul în 100% dintre dispozitivele care funcționează cu Android, dar apoi fiecare ROM are propriile sale particularități de luat în considerare în timpul instalării. Prin urmare, este foarte important să citiți toate specificațiile dezvoltatorului ori de câte ori vom instala un ROM personalizat pe telefonul sau tableta noastră.

Cel mai bun mod de a găsi un ROM compatibil cu dispozitivul dvs. este să îl căutați direct pe Internet:

„Marca / modelul dispozitivului” + ROM personalizat

De asemenea, puteți consulta forumul XDA Developers , unde veți găsi o infinitate de ROM-uri disponibile.

Procesul de instalare

  • Copiați ROM-ul pe care doriți să-l instalați pe un card SD ( ROM-urile vin de obicei într-un format de fișier comprimat sau .ZIP și așa trebuie să le copiați în memoria SD pentru instalare ).
  • Introduceți cardul SD în dispozitiv și porniți-l în modul de recuperare pentru a încărca recuperarea personalizată. Accesul la recuperare se obține de obicei prin apăsarea butonului de alimentare + volum în sus sau în jos timp de aproximativ 5-6 secunde.
  • Odată ajuns în recuperarea personalizată (cum ar fi TWRP sau ClockworkMod Recovery) trebuie doar să accesați „ Instalare ” pentru a începe procesul de instalare.

  • După instalare, ștergeți memoria cache (Ștergeți memoria cache) și reporniți telefonul. Prima încărcare durează de obicei mult timp, aproximativ 5 sau 10 minute până când sistemul se încarcă complet.

De asemenea, indicați că este recomandabil să efectuați o resetare din fabrică înainte de instalare, pentru a evita posibilele erori sau erori în timpul procesului.

Amintiți-vă, de asemenea, să faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor și fotografiilor dvs. dacă nu doriți să le pierdeți la schimbarea versiunii dvs. Android.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .