Cele 10 telefoane cu cea mai bună cameră foto din 2018 Decideți „POTATO”!

Cu doar o săptămână în urmă a sosit noul meu Xiaomi Mi A1 și adevărul este că face niște fotografii terifiante. Obișnuit cu smartphone-urile cu obiective mai normale, aceasta a fost o îmbunătățire considerabilă. Ceea ce m-a făcut să mă gândesc: de ce să nu fac o postare cu cele mai bune telefoane cu cameră ale momentului ? Bună idee!

În mod normal, vorbesc întotdeauna despre telefoanele mid-range, deci acesta este un moment bun pentru a atinge cerul și pentru a ne pune dinții lungi. După cum vă puteți imagina, artileria grea a producătorilor de top de pe planetă intră aici. Așa că pune-ți niște ochelari de soare buni dacă nu vrei să fii orbit de aceste mici bijuterii.

Cele 10 telefoane cu cea mai bună cameră foto din 2018

Ar trebui clarificat faptul că, atunci când vorbim despre telefoane mobile cu o cameră foto mai bună, nu trebuie doar să ne uităm la obiectiv sau la software-ul pe care producătorul îl folosește pentru a procesa imaginile. De asemenea, trebuie să ținem cont și de alte aspecte:

  • Baterie : Dacă vrem să facem multe fotografii în călătoriile noastre sau în zilele libere, vom avea nevoie de un mobil care, pe lângă o cameră foto bună, are o baterie considerabilă.
  • Ecran : Dacă nu lucrăm cu imaginile de pe un PC sau dorim să le imprimăm și, de obicei, ceea ce facem este să încărcăm fotografiile direct pe RRSS, vom avea nevoie de un ecran decent. Pentru aceasta, cele mai bune sunt telefoanele cu ecran OLED.

Cu toate acestea, începem. Lista este împărțită în 2 părți. Unul, cu gama high-end cu cea mai bună cameră de pe piață, și altul dedicat celei mai bune game mid pentru a face fotografii.

Smartphone-urile high-end cu cele mai bune camere ale momentului

Am început cu crème de la crème. Cele mai bune telefoane mobile (și cele mai scumpe) pe care le putem cumpăra în magazin pentru a face fotografii bune așa cum a vrut Dumnezeu.

Samsung Galaxy S9 Plus

Galaxy S9 Plus este mobilul cu cea mai bună cameră a momentului . Oferă rezultate foarte bune în toate secțiunile: include noua tehnologie Dual Aperture , senzor dual 12MP + 12MP pe spate și capacitatea de a înregistra video în mișcare lentă la 240 fps (1080p).

Diafragma duală este un adevărat punct culminant, deoarece vă permite să jucați cu o diafragmă care merge de la f / 1,5 la f / 2,4. În acest fel, obiectivul se poate calibra între f / 1,5 pentru medii cu lumină scăzută și f / 2,4 pentru a reduce supraexpunerea în medii luminoase.

În plus, avem întotdeauna un efect bokeh de estompare întotdeauna recunoscător și un software care în modul automat se ocupă practic de tot ceea ce este important. Primul telefon mobil care încorporează o cameră foto cu f / 1.5 și o bestie când vine vorba de fotografia mobilă.

Amazon | A se vedea Samsung Galaxy S9 Plus

Huawei P20 Pro

Huawei s-a regăsit întotdeauna în Olympus fotografic datorită colaborării sale cu Leica (un producător de optică de frunte din sector). Cu Huawei P20 Pro au surprins prieteni și străini cu o combinație puternică de cameră frontală + cameră triplă spate .

Pe de o parte, avem o cameră selfie de 24MP în partea din față, iar pe de altă parte, o cameră triplă spate de 40MP + 20MP + 8MP. Dacă adunăm toți senzorii, obținem cifra nebună de 92 megapixeli. Să vedem cine tușește Huawei acum.

Senzorii din spate au o deschidere de f / 1,8, f / 1,6 și respectiv f / 2,4. Obiectivul principal de 40MP este însoțit de un obiectiv alb-negru de 20MP , care ajută la îmbunătățirea procesării imaginii, eliminând zgomotul și extinzând gama dinamică. Al treilea obiectiv de 8MP este folosit pentru a mări până la 3X fără a activa zoomul digital . O minune.

Amazon | A se vedea Huawei P20 Pro

Google Pixel 2 / Pixel 2 XL

Al treilea în dispută este Google Pixel 2. Considerat de mulți cel mai bun telefon mobil pentru a face fotografii, deși are un singur obiectiv pe spate. Oferă rezultate foarte bune în medii slab iluminate și se remarcă remarcabil în selfie-uri.

Are un mod portret foarte asemănător cu cel al iPhone X și Galaxy Note 8, cu fundalurile acelea neclare, iar cel mai bun lucru este că cu camera frontală oferă rezultate foarte similare. Atât modelul Pixel 2, cât și modelul XL sunt primele telefoane Google care prezintă Pixel Visual Core, un procesor conceput special pentru a îmbunătăți procesarea HDR + a fotografiilor.

Camera sa din spate este de 12,2MP cu diafragmă f / 1,8, iar partea din față are 8MP, cu focalizare automată laser și detectare de fază.

Amazon | Vedeți Google Pixel 2

iPhone X

Camera iPhone X este cea mai bună pe care am văzut-o pe iOS până acum. Este foarte asemănător cu Pixel 2, dar se remarcă mai ales când vine vorba de zoomul său optic 2X . Acest lucru permite iPhone-ului să mărească imaginea fără a pierde detaliile sau definiția. Totul datorită celor 2 obiective spate: un senzor de unghi larg de 12MP și un obiectiv de 12MP cu funcție de teleobiectivitate.

De asemenea, are celebrul mod portret pentru a adăuga efecte de iluminare și estompare. Funcție care se transmite și camerei selfie , datorită tehnologiei TrueDepth disponibile în obiectivul frontal.

Amazon | A se vedea iPhone X

Samsung Galaxy Note 8

Camera Galaxy Note 8 este uimitoare. Nu numai pentru viteza de captare : de fiecare dată când fotografiați, imaginea iese clar și fără zgomot . În plus, are o baterie mai mult decât rezistentă și un ecran Super AMOLED excelent pentru a putea face fotografii toată ziua fără probleme.

Note 8 are o cameră duală spate de 12MP + 12MP cu diafragme f / 1.7 și f / 2.4 și focalizare automată de detectare a fazelor, împreună cu un obiectiv frontal de 8MP. Acesta respectă nota în tot ceea ce ar trebui să fie de așteptat de la un telefon mobil de înaltă calitate.

Amazon | A se vedea Samsung Galaxy Note 8

LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ este mobilul care profită cel mai bine de inteligența artificială . Are o cameră frontală de 8MP și o cameră duală spate de 16MP + 16MP (f / 1.6 și f / 1.9) care utilizează recunoașterea obiectelor pentru a-și îmbunătăți configurația.

Camerele sale alimentate cu AI sunt capabile să recunoască până la 18 scenarii diferite - alimente, flori, oameni etc. - pentru a se adapta corespunzător și a face cea mai bună fotografie posibilă.

De asemenea, LG a colaborat cu Google pentru a include 32 de comenzi în Asistentul Google conceput special pentru acest telefon . Multe dintre ele au legat de cameră, oferind astfel opțiunea de a deschide camera AI sau de a face un selfie, printr-o simplă comandă vocală.

Amazon | Vedeți LG G7 ThinQ

Xiaomi Mi Mix 2S

Mi Mix 2S, pe lângă faptuleste un high-end cu unul dintre cele mai bune raporturi calitate-preț ale momentului , echipează cea mai bună cameră Xiaomi de până acum.

Pe spate găsim un senzor Sony IMX363 de 12MP cu diafragmă f / 1,8, obiectiv cu unghi larg, AF dual pixel și dimensiunea pixelilor de 1 µm. Al doilea obiectiv spate este un Samsung S5K3M3 de 12 MP cu diafragmă f / 2.4, teleobiectiv și o dimensiune a pixelilor de 1 µm.

O cameră din spate cu funcție de zoom optic 2x, stabilizator optic pe 4 axe, selector inteligent de scenă și modul portret, printre alte caracteristici. Nu e deloc rău, nu.

Zona selfie montează un singur obiectiv de 5MP cu diafragmă f / 2.0 și o dimensiune a pixelilor de 1,12 µm. Potrivit presei specializate DxOMark, cea de-a șaptea cea mai bună cameră din 2018 cu 97 de puncte.

Amazon | Vezi Xiaomi Mi Mix 2S

Mobilele de nivel mediu cu cea mai bună cameră foto din 2018

După cum puteți vedea, cele mai bune poziții sunt ocupate de telefoane care nu scad sub 500-600 de euro. Nu toată lumea are un buget de acel calibru de cheltuit pe un smartphone. În gama medie putem găsi, de asemenea, mai mult decât camere interesante.

Huawei Honor 7

De asemenea, seria Huawei Honor din gama medie are o secțiune fotografică competentă. Pentru 200 de euro putem obține un Honor 7X, un terminal cu o cameră din spate de 16MP + 2MP cu diafragmă f / 2.2 și o cameră frontală de 8MP cu înregistrare video 1080p la 30fps care oferă rezultate foarte bune.

Amazon | Vezi Huawei Honor 7X

Xiaomi Mi A2

Xiaomi tocmai a prezentat succesorul Xiaomi Mi A1, un terminal care se remarcă, printre altele, pentru camera sa. Se pare că băieții de la Xiaomi și-au făcut temele, iar pentru acest Mi A2 au consolidat secțiunea fotografică pentru a obține rezultate și mai bune.

Pentru zona selfie-urilor, Xiaomi a optat pentru un obiectiv de 20MP cu un pixel mare de 2 μm fabricat de Sony (IMX376) cu AI pentru modul portret (AI Intelligent Beauty 4.0). Camera din spate este alcătuită din 2 obiective: 12MP + 20MP cu diafragmă f / 1,75 fabricată de Sony (IMX486 Exmor RS) cu o dimensiune a pixelilor de 1.250 µm, bliț LED dual și focalizare automată.

GearBest | Vezi Xiaomi Mi A2

Motorola Moto G6

Un alt aparut mereu în bazinele celor mai bune camere din gama medie este Moto G6 de la Motorola. Are un obiectiv spate de 12MP + 5MP cu diafragmă f / 2.0 și un obiectiv frontal de 8MP. Dacă îl obținem la un preț bun, poate fi un pariu foarte atractiv.

Amazon | Vedeți Motorola Moto G6

Și bine, asta a fost. Adevărul este că nu este ușor să faceți aceste tipuri de liste, deoarece lăsați întotdeauna multe nume în curs (Sony Xperia, Asus și multe altele). Dacă aveți preferatul dvs., nu ezitați să îl recomandați în zona de comentarii!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .