Cum să creați propriul font personalizat în format TTF / OTF

Fontul sau tipul de caractere pe care îl folosim în proiectele și documentele noastre este de obicei esențial, nu doar vizual: dacă un text nu este atractiv sau este prea greu de citit, acesta poate determina cititorul să părăsească nava prematur.

Pentru a preveni acest lucru, există o mulțime de fonturi gratuite pe care le putem descărca de pe Internet și care ne vor ajuta să găsim designul care se potrivește cel mai bine conținutului nostru. Deși, dacă căutăm un font 100% original , nu este nimic ca să te apuci de treabă și să o faci singur, nu?

Cum să creați propriul tip de caractere de la zero

Există momente în care suntem foarte clari cu privire la fontul pe care dorim să îl folosim, dar oricât am căuta din greu, nu putem găsi unul care să se potrivească exact cu ceea ce avem nevoie. S-ar putea să dorim chiar să digitalizăm propriul stil de scriere . În astfel de situații, dacă avem un pic de cunoștințe de proiectare sau ne place să desenăm și să scriem manual, putem crea fontul pe cont propriu și, de asemenea, complet gratuit.

În prezent există mai multe programe și aplicații web care ne permit să creăm fonturi personalizate și apoi să le descărcăm în format OTF sau TTF, astfel încât să le putem folosi în Word, Photoshop, pe site-ul nostru web sau în aplicația pe care o dezvoltăm etc. Profiturile sunt practic nesfârșite. Acestea sunt cele mai bune 5 instrumente gratuite pentru crearea fonturilor pe care le putem găsi chiar acum pe web. Nu-i pierde din vedere!

FontStruction

FontStruct este un site web pentru descărcarea fonturilor gratuit, dar cel mai bun dintre toate este că are și un instrument de creare a fonturilor. Dacă căutăm un design clar și ușor de citit, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece funcționează prin grile (pixel cu pixel).

Pentru fiecare pixel sau grilă putem alege modele curbate, dreptunghiulare și alte, astfel încât rezultatul să ne permită să obținem un font 100% original și personalizat. Odată ce lucrarea este finalizată, trebuie doar să facem clic pe butonul „Descărcați” pentru a descărca fontul în format TTF.

Este esențial să vă înregistrați pe web pentru a putea utiliza creatorul de fonturi, dar lucrul bun este că are o mulțime de extra, cum ar fi o galerie cu fonturi deja realizate de alți utilizatori pe care le putem vizualiza pentru inspirație sau le puteți descărca direct pentru folosiți-le în proiectul nostru.

Introduceți FontStruction

Modulator Metaflop

Dacă parcurgerea proiectării pixel cu pixel a fiecărei litere pare prea complicată sau nu obținem rezultate care ne plac, ar trebui cu siguranță să aruncăm o privire la Metaflop. Acest instrument online este mult mai simplu, deoarece vă permite să modificați grosimea, curbura, dimensiunea și alte proprietăți ale fontului (un total de 16 parametri reglabili) până când se obține rezultatul dorit.

Cel mai bun lucru despre Metaflop este că ne permite să vedem în timp real modificările pe care le aplicăm fontului de bază, în așa fel încât lucrarea de proiectare să fie foarte dinamică. Odată ce avem fontul pe placul nostru, îl putem descărca în format OTF sau webfont. Nu este necesară înregistrarea.

Introduceți Metaflop

Calligraphr

Există ceva mai personal decât scrisul de mână? Dacă doriți să vă convertiți caligrafia într-un font, aceasta este o aplicație web pe care nu o puteți ignora. Cu Calligraphr trebuie doar să imprimăm un șablon pe care ni-l furnizează pe pagina însăși, să completăm toate caracterele cu propria noastră scrisă de mână și să le trimitem rezultatul.

De aici, editorul Calligraphr ne permite să facem unele ajustări (schimbăm grosimea, adăugăm linii noi), astfel încât fontul să fie exact așa cum dorim. Fonturile pot fi exportate atât în ​​format TTF, cât și în format OTF.

Aplicația este complet gratuită, dar necesită înregistrare și are o limită la numărul de caractere cu care putem lucra simultan. Dacă vrem să depășim această barieră, atunci va trebui să mergem la planul premium (care, logic, este plătit). În orice caz, un instrument excelent.

Introduceți Calligraphr

Fonty

În acest caz, am pus deoparte aplicațiile web pentru a ne concentra pe o aplicație pentru dispozitive mobile numită Fonty. Este un instrument gratuit pentru Android foarte asemănător cu Calligraphr, deoarece este responsabil pentru crearea fonturilor din scrierea noastră manuală.

Desigur, cu Fonty nu trebuie să imprimăm niciun șablon și apoi să-l scanăm din nou. Aici toată caligrafia trebuie făcută direct de pe ecranul telefonului sau tabletei. Prin urmare, rezultatul nu este la fel de natural ca atunci când scriem pe hârtie, dar este cel mai practic și simplu mod de a crea fonturi personalizate pe care le putem folosi apoi pe smartphone-ul nostru (WhatsApp, Telegram, Instagram etc.) prin intermediul tastaturii integrate pe care le aduce Fonty însuși ca standard.

Descărcați QR-Code Fonty - Desenați și creați fonturi Dezvoltator: Aplicații foto și video Preț: Gratuit

FontLab

Acesta este fără îndoială cel mai cuprinzător instrument de pe listă. FontLab este un fel de Photoshop, dar orientat exclusiv către crearea de fonturi și fonturi unice. Este disponibil pentru Windows / Mac și are mai multe tipuri de pensule, linii, grosimi și tot felul de setări de editare pentru a face rezultatul cât mai profesional posibil. În plus, are o funcție numită FontAudit care detectează neconcordanțe în cursă și orice alt tip de neregulă, astfel încât să o putem corecta.

Aplicația nu este gratuită, deși are o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile, timp mai mult decât suficient dacă dorim să creăm un font pentru un anumit proiect. Cu toate acestea, având în vedere complexitatea sa, prezintă o curbă de învățare destul de ridicată, deci este posibil să nu fie cea mai recomandată opțiune dacă ceea ce căutăm este o soluție rapidă.

Descărcați FontLab

S-ar putea să vă intereseze: Cum se instalează un font pe Android fără root

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .