Pentru ce este procesul Windows 10 taskhostw.exe?

Dacă sunteți un pic curios, este posibil să fi observat că există un proces care apare de obicei de mai multe ori repetat atunci când aruncăm o privire la Managerul de activități Windows. Procesul se numește taskhostw.exe și, în unele cazuri, este de obicei responsabil pentru consumul excesiv de RAM sau CPU. Ar putea fi un virus sau un malware?

Nu vă faceți griji, taskhostw.exe este un fișier de sistem

Primul lucru de spus este că procesul taskhostw.exe este un fișier care face parte din fișierele de sistem Windows 10. În versiunile anterioare ale sistemului de operare Microsoft, acesta apare de obicei cu numele taskhost.exe și taskhostex.exe . Funcția sa principală este de a porni serviciile Windows bazate pe DLL-uri ori de câte ori pornim computerul sau repornim sistemul de operare.

Locația inițială a acestui fișier este în calea „ C: \ Windows \ System32 \ taskhostw.exe ”. Prin urmare, dacă îl găsim în orice alt folder de pe hard diskul nostru, cel mai probabil este un virus (caz în care ar trebui să procedăm cu un antivirus bun cât mai curând posibil).

Procesul consumă prea multă memorie și CPU

Dacă taskhosts.exe încarcă orice DLL defect, aceasta poate declanșa consumul anormal de RAM sau CPU. În acest caz, nu este faptul că avem un virus, dar dacă oricare dintre aceste DLL-uri care rulează prin taskhost au fost corupte, este posibil ca computerul nostru să încetinească și să nu funcționeze normal. Este un dosar foarte delicat!

Pentru a o rezolva, este recomandabil să efectuați testele pe care le vom detalia mai jos.

1- Rulați verificatorul de fișiere de sistem Windows 10

Deschideți o fereastră terminal (comanda „cmd” din meniul de rulare sau în Cortana) ca administrator și rulați următoarea comandă pentru a deschide Verificatorul de fișiere de sistem Windows și a efectua o scanare.

sfc / scannow

După finalizare, reporniți computerul și verificați funcționarea acestuia.

2- Folosiți DISM pentru a repara imaginea sistemului

Dacă trucul anterior nu funcționează, vom deschide o nouă fereastră CMD ca administrator și vom lansa aceste 3 comenzi, una câte una:

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth

Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth

Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

DISM este un instrument Microsoft folosit pentru a revizui imaginile Windows defecte și a le corecta prin actualizarea fișierelor și remedierea erorilor . Odată ce executarea celor 3 comenzi este finalizată, este necesar să reporniți computerul.

3- Reinstalați cele mai recente programe

Dacă tocmai am început să observăm problemele de pe computer recent, cauza cea mai probabilă este un program nou. Încercați să reinstalați cele mai recente programe din panoul „Adăugați sau eliminați programe” (puteți încerca, de asemenea, făcând clic pe „ Reparare ”) și, dacă vreunul dintre aceștia are o actualizare în așteptare, nu uitați să faceți acest lucru, deoarece pot aduce patch-uri de securitate care rezolvă problema.

4- Porniți Windows în modul sigur

Ultima alternativă înainte de a lua măsuri mai drastice este să porniți Windows în modul „sigur” (puteți vedea cum să o faceți AICI). În acest fel, sistemul va începe cu driverele minime și funcțiile cele mai de bază, astfel încât să putem investiga și să vedem unde poate fi eroarea.

Dacă modul sigur nu este supraîncărcat și funcționează OK, defectul este cel mai probabil în unele programe terțe. În acest caz, va trebui să facem mai multe sesiuni de încercare și eroare, să rulăm aplicații, să le dezinstalăm etc. până când veți găsi sursa problemei.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .