Cum să știți ce tip de procesor are Android-ul dvs. (ARM, ARM64 sau X86)

Ați încercat vreodată să instalați un APK dintr-un depozit alternativ și ați descoperit că există mai multe versiuni disponibile în funcție de procesorul pe care îl are telefonul? Când descărcăm o aplicație, nu trebuie să ținem cont doar de versiunea Android, ci trebuie să luăm în considerare și arhitectura procesorului, dacă dorim ca aplicația să funcționeze corect.

Și nu vă spun nimic dacă vrem să instalăm un ROM personalizat: în astfel de situații, cunoașterea tipului de procesor al dispozitivului nostru este esențială pentru a evita căderea într-un eșec de proporții epice ... Din acest motiv, în postarea de astăzi vom încerca să explicăm care dintre acestea sunt cele mai frecvente tipuri de CPU, cum diferă între ele și cum să le identifice corect. Sa mergem acolo!

Android folosește 3 arhitecturi de bază ale procesorului: ARM, ARM64 și X86

Cipurile utilizate în prezent în dezvoltarea telefoanelor și tabletelor Android utilizează de obicei unul dintre aceste 3 tipuri de procesor:

  • ARM : Cel mai comun tip de arhitectură, orientat către consumul mai mic de baterie.
  • ARM64 : Aceasta este o evoluție a arhitecturii ARM, care acceptă procesarea datelor pe 64 de biți. Acordă o putere de calcul mai mare și încetul cu încetul devine standard în majoritatea telefoanelor mobile moderne.
  • X86 : Această arhitectură a procesorului este mai puternică decât oricare dintre cele două ARM-uri menționate, dar are, de asemenea, un consum mai mare de baterii, ceea ce îl face cel mai puțin popular dintre cele trei.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că arhitectura procesorului este independentă de marca SoC sau cip pe care o montează telefonul nostru (Mediatek, Snapdragon etc.). Dacă nu suntem clari cu privire la tipul de CPU pe care îl utilizează dispozitivul nostru, putem obține aceste informații instalând un utilitar numit Droid Hardware Info .

Cum se identifică tipul de procesor în Android

Droid Hardware Info este un instrument pentru Android al cărui obiectiv principal este de a furniza utilizatorului toate informațiile legate de componentele hardware prezente în dispozitiv, inclusiv datele procesorului. Aplicația este gratuită și poate fi descărcată perfect din Google Play Store.

Descărcați QR-Code Droid Hardware Info Dezvoltator: InkWired Preț: Gratuit

Odată ce avem aplicația instalată, trebuie doar să o deschidem. Aici vom vedea mai multe file, cum ar fi „ Dispozitiv ”, unde sunt afișate date interesante, cum ar fi densitatea pixelilor (DPI) a ecranului sau rata de reîmprospătare a acestuia. În acest caz, fila care ne interesează este așa-numitul „ Sistem ” în care se găsesc informațiile legate de procesor.

Aici vom vedea date destul de semnificative, cum ar fi chipset-ul folosit, numărul de nuclee pe care le are procesorul, viteza la care se execută fiecare dintre ele și altele. Datele pe care le căutăm sunt cele care spun „ Arhitectura CPU ”. În funcție de ceea ce puneți în acest câmp, vom putea cunoaște tipul de procesor pe care îl montează terminalul nostru.

  • ARM : ARMv7 sau arhitectura armeabi CPU
  • ARM64 : arhitectură CPU AArch64 sau arm64
  • x86 : arhitectura CPU x86 sau x86abi

După cum puteți vedea, nu are prea mult mister. Și ce spui, care este arhitectura procesorului tău?

Postare înrudită: Comparația Snapdragon VS Mediatek 2018, care este mai bună?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .