Cum se instalează aplicații sau fișiere APK pe Android - The Happy Android

Te-ai gândit vreodată la viața pe Android dincolo de Google Play? Majoritatea dintre noi, atunci când dorim să instalăm o aplicație nouă, o căutăm pur și simplu în Google Play Store și sistemul în sine se ocupă de instalarea acesteia pe telefonul sau tableta noastră. Dar în afara magazinului oficial Android există și alte modalități de a instala o anumită aplicație sau joc .

Da, putem încerca alte depozite alternative la Google Play Store , dar nu ne referim la asta. În acest caz, vorbim despre fișierele APK și instalarea manuală a aplicațiilor pe Android . Este un proces destul de simplu și deschide o lume întreagă de noi posibilități pentru terminalul nostru. Să aruncăm o privire?

Ce este o aplicație sau un fișier APK?

Fișierele APK sunt fișiere care conțin toate informațiile necesare pentru instalarea și rularea unei aplicații pe un dispozitiv Android . Acesta este cunoscut sub numele de „pachet de instalare” și de obicei sunt fișiere identificabile prin extensia „ .apk ”.

Putem găsi aceste pachete de instalare pentru descărcare pe pagini web, cum ar fi APK Mirror și altele asemenea, și sunt de obicei o alternativă excelentă pentru a testa versiuni vechi de aplicații și jocuri - știți, înainte de a lansa acea nouă actualizare care le distruge complet utilizabilitatea - , sau versiuni noi de aplicații bine cunoscute care nu au ajuns încă la Google Play sau nu sunt disponibile în țara noastră din cauza blocurilor regionale.

Pentru a instala aplicații sau jocuri utilizând un fișier cu o extensie APK, trebuie doar să descărcați fișierul în terminalul nostru Android și să îl deschideți. Simplu ca buna ziua.

Cum se instalează un pachet APK pe Android

Înainte de a instala o aplicație pe terminalul nostru Android folosind un fișier .APK, trebuie să facem o mică modificare în configurația dispozitivului nostru.

În mod implicit, Android nu vă permite să instalați aplicații care nu provin de pe Google Play sau alte „site-uri de încredere”. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să permitem sistemului să instaleze aplicații de „ origine necunoscută ”. Sau, la fel, spuneți Android să ne permităinstalăm fișiere APK .

Pe versiunile mai vechi de Android (Android 7 și mai jos)

Pentru a activa instalarea acestui tip de aplicații, trebuie să mergem la „ Setări -> Securitate ” și să activăm fila „ Surse necunoscute ” . Odată ce acest lucru este făcut, putem deschide și instala orice fișier .APK pe dispozitivul nostru .

De exemplu, să presupunem că tocmai am descărcat cea mai recentă versiune beta WhatsApp în format .APK. Pentru ao instala, trebuie doar să deschidem fișierul și să facem clic pe „ Instalare ” pentru a ne bucura de noua versiune a instrumentului de mesagerie popular.

În versiunile moderne de Android (Android 8 și versiuni ulterioare)

Pe Android 10, Android 8 și Android 9 procesul de activare diferă puțin. Dacă avem un telefon mobil cu o versiune mai recentă a sistemului de operare Google, permisiunile pentru instalarea APK-urilor sunt acordate individual. De exemplu, dacă descărcăm fișierele APK din browser, va trebui să acordăm browserului permisiuni speciale (Chrome sau cel pe care îl folosim), astfel încât acesta să poată instala acest tip de fișiere pe dispozitiv.

  • Deschideți meniul „ Setări ” Android.
  • Navigați la « Aplicații și notificări -> Acces special la aplicații -> Instalați aplicații necunoscute «.

  • Aceasta ne va duce la o listă în care vom vedea toate aplicațiile pe care le-am instalat în terminal. Selectați browserul de antet și asigurați-vă că fila „ Permiteți descărcări din această sursă ” este activată.

  • Repetați același proces pentru orice altă aplicație pe care o puteți utiliza pentru a gestiona fișiere APK. De exemplu, dacă aveți APK-uri în memoria SD a dispozitivului și urmează să utilizați un explorator de fișiere pentru a instala de acolo, atunci va trebui, de asemenea, să acordați permisiunile exploratorului de fișiere.

Fișierele .APK ca o posibilă sursă de malware și viruși

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când activăm instalarea aplicațiilor din surse necunoscute este că deschidem o ușă care anterior era bine închisă .

Fișierele APK abundă pe internet și există multe site-uri care oferă descărcarea acestui tip de fișiere. Vorbim despre focarul ideal pentru ca orice tip de virus, spyware sau aplicație rău intenționată să se strecoare în dispozitivul nostru Android. Înainte de a instala ceva, să ne asigurăm că este o pagină de încredere și, la cea mai mică suspiciune, să aruncăm instalarea fără niciun fel de siguranță. Telefonul sau tableta noastră o vor aprecia cu siguranță.

PS: Una dintre paginile web care nu mi-a dat niciodată probleme și care cred că este total de încredere este APK Mirror. Dacă doriți să începeți să testați aplicații noi, cred că poate fi un site de referință bun. Tu ce crezi?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .