Cele mai bune servere proxy pentru a naviga anonim

Serverele proxy sunt utilizate pentru a modifica adresa noastră IP în timp ce navighăm online, dar fără a cripta datele noastre sau traficul web pe care îl generăm. Acest lucru ne permite să navigăm pe internet în mod anonim, deoarece atunci când vizităm o pagină, toate datele colectate de urmăritori, spioni și alți agenți de colectare sunt datele proprii ale serverului proxy (în loc de ale noastre).

Dacă aprofundăm puțin mai mult în această privință, vedem că serverele proxy au mai multe utilități și că este cel mai practic instrument de a ocoli blocurile de geolocalizare sau de a accesa pagini web restricționate atunci când navigăm de pe computerul corporativ al locului nostru de muncă . Dacă biroul, centrul educațional sau biblioteca dvs. filtrează accesul la Internet și nu puteți accesa site-uri precum YouTube sau Facebook, cu un server proxy web bun, ați avea toată treaba făcută.

Desigur, acest lucru se aplică și paginilor care au fost blocate de propriul nostru furnizor de internet din diverse motive. Practic, ceea ce face un server proxy este să ne camufleze IP-ul acționând ca intermediar între dispozitivul nostru și pagina web pe care dorim să o vizităm. Indicăm pagina către server, solicită acces și apoi ne livrează conținutul său. Așa cum ar spune Arguiñano, „ușor, rapid și pentru întreaga familie”.

Diferențe între un server proxy web și un VPN

Deși ambele oferă un serviciu similar care constă în menținerea confidențialității utilizatorilor, VPN-urile și serverele proxy sunt lucruri foarte diferite. VPN-urile sunt mult mai eficiente atunci când vine vorba de navigare anonimă, deoarece criptează tot traficul nostru și oferă un serviciu mai robust, care are de obicei un cost mai mare asociat cu infrastructura.

Practic, aceasta înseamnă că cele mai eficiente VPN-uri tind să fie plătite în timp ce majoritatea proxy-urilor sunt gratuite. Serverele proxy oferă, de asemenea, confidențialitate doar în cadrul browserului nostru, în timp ce cu un VPN ne protejăm toate punctele de internet, atât de browser, cât și de alte aplicații sau servicii instalate pe computer.

Cele mai bune 5 servere proxy pentru browser

Funcționarea serverelor proxy este destul de simplă. Scriem pagina pe care dorim să o vizităm în browserul dvs., iar proxy-ul ne va arăta conținutul pe ecran fără a fi nevoie să intrăm direct în pagina respectivă. Unele proxy funcționează instalând o extensie pentru browser, în timp ce altele oferă pur și simplu o pagină web cu un cadru în care este încărcat tot conținutul. Să vedem care sunt cele mai proeminente!

HideMyAss

HideMyAss este unul dintre cele mai populare și mai răspândite servere proxy de pe Internet. Oferă funcționalitatea clasică de a vă ascunde IP-ul, împreună cu unele elemente suplimentare, cum ar fi blocarea automată a anunțurilor pop-up pentru a naviga cu o mai mare liniște sufletească. Serviciul proxy funcționează printr- o extensie de browser (Chrome / Firefox) și este complet gratuit cu conexiuni către SUA, Germania, Franța și Marea Britanie, deși oferă și o protecție mai mare printr-un VPN premium plătit.

Platforma HideMyAss funcționează cu diverse proxy VPN din întreaga lume, permițându-i să ofere o conexiune rapidă și stabilă. Dar are și dezavantajele sale și este că se ține o evidență atât a IP-ului nostru, cât și a serverului VPN la care suntem conectați în orice moment. De la HMA, ei susțin că folosesc aceste informații doar pentru a îmbunătăți produsul și puțin altceva, dar dacă aveți nevoie de ceva mai „privat”, ar trebui să căutați cu siguranță în altă parte. Dacă nu, mergeți la el, deoarece este unul dintre cele mai bune servere proxy la nivel de serviciu.

Introduceți HideMyAss

4everproxy

Unul dintre cele mai bune servere proxy pentru a accesa YouTube și alte servicii de streaming care utilizează blocuri regionale . 4everproxy oferă, de asemenea, lățime de bandă nelimitată, făcându-l ideal pentru vizionarea videoclipurilor HD fără a vă face griji cu privire la consumul mai multor megaocteți decât este permis.

Calitatea streamingului este destul de bună, cu tamponare redusă sau deloc sau reduceri în redare. O funcție suplimentară foarte interesantă este că ne șterge automat istoricul la fiecare 2 ore pentru a nu lăsa nicio urmă în browser.

Acest server proxy web este unul tradițional: o pagină web cu un motor de căutare și două opțiuni pentru a selecta WebServerul și locația IP pe care o dorim (în plus față de alte setări interesante). Simplu și intuitiv în cel mai bun caz.

Introduceți 4everproxy

Ascunde-mă

Dacă vi s-a spus vreodată despre serverele proxy gratuite, hide.me probabil sună ca dvs., un serviciu care nu păstrează înregistrări sau informații despre ceea ce faceți pe serverele sale . După ce închideți browserul, URL-ul temporar care a fost creat pentru a vă masca identitatea este șters automat.

Ne confruntăm astăzi cu unul dintre cele mai rapide servere proxy, fiind capabil să schimbăm locația și să gestionăm cookie-urile și alte setări într-un mod agil și simplu. Singurul dezavantaj este că numărul de servere gratuite este destul de limitat: ne putem conecta doar la SUA, Germania și Olanda. Desigur, interfața este elegantă, profesională, are atât o versiune web, cât și extensii pentru Chrome și Firefox.

Intră Hide.Me

ProxySite

ProxySite are un serviciu foarte asemănător cu HideMyAss, cu o protecție similară cu cea a unui VPN atunci când navigați pe Internet. Oferă criptare SSL, împreună cu ascunderea IP-ului nostru, astfel încât să putem accesa orice conținut online fără restricții.

Platforma oferă diverse servere proxy din întreaga lume, inclusiv SUA și Europa, care sunt gratuite. De asemenea, are un serviciu VPN premium, deși pentru majoritatea utilizărilor cu versiunea gratuită vom avea mai mult decât suficient. De asemenea, vă permite să controlați alte detalii precum cookie-uri, reclame, javascript etc., ceea ce este întotdeauna binevenit în aceste cazuri.

Introduceți ProxySite

Whoer

Whoer este un proxy web cu funcții suplimentare de mare ajutor pentru webmasteri și administratori de rețea. Vă permite să trimiteți ping serverelor pentru a le controla timpul de răspuns, pentru a colecta informații despre o anumită pagină web sau pentru a testa viteza conexiunii noastre la internet.

Proxy-ul web funcționează printr-o extensie disponibilă pentru Chrome, Firefox, Opera și Yandex, oferind 9 servere gratuite din care puteți alege (mai ales în Europa și Statele Unite). Serviciul gratuit este generat de bani prin reclame, deci nu le putem bloca, acesta fiind singurul dezavantaj al unui server proxy dintre cele mai notabile în ceea ce privește specificațiile și performanța.

Intră pe Whoer

Postare recomandată: Cum să vizionați YouTube de la serviciu fără restricții

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .